Moet je dit jaar nog een studiekeuze maken? Plan een speeddate met onze loopbaanadviseurs!

Meld je aan
Printen
Veelgestelde vragen

Op deze pagina vind je alles wat je moet weten voordat je bij ons komt studeren. Kun je iets niet vinden of wil je liever iemand persoonlijk aan de lijn? Neem dan contact op met ons informatienummer: 088 - 001 50 00. Onze collega's helpen je graag verder.

Starten met een mbo-opleiding

Welke laptopspecificaties en hard- en software heb ik nodig?
Wanneer ontvang ik informatie over de start van mijn opleiding? Boeken, rooster, mijnVISTA

Als je bent aangenomen voor een mbo-opleiding bij VISTA college, dan ontvang je een e-mail met inloggegevens. Je krijgt hiermee ook toegang tot ons intranet mijnVISTA. Vanaf 15 juni, vlak voor het schooljaar waarin je start, staan de startinformatie en de leermiddelenlijst voor jou klaar. Informatie over jouw rooster is in de laatste week van de zomervakantie beschikbaar.

Heb je de e-mail met de inloggegevens niet ontvangen? Check eerst de spamfolder.

Kun je de e-mail niet vinden? Neem dan contact op met de Servicedesk.

Neem contact met ons op

Aanmelden voor een mbo-opleiding

Hoe kies ik de juiste mbo-opleiding?

Ga jij binnenkort een mbo-opleiding kiezen? Neem dan deel aan onze (digitale) voorlichtingsactiviteiten. In jouw zoektocht naar een opleiding kun je aan verschillende activiteiten deelnemen en ervoor zorgen dat de keuze iets gemakkelijker wordt. Denk aan onze open dag, een meeloopdag bij een opleiding, de open avond of een ander contact moment. Ook wordt op het VMBO in het 3e leerjaar een centrale voorlichting georganiseerd.

Bekijk al onze activiteiten

Wat zijn de toelatingseisen voor een mbo-opleiding?

Entreeopleiding (niveau 1)

Toelating gebeurt in overleg met de begeleider/mentor van je school of instantie. Om te kunnen starten met een entreeopleiding moet je aan drie voorwaarden voldoen:

 1. Je moet 16 jaar of ouder zijn op 1 augustus van het betreffende schooljaar
 2. Geen enkel diploma hebben behaald
 3. Beheersing van de Nederlandse taal is noodzakelijk

Niveau 2

 • Vmbo-diploma basisberoepsgerichte leerweg, of;
 • Mbo-diploma niveau 1 (entreeopleiding), of;
 • Bewijs dat je de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed hebt doorlopen

Niveau 3 of 4

 • Mbo-diploma niveau 2 of 3
 • Vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg
 • Bewijs dat je de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed hebt doorlopen
 • Via een speciale toelatingsprocedure kun je toegelaten worden voor een opleiding op niveau 3 of 4

Toelatingsbeleid VISTA college

Hoe kan ik mij aanmelden?

Wat leuk dat je bij VISTA college komt studeren. Aanmelden kan op verschillende manieren. Klik hier om naar onze aanmeldpagina te gaan.

  Wanneer kan ik mij aanmelden voor een opleiding?

  Je kunt je altijd aanmelden voor een opleiding. Sommige opleidingen hebben een beperkt aantal plaatsen, vanwege beschikbaarheid van faciliteiten. Klik hier om naar onze aanmeldpagina te gaan. Of ga direct naar de opleiding van jouw keuze en meld je daar aan.

  Kan ik mij aanmelden voor meerdere opleidingen?

  Het is mogelijk om voor meerdere opleidingen aan te melden, maar dan wordt je eerste keuze in behandeling genomen.

  Als je niet wordt geplaatst voor deze opleiding (omdat je niet voldoet aan de aanvullende eisen of vanwege het beperkte aantal plaatsen), dan pas wordt je tweede keuze in behandeling genomen. Dit doen we om te voorkomen dat je op twee of meer opleidingen tegelijkertijd wordt geplaatst.

  Toelatingsbeleid VISTA college

  Waarom zou ik me voor meerdere opleidingen willen aanmelden?

  Voor sommige opleidingen geldt een maximum aantal deelnemers, dit noemen wij numerus fixus (NF). Als je je aanmeldt voor een NF opleiding is het verstandig om je ook voor een andere opleiding aan te melden. Dit is handig voor als de opleiding van je eerste keuze al vol is.

  Toelatingsbeleid VISTA college

  Hoe weet ik of mijn aanmelding is gelukt?

  Je weet zeker dat jouw aanmelding voor een mbo-opleiding is gelukt als je het proces van CAMBO volledig hebt doorlopen en op de 'Je aanmelding is gelukt' pagina uitkomt. Ook ontvang je per e-mail een inschrijfbevestiging. Kun je deze niet vinden? Kijk dan even in je spam folder.

  Twijfel je of het is gelukt of heb je de inschrijfbevestiging niet ontvangen? Neem contact op met onze Servicedesk via 088-001 5000.

  Kan ik nog instromen tijdens een lopend schooljaar?

  Je kunt je gedurende het schooljaar altijd aanmelden voor een opleiding in het lopende schooljaar. Houd er wel rekening mee dat het niet altijd mogelijk is om nog in te stromen.

  Meld je aan voor een mbo-opleiding

  Hoe verloopt de plaatsing (intake proces)?

  Na aanmelding voor een opleiding ontvang je een uitnodiging voor een gesprek. Bij opleidingen met aanvullende eisen en/of een beperkt aantal plaatsen ontvang je eerst een uitnodiging voor een opdracht of een onderzoek. Daarna krijg je een gesprek met een plaatsingsadviseur.

  Is de match tussen jou en de opleiding van je keuze ok, dan word je ingeschreven. Voldoe je bij een opleiding met aanvullende eisen niet aan de gestelde eisen, dan word je begeleid naar een andere opleiding. In geval van twijfel kun je terecht bij een loopbaanconsulent. Deze begeleidt je vervolgens naar de best passende opleiding.

  Na ontvangst van de benodigde documenten, waaronder diploma, is de inschrijving volledig en word je definitief ingeschreven.

  Hoe lang duurt een opleiding?
  • Mbo-opleiding op niveau 2 is één jaar
  • Mbo-opleiding op niveau 3 is twee jaar
  • Mbo-opleiding op niveau 4 is drie jaar
  • Op individuele basis is versnellen op basis van vooropleiding en/of werkervaring mogelijk. Dit komt aan de orde tijdens het vrijblijvende intakegesprek
  Wat als ik niet weet welke opleiding ik moet kiezen?

  Soms kan het voorkomen dat je twijfelt over een opleiding. Dan is het mogelijk om een gesprek aan te vragen bij loopbaan & begeleiding.

  Vragen tijdens je mbo-opleiding

  Wat is bindend studieadvies?

  Vanaf 01-01-2018 is de wet ‘vroegtijdig aanmelddatum en toelatingsrecht mbo’ van kracht. Een onderdeel van deze wet is het bindend studieadvies (BSA).

  In het kader van deze wet ontvang je als student een BSA (zowel positief als negatief) in het 1e leerjaar tussen de 9 en de 12 maanden na start van een meerjarige opleiding. Volg je een éénjarige opleiding dan wordt het BSA afgegeven tussen de 3 en 4 maanden na start van je opleiding.

  In het eerste jaar van de opleiding worden er studievoortgangsgesprekken met je gehouden, met daaraan gekoppeld een studieadvies en worden er zo nodig verbeterafspraken gemaakt. Uiteindelijk volgt er een dan het bindend studieadvies dit kan zowel positief als negatief zijn.

  Bij een positief BSA kun je de opleiding vervolgen. Bij een negatief BSA ziet het onderwijsteam onvoldoende studievoortgang en moet je de opleiding verlaten.

  Je hebt als student recht op 8 weken begeleiding naar een opleiding (binnen of buiten het VISTA college).Als je het niet eens bent met het negatieve bindend studieadvies kun je binnen 2 weken in beroep gaan bij de Commissie van Beroep voor examens.

  Meer informatie over BSA krijg je van je mentor of tijdens de Loopbaan Oriëntatie en begeleiding (LOB) lessen.

  Kan ik nog van opleiding wisselen?

  Bespreek dit met jouw mentor wat de mogelijkheden zijn. Eventueel wordt er een loopbaanadviseur ingeschakeld. Samen kijken we dan naar welke andere opleiding je wilt overstappen en of deze beter bij jou past (competenties en niveau).

