Vanwege een grote ICT operatie binnen VISTA college zijn we tijdens de zomervakantie van 19 juli t/m 9 augustus telefonisch en via e-mail niet bereikbaar. Vanaf maandag 10 augustus zijn wij weer bereikbaar via info@vistacollege.nl of telefonisch via het centrale nummer 088-0015000.

Meer informatie

Schoonheidsspecialist

Sittard (Sportzone), Milaanstraat
BOL
Niveau
Niveau 3
Duur
3 jaar
Crebo
23159

Jij brengt ontspanning

Terwijl op de achtergrond rustige muziek klinkt, begin jij aan een behandeling. Jouw klant ligt er ontspannen en warm bij. Heeft de ogen gesloten. Met aandacht werk je alle elementen van de behandeling af. Je scrubt, maakt schoon, verwijdert puistjes en milia, epileert, harst en masseert. Ook handen en nagels komen aan de beurt. Je hebt oog voor verschillende huid- types, weet alles van huid- en lichaamsverzorging en past daar je behandelingen op aan. Je werkt trefzeker, zorgvuldig en hygiënisch. Je adviseert je klanten over hoe zij hun huid kunnen verzorgen en verkoopt hen bijbehorende producten. Jouw klanten zijn bij jou in goede handen en zullen dan ook graag weer terugkomen.

Meer informatie

Opleidingsinformatie

Als Schoonheidsspecialist maak je niet alleen mensen mooier. Je laat ze ook ontspannen en tot rust komen. Tijdens het werk luister je naar hen en maakt een praatje. Jij zorgt dus voor een gezonde balans voor lichaam en geest. Een vak als omgangskunde is dan ook van wezenlijk belang. Net zoals de vakken anatomie, fysiologie, pathologie en ondernemerschap. We bieden je ook algemene vakken aan zoals Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan & burgerschap.

Naast theorie hechten we veel belang aan de praktijk. Dus krijg je daar niet alleen theorielessen, maar volg je ook praktijksimulatielessen. Daarbij letten we op je professionele houding en krijg je praktische vakken, zoals gelaats- en lichaamsmassage, harsen, aanbrengen van maskers en epileren. Je leert kortom alle ins-and-outs van het vak en kunt na deze opleiding direct aan de slag.

Keuzedelen

Jouw opleiding bestaat uit een basis-, profiel- en keuzedeel (of -delen). Het keuzedeel - verbredend of verdiepend - maakt je studie interessanter. Met deze keuzedelen kunnen we als opleiding namelijk inspelen op ontwikkelingen in onze regio of binnen het bedrijfsleven. Zo zorgen de keuzedelen voor een betere aansluiting op een eventuele vervolgstudie en bieden ze meerwaarde als je gaat solliciteren op de arbeidsmarkt.

De keuzedelen voor de opleiding Schoonheidsspecialist zijn:

  • Visagie
  • Nagelstyling
  • Wellness en sauna
  • Hairstyling
  • Engels in de beroepscontext A2
  • Coaching bij voeding en beweging in de wellness
  • Doorstroom hbo
Stage(s)

Een belangrijk onderdeel van je opleiding vormt de beroepspraktijkvorming ofwel je stage. Daar sta je met beide benen in de praktijk, pas je al het geleerde van school toe en ontwikkel je nog meer vaardigheden van de praktijkopleider. In je opleiding is een winkelstage, salonstage en wellness stage (eventueel in het buitenland) opgenomen.

De praktijkbegeleider van school en je praktijkopleiders van het leerbedrijf beoordelen je beroepshouding, resultaten en je inzet. Een positieve beoordeling van je stage is uiteraard een voorwaarde om het diploma te halen.

Verder leren/werken

Ben je klaar met deze opleiding, dan kun je verder studeren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de opleiding Allround schoonheidsspecialiste (niveau 4).

Je kunt er ook voor kiezen om de verkorte pedicure opleiding (niveau 3) te gaan volgen. Deze opleiding vormt een mooie aanvulling op je diploma en verhoogt je kansen op de arbeidsmarkt. De pedicure opleiding duurt maar één schooljaar. Je volgt dan twee dagen per week de lessen op school en je werkt twee dagen in een bedrijf als pedicure.

Direct Aanmelden
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken