Event producer

Heerlen (Campus), Valkenburgerweg
BOL
Niveau
Niveau 4
Duur
3 jaar
Crebo
26014

Jij organiseert events en producties

Een feest, concert of een festival, maar ook een film- of theaterproductie, een modeshow, een tentoonstelling of maatschappelijke projecten. Je bent nauwkeurig, proactief en efficiënt, flexibel, overtuigend en je stelt je dienstverlenend op. Je kunt goed samenwerken om met collega’s voor een perfect resultaat te gaan. Je zorgt voor een beleving van A tot Z, waar mensen kippenvel van krijgen en zich op hun gemak voelen. En je houdt ook nog rekening met zaken als duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen (steeds meer een must in het werkveld!). Je weet van aanpakken, zowel in de voorbereiding als bij de uitvoering en vindt het geen probleem om te werken als anderen vrij hebben en vrij te hebben als anderen werken.

Meer informatie

Opleidingsinformatie

Het eerste jaar krijg je een basisvorming op het gebied van gastvrijheid, plannen en organiseren. Ook leer je hoe je dat duurzaam en maatschappelijk verantwoord kunt doen. Vanaf jaar twee ga je je specialiseren: Je gaat dan of de (sociaal)culturele kant op, of je gaat puur uitvoerend produceren (voor de creatieve sector). In het derde jaar wordt je voorbereid op het examen met daarin een uitgebreide Proeve van Bekwaamheid.

De evenementenbranche heeft zich de afgelopen decennia razendsnel ontwikkelt. Daardoor zijn er vele specialisaties ontstaan met name in de creatieve sector, een van de snelst groeiende deeleconomieën! Er is dus behoefte aan goed opgeleide event producers die van aanpakken weten, maar die ook weten hoe een beleving moet worden gecreëerd.

Wat leer je tijdens de opleiding?
  • Organiseren en produceren: concepten ontwikkelen, draaiboeken & planningen maken, , aansturen van mensen
  • Commercie en sales: zakelijk communiceren, offertes opstellen en beoordelen en begrotingen maken.
  • Service & hospitality: crowd management, publieksbegeleiding en gastvrijheid.
  • Algemene ontwikkeling: persoonlijk leiderschap, presenteren, reflecteren en werkveldoriëntatie (duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen)
  • Basisvakken: Rekenen, Nederlands, Engels
Maximum aantal deelnemers (numerus fixus)
De intakeprocedure

Zodra je aanmelding binnen is, ontvang je een uitnodiging voor de talentscan, zodat wij zicht krijgen op jouw capaciteiten, je persoonlijkheid en omstandigheden. Daarna word je uitgenodigd voor een plaatsingsadviesgesprek.

Aan het einde van dit gesprek hoor je mondeling wat ons advies voor jou is. Het kan ook zijn dat er nog een vervolggesprek nodig is.

Numerus fixus

Voor deze opleidingen geldt een numerus fixus. Na deelname aan de talentscan en het plaatsingsadviesgesprek kijken we terug naar de datum van aanmelding met DigiD; voor studenten die zich niet met DigiD aanmelden, geldt de datum van ontvangst van het identiteitsbewijs. Deze datum bepaalt de volgorde van plaatsing.

Klik hier voor het toelatingsbeleid

Keuzedelen

Jouw opleiding bestaat uit een basis-, profiel- en keuzedeel (of -delen). Het keuzedeel - verbredend of verdiepend - maakt je studie interessanter. Zo zorgen de keuzedelen voor een betere aansluiting op een eventuele vervolgstudie en bieden ze meerwaarde als je gaat solliciteren op de arbeidsmarkt.

Afhankelijk van de specialisatie kun je uit de volgende keuzedelen kiezen:

  • sociaal ondernemerschap
  • specialisatie kunst en cultuur
  • uitvoerend producent en ondernemend gedrag
Stage(s)

Naast de theoretische en praktische lessen op school loop je stage, ook wel beroepspraktijkvorming (BPV) genoemd. Uiteraard betreft dit een erkend leerbedrijf (SBB). De praktijkbegeleider van school en je praktijkopleiders van het leerbedrijf beoordelen je beroepshouding, resultaten en je inzet. Een positieve beoordeling van je stage is een voorwaarde om je diploma te halen.

Verder leren/werken

Vanwege de brede opleiding Marketing & Communicatie kun je doorstromen naar een hbo opleiding, bijvoorbeeld: commerciële economie en international business. Ga je werken dan kun je aan de slag als medewerker bij bijvoorbeeld theaters, omroepen, festivalorganisaties of de afdeling cultuur van gemeentes en congrescentra.

DIRECT AANMELDEN SCHOOLJAAR
2022-2023
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken