Moet je dit jaar nog een studiekeuze maken? Plan een speeddate met onze loopbaanadviseurs!

Meld je aan
Printen
Leermiddelen

Leermiddelen

Leermiddelenlijst, boeken en meer

Voor de start van je opleiding of een nieuw leerjaar moet je zelf de boeken en andere leermiddelen aanschaffen. MBOwebshop ondersteunt het VISTA college met het samenstellen en publiceren van de leermiddelenlijsten. Binnen enkele minuten heb jij de juiste boekenlijst voor je en met één klik alles besteld.

Je bent niet verplicht om de leermiddelen bij MBOwebshop te bestellen en te kopen. Je kunt ook de leermiddelenlijst op de website van MBOwebshop downloaden in een pdf-bestand en de middelen elders bestellen. Je mag ook gebruik maken van tweedehands boeken. Voor digitale licenties is dit niet mogelijk.

Lees op mijnVISTA de instructies om leermiddelen te bestellen

Welke laptopspecificaties en hard- en software heb ik nodig?

Als student van VISTA college maak je gebruik van een VISTA college Office 365 account. Daarnaast maak je ook gebruik van andere digitale voorzieningen. Je kunt hier gebruik van maken vanaf de begindatum van je opleiding zoals die op je Onderwijsovereenkomst staat. Je ontvangt dan een e-mailadres en meer informatie over toegang tot de digitale omgeving. In dit document lees je meer over digitale toegang tot de systemen van VISTA college.

Let bij de aankoop van een laptop op de garantie- en verzekeringsvoorwaarden. Verder is het erg handig als je een 'restore dvd' bij de laptop krijgt. Dan kun je bij eventuele problemen je laptop zelfstandig terugbrengen naar de 'fabrieksinstellingen'.

Specificaties voor je laptop

Als je een opleiding volgt bij VISTA college wordt verwacht dat je een laptop hebt. Deze heb je nodig tijdens de lessen, het samenwerken met mede-studenten en voor je huiswerk. Sommige opleidingen stellen specifieke eisen aan het gebruik van digitale middelen op school. Dit staat bij de opleiding vermeld.

  1. Je laptop beschikt over een goede accu: je moet hier soms een lesdag mee vooruit kunnen. Er zijn verspreid over de gebouwen en lokalen overigens tal van stopcontacten beschikbaar.
  2. Een laptop met als besturingssysteem Windows 8 of hoger. Momenteel is Windows 11 het meest recente systeem. Let op: Windows 10S is niet geschikt voor gebruik.
  3. Voor de opleiding mediavormgeving is het aanschaffen van een MacBook Pro gewenst, dit omdat je tijdens de opleiding werkt met het uitgebreide Adobe software pakket en deze software een zware laptop nodig heeft om op te draaien. Daarnaast worden de producten van Apple als bedrijfsstandaard in deze branche gebruikt. Werk je liever op PC? Dat kan en mag.
  4. De laptop moet voorzien zijn van een actuele virusscanner. Windows 10 bevat standaard een gratis antivirusscanner, Windows Defender. Het wordt afgeraden om meerdere virusscanners naast elkaar te gebruiken!
  5. Je krijgt van VISTA college het Office 365 pakket voor je schoolaccount.
  6. Je laptop heeft een draadloze netwerkkaart volgens de N-of de AC-standaard. De beste snelheid krijg je met een 5 Ghz radioverbinding. Vraag dit goed na in de winkel! Er zijn ook losse USB draadloze netwerkkaarten te koop die een ingebouwde draadloze kaart kunnen vervangen.
Hardware

CampusShop is een webwinkel waar je tegen een aantrekkelijke prijs een laptop kunt aanschaffen die geschikt is voor de opleiding die je gaat volgen. Om het aanbod te bekijken kun je terecht op hun website: www.campusshop.nl. Hier kun je aangeven op welke school je studeert en kun je bij de opleiding van jouw keuze kijken welke laptops geschikt zijn.

Naast een laptop bieden zij een goede service en kun je een verzekering afsluiten. Het afsluiten van een verzekering tegen beschadiging is zeker aan te bevelen.

Software

VISTA college onderschrijft het belang van legale software. Alle software die binnen onze instelling wordt gebruikt is legaal en aangeschaft bij Surfspot. Het voordeel hiervan is dat al onze docenten, medewerkers, studenten (en hun ouders) ook toegang hebben tot Surfspot.

Op Surfspot vind je software van Microsoft, Adobe, McAfee en Symantec. Naast software verkoopt Surfspot laptops (van o.a. van Apple, HP en Toshiba), games, tijdschriften, boeken, tassen, en nog veel meer.

Aanmelden is gratis!
1. Surf naar www.surfspot.nl
2. Klik op 'Registreren
3. Selecteer je school, vul je gegevens in.

Je ontvangt direct een e-mail met je persoonlijke inloggegevens. Hiermee heb je toegang tot Surfspot. De software je nodig hebt, vind je op de boekenlijst van je opleiding. Let op het aanschaffen van een Office 365 pakket is niet nodig, dit ontvang je van school.

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken