Met een enkele foto het verhaal vertellen. Fotografie die blijft hangen!
Vertel het verhaal met beelden. Fotografen zijn de schrijvers van de toekomst. In een wereld waar beeld een steeds belangrijkere rol krijgt, waar bedrijven op zoek zijn naar content creators en visuele storytellers. Daar kun jij je onderscheiden als professioneel fotograaf die het vak kan toepassen in de praktijk. Met oog voor een uitgelezen compositie weet jij de aandacht te trekken. Naast alle techniek ben jij ook instaat om concepten te maken, vormgeving mee te bepalen en wensen van opdrachtgevers te vervullen.
Meer informatie
De 3-jarige opleiding bij ons is praktijkgericht en uitdagend. In het eerste jaar leer je alle technische vaardigheden en heb je vakken zoals beeldtaal, studio-techniek en alles wat met digitaal ontwikkelen te maken heeft. Je leert concepten bedenken en deze te vertalen naar fraaie foto’s. In het KTM (Kunst-Theater-Media) -productiehuis werk je samen met opleidingen zoals acteur en muzikant om in een veilige omgeving ervaring te ontwikkelen. Uiteraard volg je ook algemene vakken, zoals Nederlands, Engels, burgerschap en rekenen.
Onze opleiding start in leerjaar twee met een half jaar stage bij een erkend bedrijf. Daarna ga je verder met het uitbreiden en verdiepen van je kennis. Het derde leerjaar is je examenjaar en ontwikkel jij je tot specialist in toegepaste fotografie en ontdek je een eigen stijl. Het jaar sluit je af met een examenstage in Nederland of het buitenland.
De intakeprocedure
Zodra je aanmelding binnen is, ontvang je een uitnodiging voor de talentscan zodat wij zicht krijgen op jouw capaciteiten, je persoonlijkheid en omstandigheden. Daarna nodigen we je uit voor een creatieve opdracht en beoordelen wij of je voldoet aan de eisen voor “creatieve en artistieke aanleg”. Daarbij letten we op gevoel voor beeld, compositie en basis technische vaardigheden.
Na afloop volgt een plaatsingsadviesgesprek waarbij je hoort of je aangenomen kunt worden voor deze opleiding. Het kan ook zijn dat er nog een vervolggesprek nodig is.
Numerus fixus
Voor deze opleiding geldt een numerus fixus van 24. Na deelname aan de talentscan, de creatieve opdracht en het plaatsingsadviesgesprek kijken we terug naar de datum van aanmelding met DigiD; voor studenten die zich niet met DigiD aanmelden, geldt de datum van ontvangst van het identiteitsbewijs.
Deze datum bepaalt de volgorde van plaatsing onder de geschikte kandidaten.
Jouw opleiding bestaat uit een basis-, profiel- en keuzedeel (of -delen). Het keuzedeel - verbredend of verdiepend - maakt je studie interessanter. Zo zorgen de keuzedelen voor een betere aansluiting op een eventuele vervolgstudie en bieden ze meerwaarde als je gaat solliciteren op de arbeidsmarkt.
Tijdens je stage, je beroepspraktijkvorming, sta je met beide benen in de praktijk. Je past al het geleerde toe en leert nog veel meer vaardigheden van je praktijkopleider. De praktijkbegeleider van school en je praktijkopleiders van het leerbedrijf beoordelen je beroepshouding, resultaten en je inzet. Een positieve beoordeling van je stage is een voorwaarde om je diploma te halen.
Na de opleiding kun je goed aan het werk als zelfstandig ondernemer of in dienst van een bedrijf. Wil je verder leren dan kun je een HBO-opleiding volgen, bijvoorbeeld aan de Nederlandse Academie voor Beeldcreatie of de academie voor beeldende kunst.