- Heb jij een sterk gevoel voor rechtvaardigheid. Wil jij werken in het dienstverlenend werkveld?
- Heb jij een redelijke tot goede lichamelijke conditie?
- Ben jij een probleemoplosser?
- Ben jij niet met politie en/of justitie in aanraking geweest?
- Heb jij een hoge mate van zelfstandigheid m.b.t. het oppakken en bijhouden van je studievakken?
- Ben je leergierig en niet snel tevreden met een uitkomst?
Dan is de opleiding Handhaver, Toezicht en Veiligheid iets voor jou.
Jij bent in staat om de burger te helpen maar ook aan te spreken op zaken die minder goed gaan. Hiervoor verwachten wij de volgende kenmerken : integriteit, verbindend, betrouwbaar en moedig. Je hebt geen 9.00 tot 17.00 mentaliteit je werkt immers met flexibele werktijden en niet alleen op de standaard werkdagen.
Tijdens de opleiding wordt je praktijkgericht opgeleid. Samen met jou ontwikkelen wij jouw zelfstandigheid, overwicht, stressbestendigheid en samenwerken.
Meer informatie
In het eerste leerjaar oriënteer jij je op de werkgebieden in Domein 1 en Domein 6. (openbare ruimte en generieke opsporing)
Verder wordt je voorbereid op de BOA-basisbekwaamheid en die je dit onderdeel positief met een examen af te ronden. Dit heeft zowel een theoretisch als een praktisch onderdeel.
Na het eerste leerjaar maak je een keuze voor het uitstroomprofiel Domein 1 of Domein 6.
Indien je kiest voor Domein 1 wordt je voorbereid op:
- verdieping van de wettelijke kaders;
- meldingen opnemen en verwerken;
- waarnemen en rapporteren;
- Bejegening ( omgaan met publiek)
Uiteraard krijg je ook de Algemeen Vormend Onderwijs vakken zoals Nederlands, rekenen, burgerschap en loopbaan.
Over de hele opleiding werken we ook aan jouw fysieke fitheid door RTGB ( Regeling Toetsing en Geweldsbeheersing.) en Pro-fit ( algehele conditie en krachttraining)
De intakeprocedure
Zodra je aanmelding binnen is, ontvang je een uitnodiging voor een plaatsingsadviesgesprek. We kijken zowel naar je fysieke als mentale geschiktheid. Fysieke geschiktheid is een aanvullende eis en maakt deel uit van selectie tot toelating. Zo moet je een fysieke intake doen. Die bestaat uit een voorbereidende opdracht, conditieproef, groepswerk en een motivatiegesprek. Je moet ook deelnemen aan een voorlichtingsbijeenkomst..
In het plaatsingsadviesgesprek bespreken we wat ons advies voor jou is. Het kan ook zijn dat er nog een vervolggesprek nodig is.
Numerus fixus
Voor deze opleiding geldt een numerus fixus van 60. Na het plaatsingsadviesgesprek kijken we terug naar de datum van aanmelding met DigiD; voor studenten die zich niet met DigiD aanmelden, geldt de datum van ontvangst van het identiteitsbewijs. Deze datum bepaalt de volgorde van plaatsing. Na plaatsing dien je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan te vragen.
In verband met een nieuw te ontwikkelen Kwalificatie Dossier (opleidingseisen) en het feit dat de examens voor dit nieuwe Kwalificatiedossier nog niet allemaal klaar zijn, worden op een later tijdstip de definitieve keuzedelen bekend gemaakt en aangeboden.
De stages in leerjaar 1 zijn oriënterende stages die je gaat lopen bij diverse instanties.
In leerjaar 2 en 3 ga je als Aspirant BOA stage lopen bij Handhavingsinstanties. Maar dit kan alleen vanaf 18 jaar en ouder. Ben je nog geen 18, dan passen we je stage inhoud aan.
Buiten deze stagemomenten, werk je ieder schooljaar circa 60 uur als werkervaring. Denk hierbij aan evenementen zoals Pinkpop, wielerrondes, Roda JC. Dit laatste onder begeleiding van een docent.
Dit geeft veelal een hoge werkgarantie. Doordat bij de ze opleiding al een (verplichte) her- en bijscholing is opgenomen, hoeft de toekomstige werkgever hier dus de eerste jaren niet in te investeren.
Tevens kan na deze opleiding de MBO 4 opleiding LTAP ( Leidingevende Team Afdeling en Project) voor uniforme beroepen worden gevolgd. Deze opleiding biedt meer handvaten in het werkveld voor een mogelijk hogere functie, maar ook de mogelijkheid om door te studeren op een HBO-opleiding.