Studiekeuze nog maken? Loop een dagje mee!

Registreer je hier

Allround schoonheidsspecialist

Sittard (Sportzone), Milaanstraat
BOL
Niveau
Niveau 4
Duur
3 jaar
Crebo
25403

Jij kiest voor persoonlijke aandacht

Onder jouw handen voel je iemand ontspannen. Met veel aandacht analyseer je de huid van je klant, overleg je wat gedaan kan worden, stel je een behandelplan op en voer je geroutineerd alle stappen uit van een schoonheidsbehandeling. Inclusief acné-behandeling en huidverbeterende massages.

Jij lost huidproblemen op, overlegt eventueel met een huidtherapeut, huisarts of dermatoloog en laat iemand weer stralen met een gezonde en aantrekkelijke huid. Je bent ook thuis in make-up en kunt looks creëren die passen bij iemands persoonlijkheid en situatie; een natuurlijke look voor overdag en verleidelijke make-up voor de avond. Jouw klanten rekenen in alle gevallen op een persoonlijk advies. En dat geef jij ze: goed onderbouwd met vakkennis en met oog voor details. Jij bent een echte allround schoonheids- specialist.

Meer informatie

Opleidingsinformatie

Allround uiterlijke verzorging vergt een breed scala aan vaardigheden. Je krijgt dus ook een breed aanbod aan lessen - zowel theorie als praktijk - zodat je na je opleiding kunt starten als leidinggevende of eindverantwoordelijke bij een schoonheidssalon. Misschien open je zelfs wel je eigen salon. Je krijgt in ieder geval vakken als theorie van de praktijk, anatomie, fysiologie en pathologie en ondernemerschap. Je werkt ook aan je sociale en communicatieve vaardigheden in de lessen omgangskunde.

Je leert natuurlijk tijdens praktijksimulatielesssen diverse behandelingen uitvoeren, zoals gelaat- en lichaamsmassage, harsen, het aanbrengen van maskers en epileren. Omdat een huid een complex orgaan is en soms voor problemen kan zorgen, verdiep je je tijdens de opleiding ook in een aantal specialisaties, zoals acne-behandelingen, huidverbeteringsmassage en shiatsumassage. Deze kunnen natuurlijk aangenaam worden aangevuld met aromatherapie.

Maximum aantal deelnemers (numerus fixus)
De intakeprocedure

Zodra je aanmelding binnen is, ontvang je een uitnodiging voor een plaatsingsadviesgesprek. Hierin maken we kennis met jou en brengen in kaart of er hulpvragen zijn bij start van de opleiding. Aan het einde van dit gesprek hoor je mondeling wat ons advies voor jou is en op welk niveau je ingeschreven gaat worden.

Bij de opleiding (Allround) Schoonheidsspecialist wordt in het lopende leerjaar 1 bepaald op welk niveau je de opleiding gaat afronden. Deze niveaubepaling is afhankelijk van je resultaten, houding en gedrag en het advies van de praktijkdocent.

Na afronding van de opleiding Schoonheidsspecialist niveau 3 is het mogelijk om in 1 jaar het diploma Allround Schoonheidsspecialist niveau 4 te behalen.

Numerus fixus

Voor deze opleiding geldt een numerus fixus. Na deelname aan het plaatsingsadviesgesprek kijken we terug naar de datum van aanmelding met DigiD; voor studenten die zich niet met DigiD aanmelden, geldt de datum van ontvangst van het identiteitsbewijs.

Deze datum bepaalt de volgorde van plaatsing.

Klik hier voor het toelatingsbeleid

Keuzedelen

In het eerste leerjaar volgen alle studenten het keuzedeel Visagie.

In het tweede en derde jaar maak je zelf de keuze welk keuzedeel je wilt volgen. De keuzedelen vergroten je kansen op de arbeidsmarkt en zijn gericht op een doorstroom naar een hoger opleidingsniveau.

Je kunt kiezen uit de keuzedelen:

  • Nagelstyling
  • Wellness en sauna
  • Hairstyling
  • Coaching bij voeding en beweging in de wellness
  • Doorstroom hbo
Stage(s)

Tijdens je stage, je beroepspraktijkvorming, sta je met beide benen in de praktijk. Je past al het geleerde toe en leert nog veel meer vaardigheden van je praktijkopleider. In je opleiding is zowel een winkelstage, een salonstage als een wellness-stage (eventueel in het buitenland) opgenomen.

De praktijkbegeleider van school en je praktijkopleiders van het leerbedrijf beoordelen je beroepshouding, resultaten en je inzet. Een positieve beoordeling van je stage is een voorwaarde om je diploma te halen.

Verder leren/werken

Heb je de opleiding allround schoonheidsspecialist afgerond en ben je in het bezit van een diploma, dan kun je ervoor kiezen om de verkorte opleiding Pedicure (niveau 3) te volgen. Het vormt een mooie aanvulling op je diploma en verhoogt je kansen op de arbeidsmarkt. Deze opleiding duurt één schooljaar. Je volgt dan twee dagen per week de lessen op school en je werkt twee dagen in een bedrijf als pedicure.

Jij kunt na deze opleiding verder studeren en een hbo-opleiding volgen, bijvoorbeeld huidtherapie, de docentenopleiding, voeding en diëtiek of fysiotherapie.

DIRECT AANMELDEN SCHOOLJAAR
2023-2024
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken