Ben jij op zoek naar een dynamische baan waarin geen dag hetzelfde is? Als ambulante beveiliger zorg jij voor de veiligheid van diverse locaties, van bedrijventerreinen tot winkelcentra. Met jouw scherpzinnigheid en professionele houding voorkom je incidenten en creëer je een veilige omgeving voor iedereen. Vaak is het zo dat studenten die laten zien dat ze geschikt zijn tijdens hun stageperiode meteen overgenomen worden op vast contract. Dit geldt voor ongeveer 70% van onze studenten. Uiteraard is doorstromen naar een niveau 3 (beveiliger) opleiding ook een optie.
Wat leer je?
Je leert tijdens de opleiding tot beveiliger hoe je objecten beveiligt en aan welke wetten je je moet houden. Je leert surveilleren, rapporteren en preventief toezicht houden. Ook leer je waar je op moet letten bij toegangs- en uitgangscontroles. Daarnaast leer je levensreddend handelen, brandpreventie en -bestrijding.
De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.
Wat kun je na deze opleiding?
Na het afronden van de opleiding ben je opgeleid beveiliger. Je bent dan startbekwaam om te werken als (object)beveiliger, in de winkelsurveillance, alarmopvolging, evenementenbeveiliging, particuliere alarm centrale, bij een gevangenis of in de waardetransport.
Voor wie is deze opleiding?
Het beveiligersdiploma is verplicht voor eenieder die wil werken in de beveiliging. De opleiding leidt op tot het vakdiploma beveiliger van de Stichting Vakexamens voor de Particuliere Beveiligingsorganisaties (SVPB), welke is vastgelegd in de Wet Particuliere Beveiliging en Recherchebureaus. Werken in de beveiliging zonder dit diploma is niet toegestaan.
Studiekosten
Dit mbo-diploma voldoet aan de volledige wet- en regelgeving waardoor de trajecten (deels) subsidiabel zijn. Neem contact met ons op voor de subsidiemogelijkheden en de prijs van de opleiding.
Hoe worden vaardigheden getoetst?
De toetsing binnen deze opleiding gebeurd deels door het VISTA college (mbo vakken), deels door de Stichting Vakexamens voor de Particuliere Beveiligingsorganisaties (SVPB) beroepsspecifieke vakken. Veelal zijn dit theoretische kennis examens, aangevuld met praktijkexamens. Binnen het MBO gedeelte wordt getoetst middels criterium gericht interview, mondelinge en schriftelijke examens.
Contact & aanmelden
Wil je meer informatie of je aanmelden? Klik dan op onderstaande knop