Medewerker ICT support

Sittard, Arendstraat
BOL
Heerlen, Schandelermolenweg
BOL
Niveau
Niveau 2
Duur
2 jaar
Crebo
25999

Jij bent een digikid

Computers hebben voor jou geen geheimen. Of in ieder geval maar heel weinig. Hoewel je ook gamet en op het internet rondsurft, vind je het eigenlijk nog interessanter om naar de techniek achter games en programma’s te kijken. Jij bent nieuwsgierig, nauwkeurig en verre van een nerd. Jij bent een oplosser.

Jij pakt zonder aarzelen problemen met hardware, software en netwerken op, regelt installaties en het onderhoud. Jij zorgt voor soepel draaiende ICT- middelen, zodat je klanten optimaal kunnen werken. Als je iets niet direct kunt oplossen, geef jij niet zo maar op. Jij zet door en zet je tanden in het probleem. Ook als je weinig tijd hebt. Je vraagt door, analyseert en probeert. Je fixt het gewoon.

Voor de opleiding Medewerker ICT Support (BOL) in Heerlen geldt een wachtlijst. Vanaf 30 maart 2023 word je na het aanmelden automatisch aan deze wachtlijst toegevoegd.

Voor de locatie Sittard (BOL) geldt ook een wachtlijst. Vanaf 12 mei 2023 word je na het aanmelden automatisch aan deze wachtlijst toegevoegd.

Meer informatie

Opleidingsinformatie

Als medewerker ICT ben je klantgericht, kritisch, creatief en flexibel. Je kunt goed samenwerken in multidisciplinaire teams én communiceren met mensen op alle niveaus. Van tijdsdruk word jij niet koud of warm. Jij zorgt ervoor dat alle medewerkers op hun werkplek een goed functionerende computer vinden. Je stelt aan de hand van procedures gebruiksklare computers samen uit onderdelen en vervangt wat kapot is.

Je installeert en onderhoud hardware, software, verbindingen en netwerken en behandelt incidentmeldingen van klanten of collega's. Het is een divers vak, waarin veel vaardigheden van je gevraagd worden. Om die reden krijg je tijdens je opleiding theorie én praktijklessen waarmee je straks een mooie en brede basis hebt om aan de slag te gaan. Op welke plek dan ook. Je volgt onder andere de vakken basis netwerkbeheer en hard- en software, maar ook avo (algemeen vormend onderwijs) vakken als Nederlands, Engels en rekenen.

Maximum aantal deelnemers (numerus fixus)
De intakeprocedure

Zodra je aanmelding binnen is, ontvang je een uitnodiging voor de talentscan, zodat wij zicht krijgen op jouw capaciteiten, je persoonlijkheid en omstandigheden. Daarna word je uitgenodigd voor een plaatsingsadviesgesprek.

Aan het einde van dit gesprek hoor je mondeling wat ons advies voor jou is. Het kan ook zijn dat er nog een vervolggesprek nodig is.

Numerus fixus

Voor deze opleidingen geldt een numerus fixus. Na deelname aan de talentscan en het plaatsingsadviesgesprek kijken we terug naar de datum van aanmelding met DigiD; voor studenten die zich niet met DigiD aanmelden, geldt de datum van ontvangst van het identiteitsbewijs. Deze datum bepaalt de volgorde van plaatsing.

Klik hier voor het toelatingsbeleid

Keuzedelen

Jouw opleiding bestaat uit een basis-, profiel- en keuzedeel (of -delen). Het keuzedeel - verbredend of verdiepend - maakt je studie interessanter. Zo zorgen de keuzedelen voor een betere aansluiting op een eventuele vervolgstudie en bieden ze meerwaarde als je gaat solliciteren op de arbeidsmarkt.

In het eerste jaar volg je het keuzedeel ‘Digitale vaardigheden basis’. In het tweede jaar mag je uit de volgende keuzedelen kiezen:

  • Inspelen op innovatie
  • Doorstroom Financiële administratie
  • Oriëntatie op ondernemerschap
Stage(s)

Naast de theoretische en praktische lessen op school loop je stage, ook wel beroepspraktijkvorming (BPV) genoemd. Uiteraard betreft dit een erkend leerbedrijf (SBB). De praktijkbegeleider van school en je praktijkopleiders van het leerbedrijf beoordelen je beroepshouding, resultaten en je inzet. Een positieve beoordeling van je stage is een voorwaarde om je diploma te halen.

Je kunt stage lopen in een computerzaak, een technisch bedrijf of een kantoor of bij een helpdesk.

Verder leren/werken

Als je wilt doorleren na deze opleiding, dan is onze opleiding Medewerker beheer ICT (niveau 3) misschien wel wat voor jou.

Je kunt ook gaan werken. Medewerkers ICT zijn in allerlei organisaties te vinden. Je werk is te combineren met commerciële activiteiten, bijvoorbeeld in de computer-detailhandel of met technische en administratieve activiteiten binnen diverse bedrijf. Er zijn ook Medewerkers ICT die ondersteunend werk doen in het onderwijs of die worden ingezet bij het hergebruik (recyclen) van hardware-onderdelen.

DIRECT AANMELDEN SCHOOLJAAR
2024-2025
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken