Timmerman

Beek, Stationstraat
BOL & BBL
Niveau
Niveau 2
Duur
2 jaar
Crebo
25128

Jij houdt van hout

De timmerman voert zelfstandig timmerwerkzaamheden uit. Hij werkt aan daken, stelt eenvoudige prefab-elementen en maakt betonfunderingen. Hij monteert en hangt deuren en ramen af en voert herstelwerkzaamheden uit. De timmerman heeft een goed ruimtelijk inzicht. Hij kan tekeningen en bestekken lezen en vertaalt deze naar de praktijk. Hij heeft materialen- en gereedschapskennis en voert handmatige en machinale werkzaamheden uit. De timmerman werkt planmatig en kan nauwkeurig maatvoeren. Hij werkt zowel binnen als buiten in de nieuwbouw, de restauratie en het onderhoud. De timmerman is zich bewust van de veiligheidsvoorschriften en werkt milieubewust.

Meer informatie

Opleidingsinformatie

Als timmerman voer je zelfstandig timmerwerkzaamheden uit. Je werkt aan daken, stelt eenvoudige prefab-elementen en maakt betonfunderingen. Je monteert en hangt deuren en ramen af en voert herstelwerkzaamheden uit. Tijdens de opleiding leer je deze werkzaamheden doormiddel van praktische opdrachten die ondersteund worden met theorie. De theorie is digitaal en individueel hierdoor bepaal je zelf je eigen tempo. Maatwerk en persoonlijke ontwikkeling staan voorop gedurende de gehele opleiding.

Door de digitale theorie is het ook mogelijk om tijdens de BPV te werken aan de theorie of informatie op te zoeken passende bij de opdrachten die uitgevoerd worden in de BPV. De theoretische en praktische kennis wordt aan het einde van de opleiding afgetoetst door een eind- examen.

Maximum aantal deelnemers (numerus fixus)
NUMERUS FIXUS

Voor deze opleiding geldt een numerus fixus van 40, samen met de opleiding Allround Timmerman. Nadat je hebt deelgenomen aan het plaatsingsadviesgesprek kijken we terug naar de datum van ontvangst van het aanmeldingsdossier (kopie ID en diploma of actuele puntenlijst). Deze datum bepaalt de volgorde van plaatsing.

Keuzedelen

Jouw opleiding bestaat uit een basis-, profiel- en keuzedeel (of -delen). Het keuzedeel - verbredend of verdiepend - maakt je studie interessanter. Zo zorgen de keuzedelen voor een betere aansluiting op een eventuele vervolgstudie en bieden ze meerwaarde als je gaat solliciteren op de arbeidsmarkt.

Gedurende de opleiding moet je twee keuzedelen afronden, één algemeen keuzedeel en één beroepspecifieke keuzedelen. De beroepsspecifieke keuzedelen zijn modulen van de metsel- of tegelzettersopleiding.

Stage(s)

Naast de theoretische en praktische lessen op school loop je stage, ook wel beroepspraktijkvorming (BPV) genoemd. Uiteraard betreft dit een erkend leerbedrijf (SBB). De praktijkbegeleider van school en je praktijkopleiders van het leerbedrijf beoordelen je beroepshouding, resultaten en je inzet. Een positieve beoordeling van je stage is een voorwaarde om je diploma te halen.

Gedurende de opleiding loop je om de vier weken stage bij een bouwbedrijf, aannemer of metselaar. De opleiding bestaat uit 50% uit stage en word samen met BouwMensen Limburg uitgevoerd.

Verder leren/werken

Ben je klaar met deze opleiding, dan kun je verder studeren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de opleidingen allround timmerman (niveau 3) of middenkaderfunctionaris bouw (niveau 4). Als timmerman werk je in de burger- en utiliteitsbouw, in de nieuwbouw, aan renovatie- of restauratieprojecten of in een werkplaats bij kleine en middelgrote bouwbedrijven.

Direct Aanmelden
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken