Allround schoonheidsspecialist

Sittard (Sportzone), Milaanstraat
BOL
Niveau
Niveau 4
Duur
3 jaar
Crebo
25907

Jij kiest voor persoonlijke aandacht

Onder jouw handen voel je iemand ontspannen. Met veel aandacht analyseer je de huid van je klant, overleg je wat gedaan kan worden, stel je een behandelplan op en voer je geroutineerd alle stappen uit van een schoonheidsbehandeling. Inclusief bindweefsel massages, anti-aging-, of acné behandelingen.

Jij lost huidproblemen op, overlegt eventueel met een huidtherapeut, huisarts of dermatoloog en laat iemand weer stralen met een gezonde en aantrekkelijke huid. Je bent ook thuis in make-up en kunt looks creëren die passen bij iemands persoonlijkheid en situatie; een natuurlijke look voor overdag en verleidelijke make-up voor de avond. Jouw klanten rekenen in alle gevallen op een persoonlijk advies. En dat geef jij ze: goed onderbouwd met vakkennis en met oog voor details. Jij bent een echte allround schoonheidsspecialist.

Meer informatie

Opleidingsinformatie

Allround schoonheidsspecialist vergt een breed scala aan vaardigheden. Je krijgt dus ook een breed aanbod aan lessen - zowel theorie als praktijk - zodat je na je opleiding kunt starten als leidinggevende of eindverantwoordelijke bij een schoonheidssalon. Misschien open je zelfs wel je eigen salon. Je krijgt in ieder geval vakken als theorie van de praktijk, anatomie, fysiologie en pathologie en ondernemerschap. Je werkt ook aan je sociale en communicatieve vaardigheden in de lessen hospitality.

Je leert natuurlijk tijdens praktijksimulatielesssen diverse behandelingen uitvoeren, zoals gelaat- en lichaamsmassage, harsen, het aanbrengen van maskers en epileren. Omdat een huid een complex orgaan is en soms voor problemen kan zorgen, verdiep je je tijdens de opleiding ook in een aantal specialisaties, zoals anti-aging behandelingen, bindweefsel massages en acné behandelingen. Deze kunnen natuurlijk aangenaam worden aangevuld met aromatherapie.

Maximum aantal deelnemers (numerus fixus)
De intakeprocedure

Zodra je aanmelding binnen is, ontvang je een uitnodiging voor een plaatsingsadviesgesprek. Hierin maken we kennis met jou en brengen in kaart of er hulpvragen zijn bij start van de opleiding. Aan het einde van dit gesprek hoor je mondeling wat ons advies voor jou is en op welk niveau je ingeschreven gaat worden.

Bij de opleiding (Allround) Schoonheidsspecialist wordt in het lopende leerjaar 1 bepaald op welk niveau je de opleiding gaat afronden. Deze niveaubepaling is afhankelijk van je resultaten, houding en gedrag en het advies van de praktijkdocent.

Na afronding van de opleiding Schoonheidsspecialist niveau 3 is het mogelijk om in 1 jaar het diploma Allround Schoonheidsspecialist niveau 4 te behalen.

Numerus fixus

Voor deze opleiding geldt een numerus fixus. Na deelname aan het plaatsingsadviesgesprek kijken we terug naar de datum van aanmelding met DigiD; voor studenten die zich niet met DigiD aanmelden, geldt de datum van ontvangst van het identiteitsbewijs.

Deze datum bepaalt de volgorde van plaatsing.

Klik hier voor het toelatingsbeleid

Keuzedelen

Jouw opleiding bestaat uit een basis-, profiel- en keuzedeel (of -delen). Het keuzedeel - verbredend of verdiepend - maakt je studie interessanter. Met deze keuzedelen kunnen we als opleiding namelijk inspelen op ontwikkelingen in onze regio of binnen het bedrijfsleven. Zo zorgen de keuzedelen voor een betere aansluiting op een eventuele vervolgstudie en bieden ze meerwaarde als je gaat solliciteren op de arbeidsmarkt.

De keuzedelen voor de opleiding Allround schoonheidsspecialist zijn:

  • Visagie
  • Nagelstyling
  • Wellness en sauna
  • Hairstyling
  • Engels in de beroepscontext A2
  • Coaching bij voeding en beweging in de wellness

In het eerste leerjaar volgen alle studenten het keuzedeel klantcontact en verkoop.

Stage(s)

Een belangrijk onderdeel van je opleiding vormt de beroepspraktijkvorming ofwel je stage. Daar sta je met beide benen in de praktijk, pas je al het geleerde van school toe en ontwikkel je nog meer vaardigheden van de praktijkopleider. In je opleiding is een salonstage en wellness stage (eventueel in het buitenland) opgenomen.

De praktijkbegeleider van school en je praktijkopleiders van het leerbedrijf beoordelen je beroepshouding, resultaten en je inzet. Een positieve beoordeling van je stage is uiteraard een voorwaarde om het diploma te halen.

Verder leren/werken

Heb je de opleiding allround schoonheidsspecialist afgerond en ben je in het bezit van een diploma, dan kun je ervoor kiezen om de verkorte opleiding Pedicure (niveau 3) te volgen. Het vormt een mooie aanvulling op je diploma en verhoogt je kansen op de arbeidsmarkt. Deze opleiding duurt één schooljaar. Je volgt dan twee dagen per week de lessen op school en je loopt twee dagen stage in een bedrijf als pedicure.

Jij kunt na deze opleiding verder studeren en een hbo-opleiding volgen, bijvoorbeeld huidtherapie, de docentenopleiding, voeding en diëtiek of fysiotherapie.

DIRECT AANMELDEN SCHOOLJAAR
2024-2025
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken