Vanwege een grote ICT operatie binnen VISTA college zijn we tijdens de zomervakantie van 19 juli t/m 9 augustus telefonisch en via e-mail niet bereikbaar. Vanaf maandag 10 augustus zijn wij weer bereikbaar via info@vistacollege.nl of telefonisch via het centrale nummer 088-0015000.

Meer informatie

Fotograaf (audiovisuele productie)

Heerlen (Campus), Valkenburgerweg
BOL
Niveau
Niveau 4
Duur
4 jaar
Crebo
25195

Jij hebt oog voor een uitgelezen compositie

Je trekt er veel op uit. Kijkt goed om je heen en bepaalt een onderwerp. Je wisselt van lens. En terwijl je kijkt door de zoeker van je camera bepaal je de scherptediepte, belichting, achtergrond en compositie. Je focust en drukt af. Jij denkt in beelden en hebt goede ideeën als het aankomt op stijl.

Als jij met een opdrachtgever om tafel zit, denk je actief mee over concepten en vormgeving. Daarbij houd je altijd de boodschap die moet worden overgebracht voor ogen. Jij moet namelijk met jouw beelden de doelgroep gaan raken en in beweging brengen.

Meer informatie

Opleidingsinformatie

Als jij werkt aan een audiovisuele productie, werk je dienstverlenend. Je coördineert en zorgt dat alles volgens plan verloopt. Daarbij staat niet zo zeer je eigen mening of smaak staat voorop, maar de corporate identity en de wensen van de opdrachtgever waarvoor je werkt. Vanuit die optiek moet je leren werken, om vervolgens met behulp van techniek, apparatuur, belichting en effecten je beeld te maken. Als je bij ons aan de slag gaat, dan volg je de eerste leerjaren voornamelijk workshops in het KTM-Productiehuis. Je werkt in die periode intensief samen met andere opleidingen. Natuurlijk volg je ook algemene vakken, zoals Nederlands, Engels, burgerschap en rekenen.

Meer specifiek leren onze vakdocenten je daarnaast bijvoorbeeld planningen te maken, logistiek in te richten, draaiboeken op te zetten, technisch foto's te bewerken, artistiek mee te denken, budgetten te bewaken en producties te begeleiden. We stimuleren je om ook buiten school je vaardigheden te vergroten door op pad te gaan met je camera en reportages te maken; of je nu familieportretten maakt of foto's tijdens festivals, een natuurwandeling of op vakantie. Oefening baart kunst. Uiteraard ga je ook op stage, waar je nog meer de fijne kneepjes van het vak leert. Het derde leerjaar zoomen we in op het behalen van je diploma. Dat betekent dat we aandacht besteden aan het opzetten van een ondernemingsplan, budgetteren, je eigen financiële administratie op orde houden en je netwerk onderhouden. Handig omdat je als fotograaf vaak als zelfstandige (zzp-er) werkt. Ben jij er klaar voor?

Maximum aantal deelnemers (numerus fixus)

Zodra je aanmeldingsdossier compleet is (m.u.v. je diploma als je nu nog studeert) ontvang je een uitnodiging voor een onderzoek zodat wij zicht krijgen op jouw capaciteiten, je persoonlijkheid en omstandigheden. Daarna nodigen we je uit voor een creatieve opdrachten beoordelen wij of je voldoet aan de eisen voor “creatieve en artistieke aanleg”. Daarbij letten we op gevoel voor beeld, compositie en basis technische vaardigheden. Vindingrijkheid, enthousiasme, verkennen, om je heen kijken, onverwachte shots, ideeën aanleveren, uitsneden / kaders, scherptediepte, spelen met licht.
Na afloop volgt een gesprek waarbij je hoort of je aan de eisen voldoet en je aangenomen kunt worden. Het kan echter ook zijn dat er nog een vervolggesprek nodig is.

Omdat er voor deze opleiding een numerus fixus geldt, is het belangrijk dat je zo spoedig mogelijk je aanmeldingsdossier compleet maakt. De datum waarop je de creatieve opdracht maakt is bepalend voor de volgorde van aanname.

Klik hier voor het toelatingsbeleid

Keuzedelen

Jouw opleiding bestaat uit een basis-, profiel- en keuzedeel (of -delen). Het keuzedeel - verbredend of verdiepend - maakt je studie interessanter. Zo zorgen de keuzedelen voor een betere aansluiting op een eventuele vervolgstudie en bieden ze meerwaarde als je gaat solliciteren op de arbeidsmarkt.

Stage(s)

Tijdens je stage, je beroepspraktijkvorming, sta je met beide benen in de praktijk. Je past al het geleerde toe en leert nog veel meer vaardigheden van je praktijkopleider. De praktijkbegeleider van school en je praktijkopleiders van het leerbedrijf beoordelen je beroepshouding, resultaten en je inzet. Een positieve beoordeling van je stage is een voorwaarde om je diploma te halen.

Verder leren/werken

Wil je verder leren dan kun je een hbo-opleiding volgen, bijvoorbeeld de Fotoacademie of een academie voor beeldende kunst. Ga je werken, dan kan dat natuurlijk als freelancer (eigen bedrijf) of je gaat werken bij een mediabedrijf of fotostudio.

Direct Aanmelden
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken