Pedicure

Sittard (Sportzone), Milaanstraat
BOL
Niveau
Niveau 3
Duur
2 jaar
Crebo
25694

Jij bent een dienstverlener ten voeten uit

We gebruiken zo’n 15 uur per dag onze voeten. We staan, lopen, rennen of dansen en staan er zelden bij stil hoe belangrijk voeten voor ons zijn in ons dagelijks leven. Jij snapt dat wel en weet hoe belangrijk goede aandacht is voor gezonde, maar ook mooie voeten. Als pedicure verwijder je dan ook heel praktisch overtollig eelt, knipt, polijst en lakt nagels en verzorgt de huid en voetzool tot in de puntjes. Likdoorns, wratten en voetschimmel behandel je waar mogelijk en indien nodig verwijs je naar een medisch specialist.

Je adviseert bovendien mensen over het gebruik van steunzolen en de wijze waarop ze zelf optimaal voor hun voeten kunnen zorgen. Je eindigt je behandeling met een voetmassage waar je u tegen zegt en waardoor klanten weer met lichte tred vertrekken. Jij bent ongelooflijk nauwkeurig en werkt zeer hygiënisch. Je bent mensgericht, luister naar klanten en stelt mensen gemakkelijk gerust. Jij zorgt er kortom voor dat iedereen weer met de voetjes van de vloer kunnen.

Meer informatie

Opleidingsinformatie

In de opleiding pedicure leer je de standaard behandelingen uitvoeren, maar ook de complexere behandelingen. Je krijgt vakkennis met betrekking tot anatomie, fysiologie en pathologie van de voet en de rest van het lichaam, de bewegingen van de voet, orthopedie en indicaties en contra-indicaties. Je leert de cliënt te informeren over de behandeling en verzorging en weet hoe je verkoop van producten kunt bevorderen. Tevens ben je in staat om zelfstandig een pedicure salon te gaan opstarten. De opleiding is een voltijd opleiding inclusief stage.

Vooropleiding (Allround) Schoonheidsverzorging

Indien je al in het bezit bent van een diploma (Allround) Schoonheidsverzorging is het mogelijk om deze opleiding versneld (1 jaar) te volgen. Je krijgt dan vrijstelling voor bepaalde vakken die ook bij de opleiding (Allround) Schoonheidsspecialist gegeven worden.

Keuzedelen

Jouw opleiding bestaat uit een basis-, profiel- en keuzedeel (of -delen). Het keuzedeel - verbredend of verdiepend - maakt je studie interessanter. Met deze keuzedelen kunnen we als opleiding namelijk inspelen op ontwikkelingen in onze regio of binnen het bedrijfsleven. Zo zorgen de keuzedelen voor een betere aansluiting op een eventuele vervolgstudie en bieden ze meerwaarde als je gaat solliciteren op de arbeidsmarkt.

Indien de gedane keuzedelen gekoppeld zijn met de vooropleiding, dan wordt vrijstelling voor deze keuzedelen verleend. Indien de gedane keuzedelen niet of niet allemaal gekoppeld zijn, dan moeten er alsnog 1 tot maximaal 3 keuzedelen gedaan worden. Hierdoor kan de opleiding langer duren dan 1 jaar.

Gekoppelde keuzedelen (Allround) Schoonheidsspecialist en Pedicure:

  • Engels in de beroepscontext A2
  • Coaching bij voeding en beweging
  • Nagelstyling
  • Wellness en Sauna
Stage(s)

Tijdens je stage, je beroepspraktijkvorming, sta je met beide benen in de praktijk. Je past al het geleerde toe en leert nog veel meer vaardigheden van je praktijkopleider. De praktijkbegeleider van school en je praktijkopleiders van het leerbedrijf beoordelen je beroepshouding, resultaten en je inzet. Een positieve beoordeling van je stage is een voorwaarde om je diploma te halen. je kunt stage lopen in een schoonheidssalon ( als pedicure) of in een pedicure praktijk of -salon. Tijdens deze opleiding loop je twee dagen stage en ga je twee dagen school.

Verder leren/werken

Mocht je na de opleiding pedicure je nog verder willen verdiepen en specialiseren dan bestaat er de mogelijkheid om medisch pedicure, niveau 4 te gaan volgen.

DIRECT AANMELDEN SCHOOLJAAR
2024-2025
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken