Vanwege een grote ICT operatie binnen VISTA college zijn we tijdens de zomervakantie van 19 juli t/m 9 augustus telefonisch en via e-mail niet bereikbaar. Vanaf maandag 10 augustus zijn wij weer bereikbaar via info@vistacollege.nl of telefonisch via het centrale nummer 088-0015000.

Meer informatie

Aankomend medewerker grondoptreden (VEVA)

Sittard (Sportzone), Milaanstraat
BOL
Niveau
Niveau 2
Duur
1,5 jaar
Crebo
25599

Jij hebt karakter

Checkpoints opzetten. Patrouilles lopen. Onregelmatigheden spotten. Optreden bij incidenten. Jij en je team deinzen voor niets terug. Jullie weten wat buffelen is en slepen elkaar er doorheen. Staan voor elkaar klaar en motiveren elkaar.

Gepantserde rupsvoertuigen of helikopters brengen je naar de plek van actie. Daar kom je met je peloton mogelijk in actie tijdens grondgevechten en maak je gebruik van automatische en semiautomatische handvuurwapens, mortieren en antitankwapens. Je houdt kortom van fysieke uitdagingen en een gezonde portie spanning in je (werk)omgeving. Je kunt omgaan met sterk onvoorspelbaar werk en om onregelmatige werktijden maal jij niet. Jij staat voor Nederland en wordt aankomend medewerker grondoptreden. Of vergissen we ons?

Meer informatie

Opleidingsinformatie

Als Aankomend medewerker grondoptreden leiden we je op tot aankomend militair bij Defensie en dat vergt een grote portie doorzettingsvermogen en lef. Je krijgt theorie-, praktijk- en sportlessen en we verlangen van je dat je in gedrag en houding laat zien dat je de voor Defensie geldende waarden en normen naleeft. Tijdens de theorielessen krijg je militaire basisvaardigheden en leer je veel over de organisatie van de krijgsmacht.

Militaire basisvaardigheden bestaan uit onder andere: exercitie, rangen en standen, toepassen van hygiëne, kaart- en kompas lezen en zelfhulp en kamaradenhulp. De militaire lessen zijn een voorbereiding op je stage. Omdat je fit moet zijn, bieden we - minimaal acht uren per week - fysieke trainingen binnen en buiten, fitness en zwemmen aan. Voor net dat beetje meer karakter zetten we VTV (verplaatsing te voet) in en zelfverdediginglessen (Dojo).

Maximum aantal deelnemers (numerus fixus)

Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen voor studenten beschikbaar. Een Verklaring omtrent Gedrag (VOG) en een positief Sportmedisch Advies (SMA) zijn verplicht. Je ontvangt het aanvraagformulier voor de VOG via ons. Daarna moet je via je eigen gemeente de aanvraag compleet maken. De kosten hiervoor zijn voor eigen rekening. Voor de toelating tot de opleiding is een positief Sportmedisch Advies (SMA) verplicht.

Het bijwonen van een voorlichtingsavond is een verplicht onderdeel van de intake! Heb je deze avond gemist, dan krijg je na je digitale aanmelding bij deze opleiding automatisch een oproep voor een andere mogelijkheid om een voorlichtingsavond bij te wonen.

Klik hier voor het toelatingsbeleid

Keuzedelen

Jouw opleiding bestaat uit een basis-, profiel- en keuzedeel (of -delen). Het keuzedeel - verbredend of verdiepend - maakt je studie interessanter. Zo zorgen de keuzedelen voor een betere aansluiting op een eventuele vervolgstudie en bieden ze meerwaarde als je gaat solliciteren op de arbeidsmarkt.

Je kunt kiezen uit de keuzedelen:

  • Internationaal I: bewustzijn (interculturele) diversiteit
  • ARBO, kwaliteitszorg en hulpverlening
  • Verdieping blijvend fit, veilig en gezond werken
Stage(s)

Vanaf januari leerjaar 1 is er een ritme van drie weken school en één week beroepspraktijkvorming (BPV). Stage bij de verschillende krijgsmachtsdelen is een belangrijk onderdeel die iedereen moet volgen om zo de verschillende leerperiodes in de praktijk uit te voeren. De BPV plekken worden op verschillende locaties door heel Nederland aangeboden.

De plaatsing van de BPV-plek wordt bepaald aan de hand van de gekozen krijgsmachtsdeel. Dat kunnen zijn de Koninklijke Landmacht (pantserinfanterie of luchtmobiele brigade)of de Koninklijke Marine (korps mariniers).

Verder leren/werken

Met deze afgeronde niveau 2 opleiding kun je solliciteren naar een baan bij Defensie. Doorstuderen op niveau 3 in een andere richting is natuurlijk ook mogelijk.

Direct Aanmelden
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken