Open dag VISTA college zondag 5 november 2023!

Meer info & aanmelden
Printen

Passend onderwijs

Passend onderwijs houdt in dat jij onderwijs kunt volgen dat past bij jouw kwaliteiten en mogelijkheden. Dat je op school mee kunt doen en je kunt ontwikkelen. Ook als je extra begeleiding of ondersteuning nodig hebt. Ons doel is de kans op het behalen van een diploma zo groot mogelijk te maken, ook als je een extra steuntje in de rug nodig hebt bij jouw studie.

Als je behoefte hebt aan extra ondersteuning tijdens jouw studie dan is het belangrijk dat je dat duidelijk aangeeft. In het plaatsingsadviesgesprek dat wij na de aanmelding met jou voeren, kun je bespreken wat jij aan extra begeleiding of ondersteuning nodig hebt. Het kan natuurlijk ook voorkomen dat je er tijdens jouw opleiding achter komt dat je toch extra ondersteuning of hulpmiddelen bij het doen van toetsen/examens nodig hebt. In dat geval kun je via jouw mentor de mogelijkheden bespreken.

Er kan ondersteuning ingezet worden op het gebied van:

  • Extra begeleiding voor jou.
  • Psycho-educatie voor jou, je mentor, docent, praktijkbegeleider.
  • Handelingsadviezen/coaching voor je mentor, docent of praktijkbegeleider.
  • Het aanvragen van voorzieningen of hulpmiddelen voor toetsen en examens.
  • Maatwerk.

Heb je vóór je aanmelding of plaatsingsadviesgesprek al vragen over de mogelijkheden bij VISTA college voor extra begeleiding, ondersteuning of hulpmiddelen bij toetsen/examens (bijvoorbeeld vanwege dyslexie, een functiebeperking of psychische-, psychiatrische-, leer-, gedragsproblemen of een diagnose)? Neem dan contact op met VISTA college en vraag naar onze loopbaanconsulenten. Als je al een voorkeur hebt of weet welke opleiding je wilt volgen, dan kun je doorverbonden worden met de loopbaanconsulent van die opleiding.

Neem contact met ons op

Voorzieningen voor examens

Wanneer je voorzieningen voor examens wil aanvragen, voer je een gesprek met de loopbaanconsulent om te bespreken aan welke ondersteuning je behoefte hebt en welke voorzieningen er mogelijk zijn. Dat kan voorafgaand aan jouw inschrijving óf tijdens jouw opleiding. Na het gesprek ontvang je een mail met de voorzieningen die we jou aanbieden. Deze worden met codes aangegeven.

In het bijgevoegde document kun je de toelichtingen bij deze codes lezen: klik hier voor het document

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken