Aankomend medewerker grondoptreden (VEVA)

Sittard (Sportzone), Milaanstraat
BOL
Niveau
Niveau 2
Duur
1,5 jaar
Crebo
25599

Jij hebt karakter

Checkpoints opzetten. Patrouilles lopen. Onregelmatigheden spotten. Optreden bij incidenten. Jij en je team deinzen voor niets terug. Jullie weten wat buffelen is en slepen elkaar er doorheen. Staan voor elkaar klaar en motiveren elkaar.

Gepantserde rupsvoertuigen of helikopters brengen je naar de plek van actie. Daar kom je met je peloton mogelijk in actie tijdens grondgevechten en maak je gebruik van automatische en semiautomatische handvuurwapens, mortieren en antitankwapens. Je houdt kortom van fysieke uitdagingen en een gezonde portie spanning in je (werk)omgeving. Je kunt omgaan met sterk onvoorspelbaar werk en om onregelmatige werktijden maal jij niet. Jij staat voor Nederland en wordt aankomend medewerker grondoptreden. Of vergissen we ons?

Meer informatie

Opleidingsinformatie

Als Aankomend medewerker grondoptreden leiden we je op tot aankomend militair bij Defensie en dat vergt een grote portie doorzettingsvermogen en lef. Je krijgt theorie-, praktijk- en sportlessen en we verlangen van je dat je in gedrag en houding laat zien dat je de voor Defensie geldende waarden en normen naleeft. Tijdens de theorielessen krijg je militaire basisvaardigheden en leer je veel over de organisatie van de krijgsmacht.

Militaire basisvaardigheden bestaan uit onder andere: exercitie, rangen en standen, toepassen van hygiëne, kaart- en kompas lezen en zelfhulp en kamaradenhulp. De militaire lessen zijn een voorbereiding op je stage. Omdat je fit moet zijn, bieden we - minimaal acht uren per week - fysieke trainingen binnen en buiten, fitness en zwemmen aan. Voor net dat beetje meer karakter zetten we VTV (verplaatsing te voet) in en zelfverdediginglessen (Dojo).

Aanvullende eisen en maximum aantal deelnemers (numerus fixus)
De intakeprocedure

Zodra je je aanmeldingsdossier compleet hebt aangeleverd (diploma of actuele puntenlijst als je nog studeert en kopie ID), ontvang je een uitnodiging om je portfolio in te leveren (met pitch en filmpjes van je fysieke gesteldheid), waarbij we letten op je algemene conditie, motorische aanleg, je gevoel voor samenwerking, je motivatie en het beeld dat je van Defensie hebt.

Als je portfolio met een voldoende wordt beoordeeld, ontvang je een uitnodiging voor een plaatsingsadviesgesprek. Aan het einde van dit gesprek hoor je of deze opleiding voor jou haalbaar kan zijn en wat ons advies voor jou is. Als je portfolio met een onvoldoende wordt beoordeeld, ontvang je een uitnodiging voor de intake van de opleiding van je tweede keuze.

Numerus fixus

Voor deze opleiding geldt een numerus fixus (40). Nadat je het portfolio hebt ingeleverd en hebt deelgenomen aan de voorlichtingsbijeenkomst van Defensie en het plaatsingsadviesgesprek kijken we terug naar de datum van ontvangst van het aanmeldingsdossier (kopie ID en diploma of actuele puntenlijst). Deze datum bepaalt de volgorde van plaatsing onder de geschikte kandidaten.

Klik hier voor het toelatingsbeleid

Keuzedelen

Jouw opleiding bestaat uit een basis-, profiel- en keuzedeel (of -delen). Het keuzedeel - verbredend of verdiepend - maakt je studie interessanter. Zo zorgen de keuzedelen voor een betere aansluiting op een eventuele vervolgstudie en bieden ze meerwaarde als je gaat solliciteren op de arbeidsmarkt.

Je kunt kiezen uit de keuzedelen:

  • Internationaal I: bewustzijn (interculturele) diversiteit
  • ARBO, kwaliteitszorg en hulpverlening
  • Verdieping blijvend fit, veilig en gezond werken
Stage(s)

Vanaf januari leerjaar 1 is er een ritme van drie weken school en één week beroepspraktijkvorming (BPV). Stage bij de verschillende krijgsmachtsdelen is een belangrijk onderdeel die iedereen moet volgen om zo de verschillende leerperiodes in de praktijk uit te voeren. De BPV plekken worden op verschillende locaties door heel Nederland aangeboden.

De plaatsing van de BPV-plek wordt bepaald aan de hand van de gekozen krijgsmachtsdeel. Dat kunnen zijn de Koninklijke Landmacht (pantserinfanterie of luchtmobiele brigade)of de Koninklijke Marine (korps mariniers).

Verder leren/werken

Met deze afgeronde niveau 2 opleiding kun je solliciteren naar een baan bij Defensie. Doorstuderen op niveau 3 in een andere richting is natuurlijk ook mogelijk.

Direct Aanmelden
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken