Moet je dit jaar nog een studiekeuze maken? Plan een speeddate met onze loopbaanadviseurs!

Meld je aan

Allround timmerman

Beek, Stationstraat
BBL & BOL
Niveau
Niveau 3
Duur
3 jaar
Crebo
25828

Jij slaat de spijker op de kop

Jij bent trefzeker en werkt waterpas. Splinters deren jou niet. Buiten werken ook niet. Je meet, zaagt en schaaft. Je hebt een scherp ruimtelijk inzicht en denkvermogen en draait je hand niet om voor het maken van kozijnen, dakconstructies en trappen en het leggen van houten vloeren. Je renoveert, restaureert en bouwt nieuw. Je hebt oog voor veiligheid, houdt je aan de procedures en instructies en stuurt collega’s aan. Samen met jouw team werk je aan uiteenlopende projecten in de sector burger- en utiliteitsbouw. Als Allround timmerman kun je er natuurlijk ook voor kiezen om je te specialiseren en te gaan werken als meubelmaker of je wordt zelfstandige en dus eigen baas. Je zit hoe dan ook gebakken, want de vraag naar vaklieden is groot en er zijn veel mogelijkheden om aan de slag te gaan. Waar wacht jij nog op?

Meer informatie

Opleidingsinformatie

Als allround timmerman voer je zelfstandig gangbare en complexe timmerwerkzaamheden uit. Je werkt aan daken, stelt prefab-elementen en maakt betonfunderingen. Je monteert en hangt deuren en ramen af en voert herstelwerkzaamheden uit. De allround timmerman werkt in een ploeg en is verantwoordelijk voor een afgebakend takenpakket binnen zijn ploeg. Tijdens de opleiding leer je deze werkzaamheden doormiddel van praktische opdrachten die ondersteund worden met theorie. De theorie is digitaal en individueel hierdoor bepaal je zelf je eigen tempo. Maatwerk en persoonlijke ontwikkeling staan voorop gedurende de gehele opleiding.

Door de digitale theorie is het ook mogelijk om tijdens de BPV te werken aan de theorie of informatie op te zoeken passende bij de opdrachten die uitgevoerd worden in de BPV. De theoretische en praktische kennis wordt aan het einde van de opleiding afgetoetst door een eind- examen.

Maximum aantal deelnemers (numerus fixus)

Zodra je aanmelding binnen is, ontvang je een uitnodiging voor een plaatsingsadviesgesprek. Aan het einde van dit gesprek hoor je mondeling wat ons advies voor jou is.

Voor deze opleiding geldt een numerus fixus. Na deelname aan het plaatsingsadviesgesprek kijken we terug naar de datum van aanmelding met DigiD; voor studenten die zich niet met DigiD aanmelden, geldt de datum van ontvangst van het identiteitsbewijs.
Deze datum bepaalt de volgorde van plaatsing.

Klik hier voor het toelatingsbeleid

Keuzedelen

Jouw opleiding bestaat uit een basis-, profiel- en keuzedeel (of -delen). Het keuzedeel - verbredend of verdiepend - maakt je studie interessanter. Zo zorgen de keuzedelen voor een betere aansluiting op een eventuele vervolgstudie en bieden ze meerwaarde als je gaat solliciteren op de arbeidsmarkt.

Gedurende de opleiding moet je drie keuzedelen afronden, één algemeen keuzedeel en twee beroepspecifieke keuzedelen. De beroepsspecifieke keuzedelen zijn modulen van de metsel- en/of tegelzettersopleiding.

Stage(s)

Naast de theoretische en praktische lessen op school loop je stage, ook wel beroepspraktijkvorming (BPV) genoemd. Uiteraard betreft dit een erkend leerbedrijf (SBB). De praktijkbegeleider van school en je praktijkopleiders van het leerbedrijf beoordelen je beroepshouding, resultaten en je inzet. Een positieve beoordeling van je stage is een voorwaarde om je diploma te halen.

Gedurende de opleiding loop je om de vier weken stage bij een bouwbedrijf, aannemer of metselaar. De opleiding bestaat uit 50% uit stage en word samen met BouwMensen Limburg uitgevoerd.

Verder leren/werken

Ben je klaar met deze opleiding, dan kun je verder studeren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de opleiding middenkaderfunctionaris bouw (niveau 4). Ga je werken, dan kun je als timmerkracht aan de slag in de nieuwbouw, renovatie, restauratie of in de werkplaats bij kleine en middelgrote bouwbedrijven.

DIRECT AANMELDEN SCHOOLJAAR
2024-2025
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken