Aankomend onderofficier grondoptreden

Sittard (Sportzone), Milaanstraat
BOL
Niveau
Niveau 3
Duur
2 jaar
Crebo
25600

Jij bent geen watje

Zelden knipper jij met je ogen. Je kijkt strak de wereld in en laat je niet van de wijs brengen. Jij hebt karakter, houdt van fysieke uitdagingen en zoekt spanning op zonder het te spannend te maken. Jij bent waarschijnlijk de volgende Aankomend onderofficier grondoptreden. Weloverwogen geef jij als onderofficier leiding aan jouw team binnen Defensie.

Jullie gaan op patrouille, houden toezicht bij toegangen en uitgangen, treden op bij incidenten en maken mijnen onschadelijk. Waar nodig richt je met je kameraden checkpoints, wegversperringen en posten in. Intussen houd je de munitie van jezelf en van je team in de gaten. Jij wilt verantwoordelijkheid nemen voor je werk en je besluiten. Het maakt jou niet uit of je werk onvoorspelbaar is en werktijden onregelmatig. Jij bent een ambitieuze onderofficier. Jij bent Defensie.

Meer informatie

Opleidingsinformatie

Deze zware opleiding bestaat uit diverse delen theorie, praktijk en sport. Van jou verwachten we dat je in gedrag en houding laat zien dat je de waarden en normen van Defensie naleeft en dat je je meer dan 100% inzet. Tijdens de theorielessen krijg je militaire basisvaardigheden en leer je veel over de organisatie van de krijgsmacht. Militaire basisvaardigheden bestaan uit onder andere: exercitie, rangen en standen, toepassen van hygiëne, kaart- en kompas lezen en zelfhulp en kamaradenhulp.

De militaire lessen zijn een voorbereiding op je stage. Verder krijg je Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan & burgerschap. Je sport ongeveer acht klokuren per week. Naast lessen voor het verbeteren van kracht en conditie (fysieke training binnen en buiten), krijg je verplaatsen te voet (VTV), zelfverdediging (Dojo) en zwemmen.

Aanvullende eisen en maximum aantal deelnemers (numerus fixus)
De intakeprocedure

Zodra je aanmelding binnen is ontvang je een uitnodiging voor een (verplichte) voorlichtingsbijeenkomst van Defensie en voor de intake, met een Defensie conditieproef, terreinwerk, groepswerk en een motivatiegesprek. Hiervoor moet je een positief advies verkrijgen. In het plaatsingsadviesgesprek hoor je of deze opleiding voor jou haalbaar kan zijn en wat ons advies voor jou is.

Numerus fixus

Voor deze opleiding geldt een numerus fixus. Na deelname aan het plaatsingsadviesgesprek kijken we terug naar de datum van aanmelding met DigiD; voor studenten die zich niet met DigiD aanmelden, geldt de datum van ontvangst van het identiteitsbewijs. Deze datum bepaalt de volgorde van plaatsing onder de geschikte kandidaten.

Let op: na plaatsing heb je een positief Sport Medisch Advies nodig en een VOG om daadwerkelijk te mogen starten met de opleiding.

Klik hier voor het toelatingsbeleid

Keuzedelen

Jouw opleiding bestaat uit een basis-, profiel- en keuzedeel (of -delen). Het keuzedeel - verbredend of verdiepend - maakt je studie interessanter. Zo zorgen de keuzedelen voor een betere aansluiting op een eventuele vervolgstudie en bieden ze meerwaarde als je gaat solliciteren op de arbeidsmarkt.

Je kunt kiezen uit de keuzedelen:

  • Internationaal I: bewustzijn (interculturele) diversiteit
  • ARBO, kwaliteitszorg en hulpverlening
  • Verdieping blijvend fit, veilig en gezond werken
  • Outdoor activiteiten
Stage(s)

Vanaf januari leerjaar 1 is er een ritme van drie weken school en één week beroepspraktijkvorming (BPV). Stage bij de verschillende krijgsmachtsdelen is een belangrijk onderdeel die iedereen moet volgen om zo de verschillende leerperiodes in de praktijk uit te voeren.

De bpv-plekken worden op verschillende locaties door heel Nederland aangeboden en plaatsing wordt bepaald aan de hand van het gekozen krijgsmachtsdeel. Je kunt kiezen tussen Koninklijke Landmacht: pantserinfanterie of luchtmobiele brigade of Koninklijke Marine: korps mariniers.

Verder leren/werken

Na deze opleiding kun je solliciteren naar een baan bij één van de krijgsmachtonderdelen van Defensie. Doorstuderen op niveau 4 in een andere richting is natuurlijk ook mogelijk.

DIRECT AANMELDEN
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken