Open dagen 6 & 7 november

Het is weer zo ver! Op zaterdag 6 en zondag 7 november 2021 van 10:00 tot 16:00 uur zijn onze open dagen. Het moment waarop jij onze locaties kunt bekijken, de sfeer kunt proeven en docenten en studenten kunt ontmoeten. Kortom, een belangrijke dag! Meld je hieronder aan voor een van onze locaties, dan maken we er samen een leuke dag van.

De keuze is reuze!

40 verschillende mbo-opleidingsrichtingen op maar liefst 10 locaties. We begrijpen dat het moeilijk is om te bepalen welke locatie(s) je het beste kunt bezoeken. Met de onderstaande tool helpen we je op weg!

Welke locaties zijn open en wanneer?

Zaterdag 6 november10:00 - 16:00 uurBeek, Maastricht, Sittard en Venlo
Zondag 7 november10:00 - 16:00 uurHeerlen

Meld je aan voor een open dag

Hoe werkt het aanmelden voor een open dag:

 • Kies een of meerdere opleidingsrichtingen waar je in geïnteresseerd bent door in de zoekbalk te typen;
 • De tool geeft meteen aan op welke locatie deze richtingen gegeven worden;
 • Klik vervolgens op de 'Meld mij aan' knop om voor de open dag op deze locatie in te schrijven;
 • Kies in het aanmeldformulier eventueel een tweede locatie op een andere dag;
 • Ten slotte, kies een tijdslot om de open dag te bezoeken. Binnen deze tijd zijn jij en jouw ouders/verzorgers van harte welkom op onze locatie.

Je krijgt alle gegevens middels een e-ticket naar je e-mailadres gestuurd. Let op! Aanmelden is verplicht, je hebt een open dag e-ticket nodig om binnen te komen. We scannen bij de ingang je QR code. Dit betreft geen corona-bewijs.

Kies een mbo-richting en meld je direct aan voor een locatie

Geen diploma maar wel een mbo-opleiding?

De entreeopleiding is er voor jongeren zonder een diploma van een vooropleiding. De entreeopleiding bereid jou voor op de arbeidsmarkt. Of op doorstroming naar een mbo niveau 2 opleiding. Meld je aan voor de open dag om de mogelijkheden te verkennen.

Heerlen Maastricht Sittard

Veelgestelde vragen

Hoe bereid ik mij het beste voor op een open dag?

Door je voor te bereiden op de open dag verhoog je de kans dat je aan het einde van de dag ons schoolgebouw verlaat met een concrete studiekeuze. Door een paar voorbereidingen te treffen haal jij het meeste uit de open dag:

 1. Bepaal jouw doel voor de dag. Wil je gewoon over het algemeen oriënteren? Of weet je al welke opleiding bij jou past en wil je de sfeer op de locatie ervaren? Hoe goed is de school bereikbaar met het openbaar vervoer? Door van te voren te bepalen wat voor jou een succesvolle open dag is, kun jij het beste uit de tijd halen.
 2. Bedenk welke opleidingen of richtingen jou interesseren. Het is lastig om kennis te maken met alle opleidingen op één open dag. Als je van te voren weet waar jouw interesses liggen door ons studieaanbod te bekijken, kun je op de open dag een aantal opleidingen kiezen en bezoeken. En heb je tijd over? Loop dan gerust nog even rond in het gebouw, wellicht kom je nog onverwachts een passende opleiding tegen.
 3. Bedenk wat voor informatie je wilt ophalen over een opleiding. Voorbeeldvragen:
  1. Hoe ziet een week als eerstejaarsstudent ongeveer uit?
  2. Hoeveel theorie en praktijk krijg ik in het eerste jaar?
  3. In welke beroepen kan na afronding starten?
  4. Hoeveel contacturen per week zijn er?
  5. Hoe groot zijn de klassen?
  6. Hoe wordt ik getoetst?
 4. Maak notities en verzamel alle informatie die je krijgt van opleidingen. Het is lastig om alles te onthouden, bewaar dus alle documenten en aantekeningen die je hebt van de open dag om het thuis rustig door te nemen, eventueel samen je ouders/verzorgers.

Ik kan helaas niet naar de open dag komen, kan ik mij op een andere manier oriënteren?

Ja dat kan, we bieden naast de open dag ook andere digitale voorlichtingsactiviteiten. Echter krijg je in deze uitzendingen natuurlijk geen gevoel bij de locaties en leer je de docenten niet kennen. Wij raden daarom altijd aan om naar een open dag te komen als dat mogelijk is.

Bekijk alle activiteiten

Ik wil graag een dagje met de opleiding meelopen, kan dat?

Dat kan, vanaf zaterdag 6 november 2021 kun je je inschrijven voor een meeloopdag bij de opleiding van jouw keuze. Je kunt dan ervaren hoe een dag als student van deze opleiding voelt en al je vragen stellen aan de docenten en mede-studenten.

Registreer je voor een meeloopdag

Tot wanneer kan ik mij uiterlijk aanmelden voor een opleiding?

Meld je aan op uiterlijk 1 april voor de start van het nieuwe schooljaar. Alleen als je je voor die datum hebt aangemeld, heb je een toegangsrecht voor de opleiding van je keuze. Wanneer je je niet op 1 mei hebt aangemeld, dan kan je worden geweigerd. Op tijd aanmelden is dus erg belangrijk, zeker als de opleiding werkt met een numerus fixus.

Meld je aan voor een mbo-opleiding

Waarom moet jij naar de open dag komen?

Student Noot, Juliëtte én docente Mythe leggen het uit!


Snel naar
Alle voorlichtingsactiviteiten Houd me op de hoogte