  Moet ik stage gaan lopen voor mijn opleiding en hoe werkt dit?

  Tijdens bijna alle mbo-opleidingen loop je in minstens één stage. Hoe dit werkt verschilt per opleiding. Neem contact op met je mentor of je stagecoördinator om dit te bespreken.

  Ik wil stoppen met mijn opleiding, wat moet ik doen?

  Ben je niet tevreden over je opleiding? Vind je bijvoorbeeld je studie minder leuk dan je van tevoren dacht? Ben je nieuwsgierig naar een vervolgopleiding? Je mentor kan je in contact brengen met een loopbaanconsulent. Samen helpen we je om een opleiding te vinden die wel bij je past. Kijk voor meer informatie ook op mijnVISTA.

  Ik ben geslaagd voor mijn opleiding, wat moet ik doen?

  Gefeliciteerd met je diploma! Houd er rekening mee dat je je (eventuele) studiefinanciering en studentenreisproduct moet stopzetten. Gebruik daarvoor de wijzigingshulp van DUO.

  Let op: De datum die op je diploma staat is de werkelijke uitschrijfdatum. Niet de datum van je diploma-uitreiking.

  Ik heb een functiebeperking. Welke ondersteuning is er mogelijk?

  Heb je te maken met een lichamelijke of zintuiglijke beperking/belemmering of heb je een chronische of langdurige ziekte? Dan heb je heel wat te verwerken. Naast wat dit met jou doet, zijn er vaak aanpassingen nodig voor het goed kunnen volgen en voltooien van je studie, je stage en bij examens.

  Bij VISTA college kijken we naar jouw ondersteuningsbehoefte en hoe we je daarin kunnen faciliteren. Dit is altijd maatwerk. Lees verder bij Passend onderwijs.

  Hoe is begeleiding of extra ondersteuning georganiseerd?

  Extra begeleiding of extra ondersteuning wordt georganiseerd door onze afdeling loopbaan & begeleiding. Hier kunnen studenten altijd terecht.

  Kijk op onze loopbaan & begeleiding pagina voor meer informatie.

  Ik heb (kenmerken/er is vermoeden van) een diagnose. Welke ondersteuning is er mogelijk?

  Passend onderwijs houdt in dat jij onderwijs kunt volgen dat past bij jouw kwaliteiten en mogelijkheden. Dat je op school mee kunt doen en je kunt ontwikkelen. Ook als je extra begeleiding of ondersteuning nodig hebt. Ons doel is de kans op het behalen van een diploma zo groot mogelijk te maken, ook als je een extra steuntje in de rug nodig hebt bij jouw studie.

  Werken en leren met een bedrijfsopleiding of BBL-traject

  Hoe lang duurt een opleiding?
  • Mbo-opleiding op niveau 2 is één jaar
  • Mbo-opleiding op niveau 3 is twee jaar
  • Mbo-opleiding op niveau 4 is drie jaar
  • Op individuele basis is versnellen op basis van vooropleiding en/of werkervaring mogelijk. Dit komt aan de orde tijdens het vrijblijvende intakegesprek
  Start een (bbl) cursus of opleiding altijd?

  Het is geen vanzelfsprekendheid dat een opleiding of cursus altijd start op de genoemde startdatum. Voor sommige opleidingen of cursussen is een minimum aantal deelnemers vereist voordat gestart kan worden. Dit is afhankelijk per opleiding en wordt bij de toelating aangegeven met 'start bij voldoende deelname'.

  Wanneer ontvang ik de gegevens van de start van mijn opleiding?

  Zodra je ingeschreven staat, krijg je hiervan van ons bericht. Je ontvangt uiterlijk 14 dagen voor aanvang van de opleiding een uitnodiging met de benodigde gegevens over locatie, tijd en eventueel te bestellen boeken. Wanneer je deze niet hebt ontvangen, neem dan telefonisch contact op.

  Kan ik een nieuw beroep leren?

  We hebben diverse opleidingen, cursussen, certificaten en trainingen die ervoor zorgen dat je snel kunt bijscholen en omscholen naar een voor jou nieuwe branche of nieuw beroep. Kijk naar de mogelijkheden van om- en bijscholings trajecten op onze Leer door omgeving.

  Omscholen en bijscholen met onze bedrijfsopleidingen

  Wat is een BBL-opleiding?

  BBL staat voor Beroeps Begeleidende Leerweg. Dit houdt in dat je een groot deel van de week aan het werk bent bij een erkend leerbedrijf en ongeveer 1 á 2 dagen per week naar school gaat. Deze combinatie zorgt ervoor dat jij geld kunt verdienen en een beroepsopleiding kunt volgen.

  Heb ik een werkplek nodig voor een BBL-opleiding?

  Om te starten met een mbo-opleiding is het noodzakelijk om zelf een werk- of stageplek voor de beroepspraktijkvorming (BPV) voor minimaal 610 klokuren stage te zoeken. Hoeveel uur dat per week is, is afhankelijk van het aantal schoolweken, vakanties en afspraken met de werkgever. Het betreffende onderwijsteam zal hierover met je in gesprek gaan.

  Indien je geen werk- of stageplek hebt, kun je niet beginnen met de opleiding. Ga naar stagemarkt.nl, s-bb.nl en zorgnetlimburg.nl om een stageplek te vinden.

  Mijn werkgever betaalt de opleiding, wat moet ik hiervoor regelen?

  Bij je aanmelding of op je offerte kun je bij betalingswijze aangeven dat de factuur naar de werkgever of re-integratiebedrijf gestuurd moet worden. Je werkgever, re-integratiebedrijf of UWV WERKbedrijf dient de aanmelding te ondertekenen. Bij je digitale aanmelding kun je bij 'Bedrijfsgegevens' de contactpersoon van het bedrijf noteren. Deze contactpersoon ontvangt op het opgegeven e-mailadres een ontvangstbevestiging met het aanmeldformulier en onze voorwaarden.

  Kan ik een avondopleiding volgen?

  Over het algemeen worden alle BBL-opleidingen overdag gegeven. Wel hebben we een groot aanbod aan cursussen om bij te scholen of op te frissen, die ook in de avonduren verzorgd kunnen worden.

  Kijk naar de mogelijkheden van om- en bijscholingstrajecten op onze Bedrijfsopleidingen.

  Omscholen en bijscholen met onze bedrijfsopleidingen

  Algemene vragen

  Wanneer zijn de vakanties?

  Vakantieplanning schooljaar 2023/2024

  De onderstaande schoolvakanties en feestdagen gelden voor VISTA college voor schooljaar 2023-2024. Dit kan afwijken van de landelijke vakanties.

  Vakanties 2023/2024
  • Herfstvakantie 16 oktober t/m 20 oktober 2023
  • Kerstvakantie 25 december 2023 t/m 5 januari 2024
  • Carnaval 12 februari t/m 16 februari 2024
  • Voorjaarsvakantie 29 april t/m 10 mei 2024
  • Zomervakantie 15 juli t/m 30 augustus 2024
  • Let op: de zomervakantie van VISTA college kan afwijken van de zomervakantie van het voortgezet onderwijs en het basisonderwijs!​​​​​​​
  Vrije dagen 2023/2024
  • Goede Vrijdag > 29 maart 2024
  • Pasen > 31 maart en 1 april 2024
  • Koningsdag > 27 april 2024
  • Bevrijdingsdag > 5 mei 2024
  • Hemelvaart > 9 mei 2024
  • Pinksteren > 19 en 20 mei 2024

  Bekijk de volledige jaarkalender op mijnVISTA

  Aan de informatie op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.

  Kan ik met een mbo-diploma doorstuderen bij het hbo?

  Ja, je kunt met een mbo-diploma doorstuderen naar het hbo. Dit kan als jij een niveau 4 diploma hebt en jouw opleiding past bij de hbo-opleiding die je wilt gaan volgen. Er is ook een mogelijkheid tot een verkort studietraject. Of dit ook het geval is voor jou bespreken we graag met je. Neem hiervoor contact op met Mark van Kaam T: 06-15140813.

  Ben jij van plan de havo-mbo-hbo route te volgen, klik dan hier voor meer informatie.

  Wat is het verschil tussen BOL en BBL?

  Je hebt het vast wel eens zien staan: BOL en BBL? Het is heel simpel. Het heeft eigenlijk alles te maken met hoeveel dagen je in de week naar school gaat.

  BOL is de afkorting voor Beroepsopleidende Leerweg, een combinatie van school en stage. Je gaat de hele week naar school. Je loopt ook één of meerdere periodes stage. Die met een duur woord beroepspraktijkvorming (BPV) heet.

  Bij BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg, werk en leer je tegelijk. Naast je echte baan, waarvoor je met een werkgever een arbeidsovereenkomst hebt, ga je 1 of 2 dagen naar VISTA college. Het bedrijf waar je werkt moet dan wel een door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) erkend leerbedrijf zijn.

  Bekijk hier onze BBL-opleidingen

  Kan ik verder leren of werken met een niveau 2 diploma?

  Heb jij je mbo-diploma op niveau 2 behaald? Gefeliciteerd! Maar wat ga je nu doen? Na het behalen van je diploma zijn er verschillende opties. Je kunt bijvoorbeeld gaan werken in het vakgebied van jouw opleiding. Of je start een nieuwe opleiding op niveau 3 of een BBL-opleiding. Project #GO ondersteunt en begeleidt jou hierbij.

  Wat kan Project #GO voor jou betekenen?

  Ik ben mijn diploma kwijt

  Het kan gebeuren dat je als oud-student van VISTA college of diens rechtsvoorgangers je waardepapieren bent kwijtgeraakt. Heel vervelend natuurlijk, bijvoorbeeld als je wilt solliciteren.

  Wat is een Verklaring Afgelegd Examen (VAE)?

  Een Verklaring Afgelegd Examen (VAE) is een document waarin staat beschreven dat je daadwerkelijk een diploma of certificaat hebt behaald bij VISTA college of diens rechtsvoorgangers. Let op: je ontvangt geen nieuw diploma: een diploma mag wettelijk maar één keer worden afgegeven.

  Hoe kom je in het bezit van een VAE?

  Heb je vóór 2007 je diploma behaald bij een van de rechtsvoorgangers van VISTA college (bijvoorbeeld Arcus college of ROC Leeuwenborgh) dan gebruik je dit formulier. Op basis van de door jouw ingevulde gegevens gaan we kijken of je inderdaad een diploma of certificaat bij ons behaald hebt. Indien je inderdaad een diploma of certificaat behaald hebt, dan ontvang je van ons (tegen een prijs van €72,- per verklaring) een Verklaring Afgelegd Examen.

  Je ontvangt geen nieuw diploma of cijferlijst omdat we deze wettelijk gezien maar éénmaal mogen verstrekken. Bij diploma’s en certificaten die voor 2007 zijn behaald, moeten we onderzoek doen in het door de rechtsvoorgangers overgedragen archiefmateriaal. Helaas is dit niet altijd volledig overgedragen. Vinden wij geen bewijslast voor het behalen van het diploma, dan mogen wij geen Verklaring afgelegd examen afgeven. In dit geval worden ook geen kosten in rekening gebracht.

  Als je het diploma in 2007 of daarna hebt behaald kun je bij DUO een vervangende verklaring aanvragen.

  Wie zijn de vertrouwenspersonen?

  VISTA college wil iedereen een veilige en vertrouwde omgeving bieden, zodat ook iedereen zich op school prettig kan voelen. Of je nu student, docent, ouder of bezoeker bent. Daarom accepteert VISTA college geen enkele vorm van ongewenst gedrag.

  Daarom zijn er binnen ieder domein speciaal getrainde vertrouwenspersonen aanwezig, die kunnen helpen als jouw grenzen worden overschreden. Ze bieden niet alleen een luisterend oor, maar kunnen ook actie ondernemen. Dit gebeurt altijd in overleg met jou.

  Neem contact op met een vertrouwenspersoon

  Bekijk ook onze afspraken en regels en lees hoe VISTA college een veilige schoolomgeving creëert.

  Onze afspraken en regels

  Veilige schoolomgeving

  Wat is het toelatingsbeleid van VISTA college?
  Wat zijn keuzedelen?

  Keuzedelen zijn aanvullende vakken die jouw opleiding verbreden of verdiepen en die je volgt naast de basisvakken. Zo ben je beter voorbereid op de arbeidsmarkt. Het aanbod aan keuzedelen verschilt per opleiding. Deze keuze maak je natuurlijk niet alleen, hier krijg je hulp bij.

  Wat is een numerus fixus opleiding?

  Dit is een opleiding waar een beperkt aantal plekken beschikbaar is. Lees voor meer informatie het toelatingsbeleid. Opleidingen met een numerus fixus hebben ook meer informatie op de opleidingspagina staan.

  Toelatingsbeleid VISTA college

  Hoe geef ik een wijziging in persoonlijke gegevens door?

  Wijzigt bijvoorbeeld je e-mailadres, telefoonnummer of adres? Stuur een mail naar aanmelden@vistacollege.nl en vermeld hierin je studentnummer, naam- en achternaam en welke gegevens je wilt laten wijzigen.

  Wat is een erkend leerbedrijf en hoe vind ik deze?

  Een erkend leerbedrijf voldoet aan de voorwaarden voor een goede stage- of leer/werkplek. Via de website van SBB vind je meer informatie over erkende leerbedrijven.

  Hoe dien ik een klacht in?

  Soms gaat het toch niet helemaal zoals je zou willen. Wij doen er alles aan om klachten zo snel mogelijk op te lossen. Binnen VISTA college is de afspraak dat je een probleem eerst onderling probeert op te lossen. Als je student bent kan een docent of je mentor hierbij hulp bieden.

  Kom je er toch niet uit? Dan is het mogelijk een klacht, melding of suggestie voor verbetering in te dienen via het klachtenformulier. Dit formulier mag door iedereen met een relatie met VISTA college worden ingevuld.

  Klachtenloket formulier

  Hoe meld ik ongewenst gedrag?

  We nemen elke melding uiterst serieus en we handelen zoals de wet het voorschrijft. Iedereen moet en wil zich veilig voelen binnen VISTA college. Van onze studenten tot en met alle medewerkers. Veiligheid hebben we onderverdeeld in diverse onderwerpen.

  Voor meer informatie of het maken van een melding ga je naar de volgende pagina voor een veilige schoolomgeving.

  Veilige schoolomgeving

  Kosten en vergoedingen

  Wat kost een mbo-opleiding?

  Je moet zelf zorgen voor leermiddelen die nodig zijn om de lessen voor te bereiden, zoals boeken, readers, schriften en mappen.

  De middelen die je nodig hebt om het onderwijs te volgen, examens te doen en zo het diploma te behalen, stellen wij ter beschikking. Daaronder vallen:

  • een basisuitrusting, zoals computers, kopieerapparaten en gereedschap;
  • bijzondere leermiddelen, zoals koksmessen en kappersscharen.

  Je mag nog jouw eigen bijzondere leermiddelen aanschaffen. Mocht je dit niet willen dan, krijg je hulp van de school.

  De precieze afspraken over schoolkosten staan in het servicedocument schoolkosten.

  Voor extra diensten en activiteiten zoals excursies geldt een vrijwillige bijdrage. Jij en jouw ouders bepalen zelf of je hier aan deelt wilt nemen. Ze zijn niet nodig om de opleiding te kunnen volgen of het diploma te behalen.

  Naast de leermiddelen moet je ook nog les- of cursusgeld betalen.

  heb ik recht op studiefinanciering en eventueel een aanvullende beurs?

  Voor meer informatie over studiefinanciering ga je naar

  Meer informatie over studiefinanciering

  Kan ik een financiële tegemoetkoming krijgen?

  Er kunnen omstandigheden zijn waarin het betalen van de directe schoolkosten - zoals leermiddelen en materialen - een probleem vormt. Bijvoorbeeld doordat je ouders/ verzorgers een minimuminkomen hebben. Afhankelijk van je leeftijd bestaat er een regeling.

  Lees hier alles over de regeling mbo en schoolfondsen

  Krijg ik een OV jaar kaart (studentenreisproduct)?

  Voor meer informatie over de OV jaarkaart (Studentenreisproduct) ga je naar https://duo.nl/

  Hoe kan ik mijn OV studentenreisproduct stopzetten?

  Ben je klaar met je studie en maak je gebruik van het studentenreisproduct? Check dan goed op welke datum je je reisproduct moet inleveren of je studiefinanciering moet stoppen. Gebruik daarvoor de wijzigingshulp van DUO.

  Let op: De datum die op je diploma staat is de werkelijke uitschrijfdatum. Niet de datum van je diploma-uitreiking.

  Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken