Vanwege een grote ICT operatie binnen VISTA college zijn we tijdens de zomervakantie van 19 juli t/m 9 augustus telefonisch en via e-mail niet bereikbaar. Vanaf maandag 10 augustus zijn wij weer bereikbaar via info@vistacollege.nl of telefonisch via het centrale nummer 088-0015000.

Meer informatie

Luchtvaartdienstverlener

Maastricht, Sibemaweg
BOL
Niveau
Niveau 4
Duur
3 jaar
Crebo
25636

Met je hoofd in de wolken

Het liefst zou jij de hele wereld over willen vliegen. Naar andere landen en verre bestemmingen. Dat is het begin van jouw droom om steward, stewardess of purser te worden. De veiligheidsinstructies ken jij al uit je hoofd, maar bij dit vak komt veel meer kijken, dan je zo op het eerste oog zou denken. Geen dag is namelijk - met de dynamiek van vliegen - hetzelfde.

Je werkt met en voor mensen en die reageren allemaal anders in verschillende situaties. Dat betekent dat jij hoe dan ook klantgericht moet blijven en vooral de rust zelve. Jij bent immers medeverantwoordelijk voor een veilige omgeving aan boord. Dankzij jouw stressbestendigheid en snelle manier van schakelen, los jij problemen ter plekke op. Met een glimlach. Daarnaast zorg je ervoor dat het de passagiers aan niets ontbreekt en houd je hen bij de les tijdens de take-off en het landen.

Werk je op de grond, dan zorg je voor het inchecken (van bagage), assisteer je passagiers bij het zelf-inchecken, begeleid je hen naar de juiste terminal en beantwoord je vragen over de vlucht. Jij bent kortom als gastvrouw of -heer het visitekaartje van je luchtvaartmaatschappij.

Meer informatie

Opleidingsinformatie

De luchtvaartdienstverlener, ook vak stewardess genoemd, wordt vaak samen met collega's ingezet bij de volgende werkzaamheden: floorwalken, afhandelen van bagage, verzorgen van full service check-in, begeleiden van bijzondere passagiers, voorbereiden van de vlucht, controleren van uitrusting, begeleiden van het instap- en uitstapproces , informeren van passagiers tijdens de vlucht en het verzorgen van passagiers tijdens de vlucht.

Als luchtvaartdienstverlener word je vaker ingezet als een extra controlepunt aan de gate. Werkzaamheden zoals het controleren van paspoorten gaan meer en meer bij de gate plaatsvinden. De luchtvaartdienstverlener werkt vaak buiten kantooruren en meestal in een onregelmatig werkpatroon. Je hebt mensenkennis nodig en moet je bewust zijn van de veiligheidsrisico's. Veiligheid wordt een steeds belangrijker item in dit beroep.

Naast algemene vakken als Nederlands, rekenen, loopbaan & burgerschap, volg je vakken die passen bij het profiel dat je kiest. De focus in deze opleiding ligt voor jou op: hospitality, luchtvaartdienstverlening (cabine en passage) en vreemde talen (Engels, Duits en Frans).

Keuzedelen

Jouw opleiding bestaat uit een basis-, profiel- en keuzedeel (of -delen). Het keuzedeel - verbredend of verdiepend - maakt je studie interessanter. Met deze keuzedelen kunnen we als opleiding namelijk inspelen op ontwikkelingen in onze regio of binnen het bedrijfsleven. Zo zorgen de keuzedelen voor een betere aansluiting op een eventuele vervolgstudie en bieden ze meerwaarde als je gaat solliciteren op de arbeidsmarkt.

Je kunt tijdens deze opleiding kiezen voor de keuzedelen:

  • Internationaal 1
  • Spaans in de beroepscontext A2 & A1;
  • Frans in de beroepscontext A2 & A1;
  • Topservice
  • Voorbereiding hbo of Oriëntatie op ondernemerschap
Stage(s)

Naast de theoretische en praktische lessen op school loop je stage, ook wel beroepspraktijkvorming (BPV) genoemd. Uiteraard betreft dit een erkend leerbedrijf (SBB). De praktijkbegeleider van school en je praktijkopleiders van het leerbedrijf beoordelen je beroepshouding, resultaten en je inzet. Een positieve beoordeling van je stage is een voorwaarde om je diploma te halen.

Tijdens je stage - voor het opdoen van praktijkervaring - werk je bij (internationale) luchthavens, luchtvaartmaatschappijen of afhandelingsbedrijven. Je kunt ook kiezen voor bedrijven in de toeristische sector, die gevestigd zijn op een luchthaven.

Verder leren/werken

Jij kunt na deze opleiding verder studeren en een toerisme georiënteerde hbo-opleiding volgen op Breda University of Applied Science (voormalig NHTV) of op Zuyd Hogeschool Facility Management. Als je gaat werken kom je terecht bij bij (internationale) luchthavens, luchtvaartmaatschappijen of afhandelingsbedrijven.

Direct Aanmelden
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken