Medewerker evenementenorganisatie

Sittard, Arendstraat
BOL
Maastricht, Sibemaweg
BOL
Niveau
Niveau 4
Duur
3 jaar
Crebo
25749

Jij bent een
geboren organisator

Anderen een top tijd bezorgen. Daar krijg jij een kick van. Als een spin in het web en met oog voor details organiseer jij de meest leuke uitstapjes. Nu nog kleinschalig voor vrienden en familie, maar straks liefst grootschalig. Jij houdt van dynamiek en van het heft in eigen handen nemen. Je droomt van het organiseren van evenementen, congressen, beurzen, bedrijfsuitjes, concerten en festivals.

Programma’s bedenken en uitwerken wat allemaal geregeld moet worden. Wie komen spreken? Welke artiesten treden op? Wie gaat ze begeleiden en hoe? En hoe zit het met decor, techniek, beveiliging en catering? Wat te doen met vervoer en promotie? Jij vervult in de toekomst als medewerker evenementenorganisatie een rol als aanspreekpersoon, planner, organisator en uitvoerder van een evenement. Super veelzijdig dus.

Meer informatie

Opleidingsinformatie

Bij het organiseren van een evenement komt nogal wat kijken: van creatieve invulling en netwerken tot kostenberekening en subsidieaanvragen én van planning en pr tot presentatie, aankleding en publieksbegeleiding. Heel breed dus. En interessant. Wat organisaties van jou verwachten, is dat je kunt samenwerken en initiatief toont. Jij wacht niet af, maar pakt de koe bij de horens. Je kunt anderen overtuigen van jouw plannen en ideeën, maar bent ook in staat om hun perspectieven op waarde te beoordelen. Jij vindt het niet erg om te presenteren voor een groep en kunt je goed uitdrukken in Nederlands en en twee andere moderne vreemde talen (mondeling en schriftelijk). En je houdt natuurlijk het hoofd koel. Het woord stress ken jij niet.

Opleidingslocatie Maastricht en Sittard

Hier is de opleiding gericht op de totale evenementensector. Dat wil zeggen dat je je stageperiodes kunt doorlopen bij zowel bureaus die gericht zijn op muzikale events maar je kunt zéker ook terecht komen bij de organisatie van business events en beurzen. Daarnaast worden evenementen steeds vaker gebruikt als marketing-tool. Vanuit marketing & communicatieafdelingen worden “events” georganiseerd die helpen met het verbeteren van de merkbeleving, the brand, van het bedrijf.

Tijdens je opleiding schenken we aandacht aan theorie, maar zeker óók aan de praktijk. Want dan leer je het vak pas echt. Je volgt een aantal avo-vakken (algemeen vormend onderwijs) zoals: Nederlands, Engels, rekenen, loopbaan & burgerschap. Daarnaast volg je natuurlijk de vakken die je straks in de praktijk nodig hebt, zoals Bedrijfseconomie, Internetmarketing, Evenementenorganisatie, Ondernemerschap en Communicatie. Vaardigheden als creativiteit, onderzoek en analyse en presenteren zijn erg belangrijk. Daarmee gaan we dan ook actief aan de slag.

Opleidingslocatie Heerlen

In Heerlen bieden wij ook de opleiding Event Producer aan. Deze opleiding houdt zich bezig met het organiseren van evenementen in de culturele sector. Vanaf dag één is deze opleiding heel praktijkgericht en werken zij samen met de opleidingen videospecialist, fotografie, licht- en geluidstechnicus en de artiestenopleidingen, acteur en muzikant. Kortom: in Heerlen word je eerder opgeleid tot ‘producer’ van bijvoorbeeld festivals, poppodia, theatervoorstellingen en kunstexposities.

Ga naar de opleiding Event producer

Keuzedelen

Jouw opleiding bestaat uit een basis-, profiel- en keuzedeel (of -delen). Het keuzedeel - verbredend of verdiepend - maakt je studie interessanter. Zo zorgen de keuzedelen voor een betere aansluiting op een eventuele vervolgstudie en bieden ze meerwaarde als je gaat solliciteren op de arbeidsmarkt.

Stage(s)

Naast de theoretische en praktische lessen op school loop je stage, ook wel beroepspraktijkvorming (BPV) genoemd. Uiteraard betreft dit een erkend leerbedrijf (SBB). De praktijkbegeleider van school en je praktijkopleiders van het leerbedrijf beoordelen je beroepshouding, resultaten en je inzet. Een positieve beoordeling van je stage is een voorwaarde om je diploma te halen.

Verder leren/werken

Vanwege de brede opleiding Marketing & Communicatie kun je doorstromen naar een hbo opleiding, bijvoorbeeld: commerciële economie en international business. Ga je werken dan kun je aan de slag als medewerker bij bijvoorbeeld theaters, omroepen, festivalorganisaties of de afdeling cultuur van gemeentes en congrescentra.

DIRECT AANMELDEN SCHOOLJAAR
2024-2025
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken