Vanwege een grote ICT operatie binnen VISTA college zijn we tijdens de zomervakantie van 19 juli t/m 9 augustus telefonisch en via e-mail niet bereikbaar. Vanaf maandag 10 augustus zijn wij weer bereikbaar via info@vistacollege.nl of telefonisch via het centrale nummer 088-0015000.

Meer informatie

Aankomend onderofficier grondoptreden (VEVA)

Sittard (Sportzone), Milaanstraat
BOL
Niveau
Niveau 3
Duur
2,5 jaar
Crebo
25600

Jij bent geen watje

Zelden knipper jij met je ogen. Je kijkt strak de wereld in en laat je niet van de wijs brengen. Jij hebt karakter, houdt van fysieke uitdagingen en zoekt spanning op zonder het te spannend te maken. Jij bent waarschijnlijk de volgende Aankomend onderofficier grondoptreden. Weloverwogen geef jij als onderofficier leiding aan jouw team binnen Defensie.

Jullie gaan op patrouille, houden toezicht bij toegangen en uitgangen, treden op bij incidenten en maken mijnen onschadelijk. Waar nodig richt je met je kameraden checkpoints, wegversperringen en posten in. Intussen houd je de munitie van jezelf en van je team in de gaten. Jij wilt verantwoordelijkheid nemen voor je werk en je besluiten. Het maakt jou niet uit of je werk onvoorspelbaar is en werktijden onregelmatig. Jij bent een ambitieuze onderofficier. Jij bent Defensie.

Meer informatie

Opleidingsinformatie

Deze zware opleiding bestaat uit diverse delen theorie, praktijk en sport. Van jou verwachten we dat je in gedrag en houding laat zien dat je de waarden en normen van Defensie naleeft en dat je je meer dan 100% inzet. Tijdens de theorielessen krijg je militaire basisvaardigheden en leer je veel over de organisatie van de krijgsmacht. Militaire basisvaardigheden bestaan uit onder andere: exercitie, rangen en standen, toepassen van hygiëne, kaart- en kompas lezen en zelfhulp en kamaradenhulp.

De militaire lessen zijn een voorbereiding op je stage. Verder krijg je Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan & burgerschap. Je sport ongeveer acht klokuren per week. Naast lessen voor het verbeteren van kracht en conditie (fysieke training binnen en buiten), krijg je verplaatsen te voet (VTV), zelfverdediging (Dojo) en zwemmen.

Maximum aantal deelnemers (numerus fixus)

Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen voor studenten beschikbaar. Een Verklaring omtrent Gedrag (VOG) en een positief Sportmedisch Advies (SMA) zijn verplicht. Je ontvangt het aanvraagformulier voor de VOG via ons. Daarna moet je via je eigen gemeente de aanvraag compleet maken. De kosten hiervoor zijn voor eigen rekening. Voor de toelating tot de opleiding is een positief Sportmedisch Advies (SMA) verplicht.

Het bijwonen van een voorlichtingsavond is een verplicht onderdeel van de intake! Heb je deze avond gemist, dan krijg je na je digitale aanmelding bij deze opleiding automatisch een oproep voor een andere mogelijkheid om een voorlichtingsavond bij te wonen.

Klik hier voor het toelatingsbeleid

Keuzedelen

Jouw opleiding bestaat uit een basis-, profiel- en keuzedeel (of -delen). Het keuzedeel - verbredend of verdiepend - maakt je studie interessanter. Zo zorgen de keuzedelen voor een betere aansluiting op een eventuele vervolgstudie en bieden ze meerwaarde als je gaat solliciteren op de arbeidsmarkt.

Je kunt kiezen uit de keuzedelen:

  • Internationaal I: bewustzijn (interculturele) diversiteit
  • ARBO, kwaliteitszorg en hulpverlening
  • Verdieping blijvend fit, veilig en gezond werken
  • Outdoor activiteiten
Stage(s)

Vanaf januari leerjaar 1 is er een ritme van drie weken school en één week beroepspraktijkvorming (BPV). Stage bij de verschillende krijgsmachtsdelen is een belangrijk onderdeel die iedereen moet volgen om zo de verschillende leerperiodes in de praktijk uit te voeren.

De bpv-plekken worden op verschillende locaties door heel Nederland aangeboden en plaatsing wordt bepaald aan de hand van het gekozen krijgsmachtsdeel. Je kunt kiezen tussen Koninklijke Landmacht: pantserinfanterie of luchtmobiele brigade of Koninklijke Marine: korps mariniers.

Verder leren/werken

Na deze opleiding kun je solliciteren naar een baan bij één van de krijgsmachtonderdelen van Defensie. Doorstuderen op niveau 4 in een andere richting is natuurlijk ook mogelijk.

Direct Aanmelden
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken