Moet je dit jaar nog een studiekeuze maken? Plan een speeddate met onze loopbaanadviseurs!

Meld je aan
Printen

VISTA go! ondersteunt en begeleidt (oud) studenten van alle VISTA locaties (niveau 2 t/m 4).

Wat kan VISTA go! voor jou betekenen?

  • Hulp bij het zoeken van een vervolgstudie
  • Hulp bij het zoeken van werk of een geschikte werk-leerplek
  • Hulp nodig bij andere zaken die spelen

Enkele voorbeeldvragen waarvoor je bij ons terecht kan:

  • Ik heb hulp nodig bij het kiezen van een vervolgopleiding, maar het totaal geen idee wat ik wil gaan doen?
  • Ik wil graag gaan werken, maar weet niet hoe ik dit moet aanpakken. Hebben jullie tips voor het opzetten van een goed CV en een goede motivatiebrief?
  • Ik wil graag een HBO beginnen, maar hoe zit dit met studiefinanciering?
  • Hoe zit het met de nieuwe reken en taal eisen?
  • Hoe vind ik een geschikte bbl/ leerwerkplek?
  • Kan ik vrijstelling krijgen voor bepaalde vakken als ik een niveau 3 of niveau 4 opleiding wil gaan doen?

Dit zeggen studenten over de hulp van VISTA go!

Han Kartoush > Nadat ik gestart ben met mijn nieuwe opleiding heb ik contact gehouden met VISTA go!

Leren

Nadat ik mijn opleiding Helpende Zorg en Welzijn had afgerond twijfelde ik welke opleiding ik wilde gaan doen. Ik wist ook niet wat de beste manier was om tot een goede keuze te komen. Via mijn mentor hebben we het VISTA go! aangevraagd. Mijn eerste keuze ging in eerste instantie uit naar de opleiding Verzorgende IG en de tweede keuze naar de opleiding Verpleegkunde. Nadat ik de Open Dag heb bezocht wist ik dat mijn interesse uitging naar Laboratoriumtechniek. Ik heb toen gelezen dat ik eerst de vakken wiskunde, natuurkunde en chemie moest hebben. Ik werd geadviseerd om misschien eerst de VAVO te doen met deze vakken. Dit duurt 2 jaar maar met deze opleiding kan ik niet meteen gaan werken zoals met de opleiding Laboratoriumtechniek. Mijn begeleider heeft contact gehad met de VAVO en Laboratoriumtechniek en daardoor heb ik allebei de kanten gezien en geleerd en uiteindelijk gekozen voor het beste voor mezelf van deze mogelijkheden. Ik heb me ingeschreven voor de opleiding Laboratoriumtechniek. Bij het intakegesprek van de opleiding Laboratoriumtechniek zat mijn begeleider van VISTA go! erbij. Nadat ik gestart ben met de opleiding heb ik contact gehouden met VISTA go! en nu alles goed gaat is het traject beëindigd. Bedankt voor de moeite.

Groetjes Han Kartoush

Luca Di Caro > Ik ben heel blij over hoe de samenwerking is gegaan

Leren

Ik vond de samenwerking heel goed gaan. Ik had aangegeven aan mijn mentor dat ik hulp nodig had met het zoeken naar een nieuwe opleiding. Na een tijdje is er contact met mij opgenomen door u en ging het allemaal vrij snel. We zijn op gesprek geweest en tijdens dat gesprek kwam toch wel al snel de conclusie dat marketing het zou worden. Vanaf dat moment hebben we er samen alles aan gedaan om nog aan te kunnen sluiten. Het was niet al te makkelijk vanwege de klassen die al vol zaten ,maar uiteindelijk is het toch gelukt. Ik ben heel erg blij hoe u elke keer heeft doorgezet en bleef mailen bellen en informatie vragen zodat we meer te weten kwamen. Daar ben ik u dankbaar voor. En dat u ook af en toe nog een berichtje stuurt over hoe het gaat waardeer ik zeker. Dus ik ben heel blij over hoe de samenwerking is gegaan.

Nogmaals ben ik erg blij over hoe hoe is gegaan en dat het allemaal is gelukt erg bedankt daarvoor!

Maartje Letterie > Door de hulp van VISTA go! is het mij gelukt om een nieuwe baan te vinden

Werken

Ik vond het prettig dat er contact met mij werd gezocht. De begeleider vanuit VISTA go! heeft mij elke week gebeld en tips gegeven wat ik kon gaan doen. Ze heeft me goed geholpen en daardoor makkelijker een andere baan gevonden. Ze heeft in die periode echt een luisterend oor gegeven.

Door de hulp van VISTA go! is het mij gelukt om een nieuwe baan te vinden!

Vince Ekelhoff > samen met VISTA go! gekeken naar de mogelijkheden tussen werken & leren

Werken & leren

Tijdens mijn tussenjaar ben ik in contact gekomen met VISTA go! Ik had voor mijzelf helder dat ik nog een opleiding wilde beginnen, alleen geen BOL. De keuze had ik voor mijzelf vrij snel duidelijk en dat was Maatschappelijke Zorg. Nu alleen nog een werkplek vinden. Ik heb samen met jou gekeken naar mogelijkheden om bij verschillende doelgroepen en bedrijven mee te kunnen lopen. Uiteindelijk ben ik vanuit hier bij verschillende bedrijven op sollicitatie mogen komen en mag ik midden juni al gaan starten met werken. In september gaat mijn opleiding van start! De begeleiding die ik heb gekregen van jou vind ik super. Je dacht altijd met mij mee en ik kon je appen wanneer ik wilde. Ik voelde mij super op mij gemak en je keek ook vaak met mij mee wat de beste oplossing was.

Voor mij alleen maar positieve dingen, complimenten op de manier hoe je mij geholpen hebt!

Ahmad Gazi > VISTA go! is er ook voor overige vragen omtrent je loopbaan

Overige vragen omtrent je loopbaan

Ik ben heel tevreden over de hulp ik heb gekregen vanuit VISTA go! De begeleider heeft mij geholpen op veel verschillende vlakken, aangezien ik vragen had voor een mogelijke vervolgopleiding, het zoeken van werk. Maar daarnaast ook nog ondersteuning nodig had bij financiële zaken te regelen. Ik vind het heel goed en behulpzaam dat VISTA go! er is. Alles is prima gegaan en heb veel aan deze hulp gehad.

Kunnen wij jou helpen? Neem dan contact op!

We zijn via het onderstaande formulier te bereiken. We horen graag van je, ook als je niet zeker weet of we je kunnen helpen.

*Door het invullen van het formulier ga je akkoord met de Privacy Statement Alumni van VISTA college.

Jouw naam

Vul hier het e-mailadres in waarmee we kunnen reageren op jouw bericht.

Wil je liever gebeld worden? Vul hier dan je telefoonnummer in.

Vul hier je bericht in.

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken