Dagje meelopen met een mbo-opleiding? Aanmelden kan nog t/m mei!

Aanmelden

Logistiek medewerker

Heerlen (Campus), Valkenburgerweg
BBL
Heerlen, Schandelermolenweg
BOL
Sittard, Arendstraat
BBL & BOL
Niveau
Niveau 2
Duur
2 jaar
Crebo
25774

Jij bent een doener

Als jij aan de slag gaat en iets organiseert, loopt alles op rolletjes. Kwaliteit en productiviteit zijn je op het lijf geschreven. Je bent van de klok, ziet werk liggen en bent er als de pinken bij om uitdagingen op te lossen. En dat is precies wat je nodig hebt als je logistiek medewerker wilt worden bij bedrijven als UPS, Sabic of NedCar. Met behulp van planningssystemen zorg jij voor een feilloze distributie van goederen.

Je werkt daarbij niet alleen op kantoor, maar bent ook hands-on te vinden in het magazijn. Daar verzorg je de goederenontvangst en opslag, verzamel je goederen en maakt ze verzendklaar, terwijl je een scherp oog op de voorraadinventarisatie houdt. Natuurlijk werk je niet alleen. Samen met je collega’s en leidinggevende werk je keihard om mensen en materieel zo optimaal mogelijk in te zetten. Als jij van aanpakken weet, dan is de opleiding Logistiek medewerker je op het lijf geschreven.

Meer informatie

Opleidingsinformatie

Met een diploma als Logistiek medewerker op zak ben jij klaar voor werk in de dienstverlenende sector of handels-, productie- en transportsector. Maar voordat het zo ver is, zul je eerst flink aan de slag moeten en vakkennis en beroepsvaardigheden moeten opdoen. Zowel theorie als praktijk zijn belangrijk. Dus ga je al in je eerste jaar in de regio op stage, maak je kennis met alle aspecten van het vak en ontdek je waar je interesses en je kracht liggen.

Naast de theoretische avo-vakken (algemeen vormend onderwijs) als Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan & burgerschap, volg je beroepsgerichte vakken. Denk daarbij aan Logistiek, Logistiek rekenen, Lean en Beroepsgerichte talen. We leren je praktisch om goederen en producten te ontvangen, opslaan en verzenden en orders te verzamelen. Naast die aandacht voor productiviteit tijdens de lessen, staan ook Arbo, veiligheid en inrichting van de omgeving op de lijst. Jij moet immers allround kunnen werken.

Keuzedelen

Jouw opleiding bestaat uit een basis-, profiel- en keuzedeel (of -delen). Het keuzedeel - verbredend of verdiepend - maakt je studie interessanter. Zo zorgen de keuzedelen voor een betere aansluiting op een eventuele vervolgstudie en bieden ze meerwaarde als je gaat solliciteren op de arbeidsmarkt.

Je kunt kiezen uit een breed assortiment aan keuzedelen.

Stage(s)

Tijdens je stage, je beroepspraktijkvorming, sta je met beide benen in de praktijk. Je past al het geleerde toe en leert nog veel meer vaardigheden van je praktijkopleider. De praktijkbegeleider van school en je praktijkopleiders van het leerbedrijf beoordelen je beroepshouding, resultaten en je inzet. Een positieve beoordeling van je stage is een voorwaarde om je diploma te halen.

Je loopt stage bij groothandelsbedrijven, transportbedrijven, logistieke dienstverleners, distributiecentra of productiebedrijven. Denk daarbij aan bedrijven hier in de regio zoals: UPS, VDL Nedcar, Medtronic, Abbott, Boston Scientific, DocMoris, Rockwool, Sabic, DSM of Maastricht-Aachen Airport.

Verder leren/werken

Als je wilt doorleren na deze opleiding, dan is onze opleiding logistiek teamleider (niveau 3) en daarna naar de opleiding logistiek supervisor (niveau 4) misschien wel wat voor jou. Ga je werken, weet dan dat als je kiest voor een kleiner bedrijf, je werkzaamheden breder zijn. Kies je voor een groter bedrijf, dan werk je vaak meer specialistisch. De keuze is aan jou.

DIRECT AANMELDEN SCHOOLJAAR
2023-2024
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken