Beveiliger

Heerlen (Campus), Valkenburgerweg
BOL
Niveau
Niveau 2
Duur
2 jaar
Crebo
25690

Jou ontgaat niets

Je kijkt om je heen, houdt je omgeving in de gaten en maakt een inschatting van de situatie. Je bent kritisch en alert. En snel. Jij kunt een stevig sprintje trekken als het nodig is. Als Beveiliger kom je veel mensen tegen, dus kun jij gezichten goed lezen. Je spreekt mensen aan, hebt overwicht, geeft informatie, onderhandelt eventueel en weet de rust te bewaren.

Jij zorgt voor orde en veiligheid, signaleert afwijkingen en treedt op in ongewenste situaties. Met je collega’s natuurlijk. Want als de nood aan de man is, ga jij niet de held uithangen, maar schakel je hen in. Voor deze baan moet je stressbestendig zijn en verantwoordelijkheidsgevoel hebben. Geen enkele situatie is hetzelfde en het is aan jou om op een integere manier besluiten te nemen. Jij houdt het heft in handen. En je hoofd koel.

Meer informatie

Opleidingsinformatie

Als beveiliger houd jij je bezig met preventieve en repressieve taken. Je houdt toezicht en controleert. Je opent en sluit gebouwen, loopt onder meer algemene rondes, brand- en sluitrondes en werkt zowel overdag als ’s nachts. Van jou verwachten we dat je communicatief en dienstverlenend bent. Dat je goed met mensen kunt omgaan en een goede fysieke conditie hebt.

Tijdens je opleiding leer je over de beveiliging van gebouwen en de wettelijke kaders waarbinnen jij mag opereren. In het eerste leerjaar duurt die theoretische vorming 10 maanden. Daarna ga je een heel jaar praktijkervaring opdoen in de vorm van een stage, ook wel Beroepspraktijkvorming (BPV) genoemd.

De opleiding beveiliger duurt in principe 2 jaar. Maar pak jij flink aan en boek je een goede voortgang, dan is het mogelijk om het 2e leerjaar in april af te sluiten i.p.v. juni. Je moet vijf onderdelen met een voldoende afsluiten.

Maximum aantal deelnemers (numerus fixus)
De intakeprocedure

Zodra je aanmelding binnen is, ontvang je een uitnodiging voor een plaatsingsadviesgesprek. Je moet ook deelnemen aan een voorlichtingsbijeenkomst.

In het plaatsingsadviesgesprek bespreken we wat ons advies voor jou is. Het kan ook zijn dat er nog een vervolggesprek nodig is.

Numerus fixus

In totaal worden er maximaal 60 studenten aangenomen. Er zijn maximaal 15 plaatsen voor jongeren van 15/16/17 jaar.

Na het plaatsingsadviesgesprek kijken we terug naar de datum van aanmelding met DigiD; voor studenten die zich niet met DigiD aanmelden, geldt de datum van ontvangst van het identiteitsbewijs.

Deze datum bepaalt de volgorde van plaatsing.


Onbesproken gedrag

Om een diploma Beveiliger te kunnen halen dien je van onbesproken gedrag te zijn. Dit betekent dat je in de afgelopen 8 jaar - geldend vanaf de leeftijd 12 jaar en ouder - niet gestraft bent door justitie. Je wordt namelijk voorafgaand aan de stage gescreend door de afdeling Korpscheftaken van de politie. In de intakegesprekken zul je ook naar een antecedenten verleden gevraagd worden. Verzwijg je dingen dan zullen deze naar voren komen door de screening van de politie en betekent dat in principe dat je wordt uitgeschreven voor de opleiding Beveiliger.

Woon je korter dan 8 jaar in Nederland dan zul je contact moeten opnemen met de ambassade uit het land van herkomst om een antecedenten verklaring aan te vragen.

Klik hier voor het toelatingsbeleid

Keuzedelen

In het tweede en derde jaar kies jij één of meerdere keuzedelen. Deze vergroten je kansen op de arbeidsmarkt en zijn gericht op een doorstroom naar een hoger opleidingsniveau.

Je kunt kiezen uit de keuzedelen:

  • Digitale vaardigheden basis
  • Stadionbeveiliger
  • Interculturele diversiteit
Stage(s)

Naast de theoretische en praktische lessen op school loop je stage, ook wel beroepspraktijkvorming (BPV) genoemd. Uiteraard betreft dit een erkend leerbedrijf (SBB). De praktijkbegeleider van school en je praktijkopleiders van het leerbedrijf beoordelen je beroepshouding, resultaten en je inzet. Een positieve beoordeling van je stage is een voorwaarde om je diploma te halen. Je kunt stage lopen bij evenementenbeveiliging en objectbeveiliging.

Verder leren/werken

Als je wilt doorleren na deze opleiding, dan is onze opleiding Handhaver toezicht + veiligheid (politie) (niveau 3) misschien wel wat voor jou.

Ga jij na je studie meteen werken, dan kun je terecht bij een grote diversiteit aan bedrijven en organisaties. Of het nu olieraffinaderijen zijn of ministeries, particuliere beveiligingsbedrijven, bedrijfsbeveiligingsdiensten of penitentiaire inrichtingen. Je bent werkzaam als algemeen beveiliger, maar ook als mobiel surveillant, evenementenbeveiliger, winkelsurveillant of persoonsbeveiliger.

DIRECT AANMELDEN SCHOOLJAAR
2024-2025
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken