Welkom bij het Evementenloket van de afdeling Horeca & Toerisme van het VISTA college. Alles wat je nodig hebt voor een succesvol evenement! Wij bieden een unieke mogelijkheid voor zowel interne als externe partners om evenementen te laten organiseren door onze getalenteerde studenten of om mee te helpen bij de organisatie van een bestaand evenement. Dit alles gebeurt onder de deskundige begeleiding van ons enthousiaste docententeam Horeca & Toerisme.

Samen maken we jouw evenement onvergetelijk!

Heb je een evenement op de planning staan en ben je op zoek naar professionele ondersteuning? Bij het Evenementenloket van VISTA college kun je een aanvraag indienen voor diverse vormen van ondersteuning. Zolang de activiteiten aansluiten bij de beroepspraktijk van onze opleidingen. Enkele randvoorwaarden:

 • Meerwaarde voor de student (biedt het evenement een unieke kans in de leerroute van de student);
 • Maatschappelijke relevantie (komt het evenement tegemoet aan het doel van onze afdeling om ook maatschappelijk een rol te spelen, bv. betreft het een goed doel of versterkt het de saamhorigheid in de samenleving); als onderwijsinstelling speelt VISTA graag een maatschappelijke rol in Limburg. Bij voorkeur werken wij samen aan evenementen die een maatschappelijke meerwaarde hebben.
  Bijvoorbeeld:
  • Is het evenement ten gunste van een goed doel?
  • Versterkt het evenement de saamhorigheid in de samenleving?
 • HUBO-principes; Om een afweging te kunnen maken of wij kunnen ingaan op uw aanvraag, hanteren wij naast de reeds bovengenoemde punten ook de “HUBO-principes” om een operationele inschatting te maken. Deze principes hangen onderling sterk met elkaar samen. Bij elk principe treft u een voorbeeldvraag aan die wij ter afweging beantwoorden.
  • haalbaarheid- Is het voor ons gezien de tijdsplanning, gevraagde personeelsinzet haalbaar het evenement mede te organiseren?
  • uitvoerbaarheid - Past het thema van het evenement binnen onze expertise?
  • betaalbaarheid - Worden de gemaakte onkosten voor studenten vergoed? Staat de tijdsinvestering van ons onderwijs in verhouding tot hetgeen het ons/studenten oplevert?
  • organiseerbaarheid - Kunnen wij het evenement kwaliteitsvol mee organiseren?

Wij bieden expertise en enthousiaste studenten die jou kunnen helpen bij verschillende aspecten van jouw evenement.

Gasten ontvangen

Onze studenten kunnen zorgen voor een warm welkom en professionele gastvrijheid. Ze zijn getraind om bezoekers te ontvangen, te registreren en te begeleiden naar de juiste locatie. Met hun vriendelijke en professionele benadering zorgen ze voor een positieve ervaring voor alle gasten.

Dien direct een verzoek in

Catering / bakkerij

Als je op zoek bent naar culinaire ondersteuning, kunnen onze studenten helpen bij de catering. Ze kunnen zorgen voor de bereiding en het serveren van eten en drinken tijdens jouw evenement. Of het nu gaat om hapjes, bakkerijlekkernijen, buffetten of volledige maaltijden, onze studenten staan klaar om jouw gasten te verwennen met smakelijke gerechten.

Dien direct een verzoek in

Activiteiten organiseren

Wil je het evenement verrijken met leuke en interactieve activiteiten? Onze studenten kunnen helpen bij het organiseren van recreatieve activiteiten. Denk aan spellen, workshops, entertainment en andere vormen van vermaak. Ze zorgen ervoor dat jouw gasten zich vermaken en een onvergetelijke ervaring hebben.

Dien direct een verzoek in

Sport en spel

Als jouw evenement een sportief element bevat, kunnen onze studenten ondersteunen bij de organisatie en uitvoering van sport- en spelactiviteiten. Ze kunnen helpen bij het opzetten van sportvelden, het begeleiden van wedstrijden en het creëren van een energieke en dynamische sfeer.

Dien direct een verzoek in

Grimeren en knutselen

Voor evenementen met een creatieve insteek kunnen onze studenten ondersteuning bieden op het gebied van grimeren en knutselen. Ze kunnen zorgen voor professionele grime, schminken en het creëren van artistieke ontwerpen. Daarnaast kunnen ze helpen met knutselactiviteiten en creatieve workshops voor jong en oud.

Dien direct een verzoek in

Rondleiding Maastricht Aachen Airport (praktijklocatie Luchtvaartdienstverlening)

Als jouw evenement plaatsvindt op onze praktijklocatie in Beek, kunnen onze studenten zorgen voor boeiende en informatieve rondleidingen. Ze kunnen bezoekers begeleiden en hen laten kennismaken met de fascinerende wereld van luchtvaartdienstverlening.

Dien direct een verzoek in

Onze klanten vertellen…

hier komt uitleg , Enkele voorbeelden van het afgelopen schooljaar (tekst + foto’s)

Horeca keuken en koksopleidingen

Wat maakt ons Evenementenloket uniek?

Wij zijn niet zomaar een evenementenbureau. Het Evenementenloket is een integraal onderdeel van het onderwijsprogramma. Het is een initiatief van VISTA college, waarbij we onze onderwijsvisie ‘Gaan voor groei’ in de praktijk brengen.

Praktijkgericht onderwijs: “contextrijk leren”

Onze studenten, die worden begeleid door ervaren professionals, krijgen de kans om waardevolle praktijkervaring op te doen en hun vaardigheden te ontwikkelen in evenementenplanning, -uitvoer en -management. Door met ons samen te werken, ondersteun je niet alleen je eigen bedrijf, maar draag je ook bij aan de groei en ontwikkeling van jong Limburgs talent. Dit draagt bij aan hun professionele groei en bereidt hen voor op een succesvolle carrière.

Onze getalenteerde studenten staan klaar om jou te ondersteunen!

Het Evenementenloket is dé plek waar praktijk, onderwijs en evenementen samenkomen. Of je nu een evenement wilt laten organiseren of extra ondersteuning nodig hebt, wij staan voor je klaar. Neem contact met ons op en ontdek hoe onze studenten jou kunnen helpen bij het realiseren van een onvergetelijk evenement!

Zorg dat een aanvraag voor evenementenondersteuning uiterlijk 3 weken voor de datum waarop het evenement plaatsvindt ingediend wordt:

Contactgegevens

Jouw naam

Vul hier het e-mailadres in waarmee we kunnen reageren op jouw bericht.

Wil je liever gebeld worden? Vul hier dan je telefoonnummer in.

Details aanvraag

Aanvraag betreft:
Locatie

Vul hier je bericht in.

*aanvragen kunnen enkel ingediend worden via het formulier

Verschil met activiteiten leerrestaurant Het proeflokaal en de Bistro?

Dineren in ons leerrestaurant het Proeflokaal of lunchen in de Bistro op de Valkenburgerweg staat los van het evenementenloket. Reserveren hiervoor kan via Resengo (link). Indien u echter specifieke wensen heeft bij het diner (bv. veilingdiner, diner met muziek, …) dient u hiervoor toch een aanvraag in te dienen bij het evenementenloket.