Kom op 7 maart naar onze open avond!

Meld je nu aan

Schoonheidsspecialist

Sittard (Sportzone), Milaanstraat
BOL
Niveau
Niveau 3
Duur
3 jaar
Crebo
25906

Jij brengt ontspanning

Terwijl op de achtergrond rustige muziek klinkt, begin jij aan een behandeling. Jouw klant ligt er ontspannen en warm bij. Met aandacht werk je alle elementen van de behandeling af. Je scrubt, maakt schoon, verwijdert puistjes en milia, epileert, harst en masseert. Ook handen en nagels komen aan de beurt. Je hebt oog voor verschillende huid- types, weet alles van huid- en lichaamsverzorging en past daar je behandelingen op aan. Je werkt trefzeker, zorgvuldig en hygiënisch. Je adviseert je klanten over hoe zij hun huid kunnen verzorgen en verkoopt hen bijbehorende producten. Jouw klanten zijn bij jou in goede handen en zullen dan ook graag weer terugkomen.

Meer informatie

Opleidingsinformatie

Als Schoonheidsspecialist maak je niet alleen mensen mooier. Je laat ze ook ontspannen en tot rust komen. Tijdens het werk luister je naar hen en maakt een praatje. Jij zorgt dus voor een gezonde balans voor lichaam en geest. Een vak als hospitality is dan ook van wezenlijk belang. Net zoals de vakken anatomie, fysiologie, pathologie en ondernemerschap. We bieden je ook algemene vakken aan zoals Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan & burgerschap.

Naast theorie hechten we veel belang aan de praktijk. je krijgt daarom niet alleen theorie lessen maar ook veel praktijk simulatie zoals gelaats- en lichaamsmassage, harsen, het aanbrengen van maskers en epileren, daarbij letten we op je professionele houding. Daarbij letten we op je professionele houding en krijg je praktische vakken, zoals gelaats- en lichaamsmassage, harsen, aanbrengen van maskers en epileren. Je leert kortom alle ins-and-outs van het vak en kunt na deze opleiding direct aan de slag.

Maximum aantal deelnemers (numerus fixus)
De intakeprocedure

Zodra je aanmelding binnen is, ontvang je een uitnodiging voor een plaatsingsadviesgesprek. Hierin maken we kennis met jou en brengen in kaart of er hulpvragen zijn bij start van de opleiding. Aan het einde van dit gesprek hoor je mondeling wat ons advies voor jou is en op welk niveau je ingeschreven gaat worden.

Bij de opleiding (Allround) Schoonheidsspecialist wordt in het lopende leerjaar 1 bepaald op welk niveau je de opleiding gaat afronden. Deze niveaubepaling is afhankelijk van je resultaten, houding en gedrag en het advies van de praktijkdocent.

Na afronding van de opleiding Schoonheidsspecialist niveau 3 is het mogelijk om in 1 jaar het diploma Allround Schoonheidsspecialist niveau 4 te behalen.

Numerus fixus

Voor deze opleiding geldt een numerus fixus. Na deelname aan het plaatsingsadviesgesprek kijken we terug naar de datum van aanmelding met DigiD; voor studenten die zich niet met DigiD aanmelden, geldt de datum van ontvangst van het identiteitsbewijs.

Deze datum bepaalt de volgorde van plaatsing.

Klik hier voor het toelatingsbeleid

Keuzedelen

Jouw opleiding bestaat uit een basis-, profiel- en keuzedeel (of -delen). Het keuzedeel - verbredend of verdiepend - maakt je studie interessanter. Met deze keuzedelen kunnen we als opleiding namelijk inspelen op ontwikkelingen in onze regio of binnen het bedrijfsleven. Zo zorgen de keuzedelen voor een betere aansluiting op een eventuele vervolgstudie en bieden ze meerwaarde als je gaat solliciteren op de arbeidsmarkt.

De keuzedelen voor de opleiding Schoonheidsspecialist zijn:

  • Visagie
  • Nagelstyling
  • Wellness en sauna
  • Hairstyling
  • Engels in de beroepscontext A2
  • Coaching bij voeding en beweging in de wellness

In het eerste leerjaar volgen alle studenten het keuzedeel klantcontact en verkoop.

Stage(s)

Een belangrijk onderdeel van je opleiding vormt de beroepspraktijkvorming ofwel je stage. Daar sta je met beide benen in de praktijk, pas je al het geleerde van school toe en ontwikkel je nog meer vaardigheden van de praktijkopleider. In je opleiding is een salonstage en wellness stage (eventueel in het buitenland) opgenomen.

De praktijkbegeleider van school en je praktijkopleiders van het leerbedrijf beoordelen je beroepshouding, resultaten en je inzet. Een positieve beoordeling van je stage is uiteraard een voorwaarde om het diploma te halen.

Verder leren/werken

Ben je klaar met deze opleiding, dan kun je verder studeren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de opleiding Allround schoonheidsspecialiste (niveau 4).

Je kunt er ook voor kiezen om de verkorte pedicure opleiding (niveau 3) te gaan volgen. Deze opleiding vormt een mooie aanvulling op je diploma en verhoogt je kansen op de arbeidsmarkt. De pedicure opleiding duurt maar één schooljaar. Je volgt dan twee dagen per week de lessen op school en je loopt twee dagen per week stage in een bedrijf.

DIRECT AANMELDEN SCHOOLJAAR
2024-2025
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken