Moet je dit jaar nog een studiekeuze maken? Plan een speeddate met onze loopbaanadviseurs!

Meld je aan
Printen
Meeloopdagen

Loop een dagje mee!

Een meeloopdag geeft jou de mogelijkheid om kennis te maken met docenten en zittende studenten. Ook krijg je een gevoel van de ruimtes waarin de lessen gegeven worden. Zie jij je over een aantal maanden in die klas zitten en door dat gebouw lopen. Heb je zin om je te verdiepen in de vakken en naar een beroep toe te groeien? En voelt dat goed?

Kun je hier ‘ja!’ op antwoorden, denken wij dat het wel goed gaat komen.

Wanneer? Verschillende vaste dagen of in overleg, t/m mei 2024 met uitzondering van de geplande meeloopdagen.
Voor wie? Leerlingen 3e of 4e jaars vmbo en leerlingen die vanuit havo of vwo naar het mbo willen.

Meld je aan voor een meeloopdag

Hoe plan ik een meeloopdag?

 1. Klik op de aanmeldknop;
 2. Kies een opleiding;
 3. Sommige opleidingen hebben meeloopdagen gepland op vaste dagen. Je kunt dan kiezen tussen een aantal beschikbare dagen zodra je de opleiding selecteert. Staat er geen datum bij? Dan wordt de dag nog samen met jou gepland;
 4. Vul je gegevens in;
 5. De voorlichter neemt contact met je op om een datum te plannen (als deze niet vooraf is gepland) en andere instructies te delen.

Je krijgt alle gegevens middels een e-ticket naar je e-mailadres gestuurd. Vergeet deze niet mee te nemen naar de meeloopdag.

Tips voor meeloopdagen

Van te voren

Bedenk waarom je een meeloopdag gepland hebt. Twijfel je over meerdere opleidingen en wil je zo een keuze maken? Of heb jij je keuze gemaakt voor een opleiding en gaat de meeloopdag die keuze bevestigen? Met deze informatie kun je je voorbereiden op de dag zelf en de juiste vragen stellen.

Bereid ook een tas voor met een paar schoolartikelen, zoals papier, pen en eventueel je laptop zodat je met de les mee kunt doen.

  Tijdens
  • Vertel aan de docent wat jouw doel van de meeloopdag is en neem aan het einde van de dag even de tijd om te kijken of jouw keuze nu helder is.
  • Noteer welke vaardigheden en eigenschappen jij hebt en bespreek deze met de docent. Passen deze vaardigheden en eigenschappen bij de opleiding?
  • Vraag naar de manier van studeren. Moet je veel zelfstandig werken of zijn er voornamelijk groepsopdrachten?
  • Wil jij na de opleiding meteen aan het werk of wil je door te studeren? Vraag naar de baankansen en vervolgopleidingen.
  Na afloop

  Noteer welke dingen die je aanspraken en welke helemaal niet. Heb je door de meeloopdag een studiekeuze kunnen maken? Schrijf je dan in. Weet je het nog niet zeker? Kijk dan welke andere voorlichtingsactiviteiten wij organiseren.

  Meld je aan voor een mbo-opleiding Bekijk onze voorlichtingsactiviteiten

  Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken