Printen
VISTA college werelden

Onze werelden

Bij VISTA college bieden we zo'n 140 opleidingen aan onderverdeeld in verschillende werelden zodat jij jouw opleiding snel kunt vinden.

CIOS

Dit is de wereld van sport, coaching, mensen motiveren en anderen in beweging krijgen.
Jij bent een echte sporter en weet als geen ander hoe belangrijk het is om veel te bewegen. Door jouw enthousiasme motiveer je anderen om te gaan bewegen. Je vindt het leuk om mensen te stimuleren om net dat beetje meer te doen, bent creatief in het bedenken van activiteiten en draagt graag je steentje bij aan een gezonde leefstijl.

Binnen onze opleidingen in de sportwereld leer jij educatieve en recreatieve activiteiten opzetten, voorstellingen organiseren, maar vooral anderen enthousiast krijgen over sport. Je wordt opgeleid tot een echte vakman of vrouw op het gebied van sport en bewegen. De docenten maken je klaar om een bijdrage in de samenleving te leveren op het gebied van sportiviteit en gezondheid.

Cultuur & Creatief

Dit is de wereld van beeld, vormgeving, licht, geluid en entertainment.
Jij staat bijna continue in een creatieve modus en wilt dit graag met iedereen delen. Jij onderscheidt je door creativiteit, kwaliteit, digitale en technische vaardigheden. Je vertaalt de wensen van je opdrachtgever naar een aantrekkelijk visueel product of presentatie.

Binnen onze opleidingen in de creatief en cultuurwereld horen de culturele beroepen thuis, zowel op als voor het podium. Op het podium leer je creëren, acts uitvoeren en mensen entertainen. Achter de schermen leer je alles om ervoor te zorgen dat de organisatie vlekkeloos verloopt, de show er fantastisch uitziet en al het licht en geluid goed ingesteld is. Ook leer je hoe je iets visueel aantrekkelijk maakt, zoals foto’s, video’s en overige vormgeving.

Gebouwde omgeving

Dit is de wereld van de bouw, uitvoerders, installateurs en werkvoorbereiders.
Jij bent altijd met je handen bezig, werkt graag met anderen samen en zorgt ervoor dat alles er mooi uitziet. Je vindt het leuk om mooie dingen te maken en bent zorgvuldig wanneer je taken moet uitvoeren.

Binnen onze opleidingen in de wereld van de gebouwde omgeving leer jij alles wat je moet weten over de bouw. Je leert wanden, vloeren, daken, kozijnen, ramen en deuren installeren. Daarnaast leer je samen met collega’s om te werken aan gas, water, verwarming en elektra.

Handel & Ondernemerschap

Dit is de wereld van ondernemers en verkopers
Jij stelt je graag dienstbaar op en wil klanten zo goed mogelijk helpen. Je vindt het leuk om je bezig te houden met het uiterlijk van een winkel en staat klanten graag te woord. Je houdt ervan als alles georganiseerd is, zodat je het overzicht kunt bewaren.

Binnen onze opleidingen in de wereld van handel en ondernemerschap is de klant koning. Je leert alles van het bijhouden van de voorraad, het aanvullen van producten, zorgen dat de winkel opgeruimd en aantrekkelijk uitziet, tot het te woord staan en adviseren van klanten, aansturen van collega’s, het verkopen van een product en de administratieve afhandeling van de transactie.

Horeca & Toerisme

Dit is de wereld van gastvrijheid
Jij hebt maar één doel voor ogen; je wilt het mensen zo fijn, makkelijk en lekker mogelijk maken. Die gastvrijheid zit bij jou in het bloed. Jij houdt ervan om anderen in de watten te leggen en creatief bezig te zijn. Voor jou is niks leukers dan ervoor te zorgen dat gasten, bezoekers of medewerkers straks tevreden de deur uitgaan. Je kunt dit voor de schermen als gastheer/vrouw, achter de schermen in de keuken, maar ook als facilitairmedewerker doen. Hoe dan ook; mensen voelen zich bij jou welkom. Of het nu met een hapje en drankje is of omdat binnen een bedrijf allerlei faciliteiten goed geregeld zijn.

Jouw passie voor gastvrijheid, creativiteit, de horeca én reizen komen hier samen.

Wil jij de wereld van gastvrijheid aan den lijve ervaren kom dan eens een kijkje nemen in ons leerrestaurant https://vistacollege.nl/leerrestaurant

ICT

De wereld van computers, software, internet en netwerken.
Jij vindt het leuk om de techniek achter games en programma’s te bekijken. Je bent nieuwsgierig en nauwkeurig als het gaat om de digitale wereld. Computers hebben voor jou geen geheimen en vindt het leuk om ervoor te zorgen dat alle ICT-middelen soepel draaien

Binnen onze opleidingen van de ICT-wereld leer je problemen met hardware, software en netwerken aan te pakken. Je leert hoe je installaties regelt binnen het computerlandschap. Daarnaast leer je ook hoe je de ICT-middelen moet onderhouden. Je wordt opgeleid tot een ICT-expert die ervoor zorgt dat klanten optimaal kunnen werken.

Logistiek & Transport

De wereld van plannen, logistieke dienstverlening en transport.
Jij bent iemand die het fijn vindt om te plannen, efficiënt te werken en de vaart erin te houden. Je vindt het geen probleem om zelf de handen uit de mouwen te steken en te helpen waar nodig. Je vindt het belangrijk dat zowel medewerkers als klanten tevreden zijn.

Binnen onze opleiding van de Logistiek & Transportwereld leer je om goederen zo snel, efficiënt en milieubewust mogelijk bij de klant te krijgen. Je leert om allerlei faciliteiten binnen het bedrijf goed te regelen zodat medewerkers hun werk uit kunnen voeren en bezoekers vriendelijk ontvangen worden. Aan de logistieke kant van deze wereld leer je goederen zo efficiënt mogelijk bij de klant te krijgen.

Mechatronica & Luchtvaarttechniek

De wereld van vliegtuigen, helikopters, medische apparatuur, auto's, fietsen, tanks en de maakindustrie


Jij bent oplossingsgericht, meedenkend en nauwkeurig. Je interesses liggen bij technische hoogstandjes, jij gaat graag opzoek naar verbeteringen en je vindt het leuk om kritisch na te denken. Onder alle omstandigheden houd jij je hoofd koel. Jij laat niets aan het toeval over en hebt oog voor details en afwijkingen.

Binnen onze opleiding van de Mechatronica & Luchtvaarttechniek wereld leer je producten ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden. Je leert nieuwe apparatuur installeren en besturingssystemen programmeren. Je kunt later werken in een autogarage, vliegtuighangaar, ziekenhuis, voor defensie of binnen de maakindustrie op het vlak van werktuigbouw en elektrotechniek.

Onderzoek & Industrie

Stap binnen in de toffe wereld van Onderzoek & Industrie met onze mooie opleidingen!

Ben je klaar om jouw talent en nieuwsgierigheid om te zetten in een carrière vol ontdekkingen en innovatie?

Bij onze opleidingen krijg je de kans om te leren van de besten in het vak, de nieuwste technologieën te verkennen en te werken aan baanbrekende projecten die de toekomst vormgeven. We zorgen ervoor dat je niet alleen over de kennis beschikt, maar ook over de praktische vaardigheden die nodig zijn om in deze dynamische omgeving aan het werk te gaan.

Met hands-on ervaring, geavanceerde technologieën en de nieuwste inzichten, ben jij goed voorbereid om uit te blinken. Of je nu gepassioneerd bent over wetenschap, onderzoek, technologie of engineering, bij ons vind je de opleiding die bij jouw ambities past.

Onze lesprogramma's zijn ontworpen om je goed voor te bereiden op spannende carrièremogelijkheden in onderzoekslaboratoria, high-tech (technische)bedrijven en chemische-, biotechnologische- en metaalindustrieën die de wereld veranderen. Met praktische ervaring, innovatieve projecten en deskundige begeleiding leg je de basis voor een succesvolle en bevredigende loopbaan.

Uiterlijke verzorging

De wereld van verzorging, schoonheid, uiterlijk en trends.
Jij vindt het leuk om anderen te laten stralen. Of dat nu is door mooi geknipt haar, een schoonheidsbehandeling of voetverzorging; jij helpt anderen op jouw manier. Je vindt het leuk om met het uiterlijk bezig te zijn en besteed hier het liefst veel aandacht aan.

Binnen onze opleiding van de Uiterlijke Verzorging (UV) wereld leer je hoe je inspeelt op de nieuwe trends binnen de mode-, haar- en make-upgebieden. Je leert hoe je klanten kunt adviseren door de juiste producten of behandelingen te bieden. Je wordt opgeleid tot kapper, schoonheidsspecialist, salonmanager of pedicure met een brede kennis van huid- en lichaamsverzorging.

Veiligheid

De wereld van observeren, samenwerken en veiligheid.
Jij vindt het leuk om met verschillende mensen samen te werken en anderen op hun gemak te stellen. Je straalt rust uit en bent snel in het opsporen van afwijkingen. Verder ben je sociaal en vind je het leuk om anderen te helpen.

Binnen onze opleidingen van de Veiligheidswereld leer je hoe je moet observeren en afwijkingen op te merken. Je leert hoe je anderen kunt helpen en bent vaak dienstverlenend bezig. Je kunt straks aan de slag als beveiliger, bij de politie, als BOA of in het leger.

Zakelijke dienstverlening

De wereld van ondersteuning, klantgerichtheid en zakelijke dienstverlening.
Jij bent een duizendpoot, een puzzelaar en een grote regelaar. Je vindt het leuk om je steentje bij te dragen aan bedrijfsprocessen. Je bent klantgericht, ondersteunend en bent onmisbaar binnen jouw vakgebied.

Binnen onze opleiding van de Zakelijke Dienstverlening wereld leer je hoe je een bedrijf succesvoller maakt, gestroomlijnder maakt en beter bereikbaar maakt voor klanten. Je leert hoe je dicht bij klanten kunt staan via communicatie en (event)marketing. Ook leer je hoe je om moet gaan met budgetten, cijferanalyses of juridische vraagstukken.

Zorg & Welzijn

De wereld van zorg, verantwoordelijkheden en afwisseling.
Jij vindt het leuk om voor anderen te zorgen. Of het nu gaat om een bejaardenhuis, ziekenhuis, kinderopvang of in een praktijk, jij hebt een roeping voor zorg. Grote verantwoordelijkheden trekken jou aan en je houdt van divers werk.

Binnen onze opleidingen van de Zorg & Welzijn wereld leer je hoe je om kunt gaan met lief en leed binnen de zorgsector. Je leert hoe je binnen jouw vakgebied mensen moet verzorgen, begeleiden en helpen. Er ligt een dankbare, leuke en afwisselende baan op je te wachten.

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken