Moet je dit jaar nog een studiekeuze maken? Plan een speeddate met onze loopbaanadviseurs!

Meld je aan

Video Specialist

Heerlen (Campus), Valkenburgerweg
BOL
Niveau
Niveau 4
Duur
4 jaar
Crebo
25717

De spannende wereld van video- & filmproductie

Je beweegt rustig en gestaag in de richting van je onderwerp, terwijl je langzaam inzoomt. Het onderwerp komt scherp in beeld, perfect volgens jouw vooraf bepaalde compositie. Zowel de belichting als het geluid zijn nauwkeurig ingesteld. Het is jouw aandacht voor detail en zorgvuldige voorbereiding die jouw films tot een succes maken en je opdrachtgevers tevredenstellen. Samen met hen heb je de briefing doorgenomen, alle vragen en wensen zijn duidelijk gemaakt. Je hebt jouw eigen ideeën gedeeld en vanuit jouw professionaliteit waardevolle input geleverd.

Jij bent een dienstverlenende, klantgerichte en coördinerende kracht in het productieproces. Als Video Specialist draag jij de verantwoordelijkheid voor alle aspecten van camera-opnames, video-editing en beeldtechniek. Je waarborgt de kwaliteit van de beelden, bedient de opnameapparatuur en zorgt voor een perfecte combinatie van beeld, geluid en belichting. De laatste stap is de montage van het beeldmateriaal, waarbij jij de finishing touch geeft en het bedachte concept verder uitwerkt. En dan is het tijd om te zeggen: "It’s a wrap."

Ben jij gepassioneerd over videoproductie, storytelling en het vastleggen van visuele verhalen? Dan is deze opleiding precies wat je nodig hebt om je passie om te zetten in een succesvolle carrière.

Scroll naar beneden voor meer informatie.

Meer informatie

Opleidingsinformatie

Als jij werkt aan een audiovisuele productie, werk je dienstverlenend en zorg je ervoor dat alles volgens plan verloopt. Binnen jouw werkgebied als Video Specialist kan het accent van werk liggen op beeldtechniek, camera-opnames of video-editing. Het kan ook zijn dat je aan een combinatie van deze drie werkt. Bij de uitvoering ben je hoe dan ook in staat om een project strak te coördineren, zodat alles volgens plan verloopt en met behulp van techniek en apparatuur beeld, geluid en licht in de uiteindelijk gekozen vorm kan worden gerealiseerd.

Je werkt buiten je eigen opleiding intensief samen met andere opleidingen. Natuurlijk volg je ook algemene vakken, zoals Nederlands, Engels, Burgerschap en Rekenen. Meer specifiek leren onze vakdocenten je daarnaast bijvoorbeeld technisch en artistiek mee te denken, planningen te maken, logistiek in te richten, draaiboeken op te zetten, laadlijsten samen te stellen en videomateriaal te bewerken.

Waarom kiezen voor onze opleiding Video Specialist?

Hands-on ervaring: Vanaf dag één duik je in de wereld van video- & filmproductie. Je leert niet alleen de theoretische aspecten, maar je krijgt ook de kans om je vaardigheden in de praktijk te brengen. Je zult betrokken zijn bij echte projecten en opdrachten, wat je een waardevolle voorsprong geeft in de industrie.

Professionele docenten: Onze ervaren docenten zijn experts in videoproductie, kennen en komen uit het werkveld en staan klaar om hun kennis met jou te delen. Ze begeleiden je bij elke stap van je opleiding en helpen je je talenten te ontwikkelen.

State-of-the-art faciliteiten: Wij bieden de huidige videotechnologie en onze eigen studio's die je kunt gebruiken om je creatieve ideeën tot leven te brengen.

Praktische focus: Deze opleiding is gericht op praktische vaardigheden die direct toepasbaar zijn in de echte wereld. Je leert alles over camera-opnames, video-editing, belichting, geluidsopname en montage.

Carrièrekansen: Na het succesvol afronden van deze opleiding heb je toegang tot diverse carrièremogelijkheden in de videoproductie-industrie. Of je nu droomt van het maken van films, documentaires, bedrijfsvideo's of online content, wij bereiden je voor op een boeiende carrière. Ook is deze opleiding een mooie opstap naar een vervolgopleiding.

Creatieve vrijheid: Als Video Specialist heb je de kans om je artistieke visie tot leven te brengen. Je zult leren hoe je verhalen vertelt via beeld en geluid, en hoe je mensen kunt inspireren met je creatieve producties.

Klaar om je passie voor videoproductie om te zetten in een boeiende carrière? Schrijf je vandaag nog in voor onze opleiding Video Specialist en begin je reis naar succes in de spannende wereld van video- & filmproductie!

Aanvullende eisen en maximum aantal deelnemers (numerus fixus)
De intakeprocedure

Zodra je aanmelding binnen is, ontvang je een uitnodiging voor de talentscan zodat wij zicht krijgen op jouw capaciteiten, je persoonlijkheid en omstandigheden. Daarna nodigen we je uit voor een creatieve opdracht en beoordelen wij of je voldoet aan de eisen voor “creatieve en artistieke aanleg”. Daarbij letten we op gevoel voor beeld, compositie en basis technische vaardigheden.

Na afloop volgt een plaatsingsadviesgesprek waarbij je hoort of je aangenomen kunt worden voor deze opleiding. Het kan ook zijn dat er nog een vervolggesprek nodig is.

Numerus fixus

Voor deze opleiding geldt een numerus fixus. Na deelname aan de talentscan, de creatieve opdracht en het plaatsingsadviesgesprek kijken we terug naar de datum van aanmelding met DigiD; voor studenten die zich niet met DigiD aanmelden, geldt de datum van ontvangst van het identiteitsbewijs.

Deze datum bepaalt de volgorde van plaatsing onder de geschikte kandidaten.

Klik hier voor het toelatingsbeleid

Keuzedelen

Jouw opleiding bestaat uit een basis-, profiel- en keuzedeel (of -delen). Het keuzedeel - verbredend of verdiepend - maakt je studie interessanter. Zo zorgen de keuzedelen voor een betere aansluiting op een eventuele vervolgstudie en bieden ze meerwaarde als je gaat solliciteren op de arbeidsmarkt.

Stage(s)

Naast de theoretische en praktische lessen op school loop je stage, ook wel beroepspraktijkvorming (BPV) genoemd. Uiteraard betreft dit een erkend leerbedrijf (SBB). De praktijkbegeleider van school en je praktijkopleiders van het leerbedrijf beoordelen je beroepshouding, resultaten en je inzet. Een positieve beoordeling van je stage is een voorwaarde om je diploma te halen.

Verder leren/werken

Na het afronden van deze opleiding, staan er talloze spannende carrièremogelijkheden voor je open. Je kunt ervoor kiezen om als onafhankelijke freelancer (zzp-er) je eigen bedrijf op te zetten en volledige controle te hebben over je projecten. Daarnaast kun je jouw passie voor videoproductie inzetten in diverse rollen, zoals cameraman/vrouw, geluidsman/vrouw, video-editor, belichtingsexpert, of beeldtechnicus. Deze functies zijn beschikbaar in een breed scala van media-industrieën, waaronder televisie, internet, radio, video- en filmproducties.

Bovendien biedt deze opleiding je de mogelijkheid om te schitteren bij audiovisuele productiebedrijven, waar je je vaardigheden kunt inzetten voor het creëren van hoogwaardige content. Denk aan het werken aan boeiende projecten en het vormgeven van verhalen met behulp van beeld en geluid. Je kunt ook je expertise inzetten bij audiovisuele dienstverlenende bedrijven die gespecialiseerd zijn in diensten voor hotels, congrescentra en evenementen. Kortom, deze opleiding opent deuren naar een wereld vol opwindende mogelijkheden in de audiovisuele industrie.

DIRECT AANMELDEN SCHOOLJAAR
2024-2025
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken