Retailmedewerker

Heerlen, Schandelermolenweg
BOL
Maastricht, Sibemaweg
BOL & BBL
Heerlen (Campus), Valkenburgerweg
BBL
Niveau
Niveau 2
Duur
2 jaar
Crebo
25808

Jij zet doelstellingen om in succes

Persoonlijk contact leggen en producten zo presenteren dat klanten er niet aan voorbij kunnen lopen. Dat zijn voor jou uitdagingen, die je graag aangaat. Jij wilt dat elke klant tevreden en liefst met een tas vol producten naar buiten loopt. En dat ze terugkomen natuurlijk. Jij kunt je inleven in de klant, weet wensen snel in te schatten, biedt producten aan en denkt mee na over alternatieven. Je bent dus commercieel, maar ook geduldig en vriendelijk.

Je gaat het contact aan en weet dat dat meehelpt in de verkoop. Is uiteindelijk de keuze gemaakt, dan zorg je voor een goede afhandeling qua afrekenen en verpakken. Daarnaast heb je oog voor de winkel. Je zorgt ervoor dat die spic en span is, dat producten aantrekkelijk zijn gepresenteerd en dat de sfeer gezellig is. Hoe beter je dit voor elkaar krijgt, hoe succesvoller dat jij en je collega’s zullen zijn. Achter de schermen heb je de zaken ook goed geregeld. Je houdt voorraden bij en zorgt voor aanvullingen als het nodig is. Je hebt kortom alle touwtjes in handen en jouw klanten zullen nooit met lege handen vertrekken.

Meer informatie

Opleidingsinformatie

Tijdens deze opleiding tot retail medewerker krijg je met elk aspect van het verkopen te maken. We maken van jou de beste klant- en servicegerichte verkoper van de regio. Je krijgt diverse economische lessen en we leren je onder andere om goederen te ontvangen, verzorgen, verwerken en verkopen, luisteren & adviseren, service te verlenen en verkooptransacties (kassa) af te handelen.

Daarnaast krijg je een aantal avo-vakken (algemeen vormend onderwijs), zoals Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan & burgerschap. Naast de theorie, gastlessen en opdrachten die je krijgt op school, ga je ook op stage. Bij een erkend leerbedrijf leer je het vak in de praktijk leert.

Op het moment dat je je diploma hebt gehaald, ben je in staat gebleken onderstaande kerntaken en bijbehorende werkprocessen uit te voeren:

  • Verleent hospitality en verkoopt
  • Voert ondersteunende retailprocessen uit
Keuzedelen

Jouw opleiding bestaat uit een basis-, profiel- en keuzedeel (of -delen). Het keuzedeel - verbredend of verdiepend - maakt je studie interessanter. Zo zorgen de keuzedelen voor een betere aansluiting op een eventuele vervolgstudie en bieden ze meerwaarde als je gaat solliciteren op de arbeidsmarkt.

Stage(s)

Tijdens je stage, je beroepspraktijkvorming, sta je met beide benen in de praktijk. Je past al het geleerde toe en leert nog veel meer vaardigheden van je praktijkopleider. De praktijkbegeleider van school en je praktijkopleiders van het leerbedrijf beoordelen je beroepshouding, resultaten en je inzet. Een positieve beoordeling van je stage is een voorwaarde om je diploma te halen.

Je loopt stage in een winkel, die je qua branche aanspreekt. Daarbij kun je denken aan food, mode, parfumerie, doe-het-zelf, supermarkt of sport. Jij kiest bovendien zelf of je wilt werken in een grote zaak of een speciaalzaak.

Verder leren/werken

Als je wilt doorleren na deze opleiding, dan is onze opleiding Retailspecialist (niveau 3) misschien wel wat voor jou. Ga je werken dan kun je terecht bij zowel MKB (Midden- en Klein Bedrijf) als GWB (Grootwinkelbedrijf) en zowel in de food- als non-food sector. Die keuze is aan jou.

DIRECT AANMELDEN SCHOOLJAAR
2024-2025
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken