Monteur service en onderhoud installaties en systemen

Sittard, Arendstraat
BBL
Niveau
Niveau 2
Duur
2 jaar
Crebo
25308

Jij bent van alle markten thuis

Stil zitten is niet je sterkste kant. Voor jou geen kantoorbaan van 9 tot 5. Jij wilt werken met je hoofd én handen. Bezig zijn met techniek. Jij wilt problemen oplossen. Je bezig houden met storingen, installaties en apparatuur inspecteren en systemen optimaliseren. Continue verbetering is wat jij zoekt. Of dat nu werktuigbouwkundig, elektrotechnisch of installatietechnisch is. Met een baan als monteur service en onderhoud installaties en systemen ben jij nooit met hetzelfde bezig.

Je legt aan en onderhoudt. Op locatie bij een klant of bij het bedrijf waar je werkt. En altijd weer op andere tijdstippen en onder andere omstandigheden. Die constant veranderende situaties vergen van jou een flexibele mentaliteit én kunnen werken onder druk. Jij blijft echter onder alle omstandigheden kalm, zorgvuldig en klantgericht.

Meer informatie

Over BBL opleidingen

Als BBL-er loop je per schooljaar minimaal 610 klokuren stage. Hoeveel uur dat per week is, is afhankelijk van het aantal schoolweken, vakanties en afspraken met de werkgever. Het betreffende onderwijsteam zal hierover met je in gesprek gaan.

Opleidingsinformatie

Als jij kiest voor deze opleiding, dan leer je werktuigbouwkundige en elektrotechnische werkzaamheden uit te voeren. Ook leer je storingen aan installaties en machines analyseren, verhelpen en voorkomen dat deze in de toekomst weer gaan optreden. Tijdens deze opleiding volg je het praktijk- en theorieonderwijs voor een groot gedeelte binnen de school en volledig gericht op jouw studierichting.

Wij werken veel met projecten, al dan niet komend uit het bedrijfsleven. Hiermee ervaar je dat hetgeen je maakt ook daadwerkelijk gebruikt kan worden. Maar denk ook aan vaardigheden die je nodig hebt buiten je beroep. Naast de uren die je op school (praktisch) bezig bent, zijn er ook periodes dat je op stage gaat bij een erkend leerbedrijf.

Keuzedelen

Jouw opleiding bestaat uit een basis-, profiel- en keuzedelen). Het keuzedeel - verbredend of verdiepend - maakt je studie interessanter. Zo zorgen de keuzedelen voor een betere aansluiting op een eventuele vervolgstudie en bieden ze meerwaarde als je gaat solliciteren op de arbeidsmarkt.

Je kunt kiezen uit de keuzedelen:

  • Engels
  • Digitale vaardigheden basis
  • Duurzaamheid in het beroep B
Stage(s)

Naast de theoretische en praktische lessen op school loop je stage, ook wel beroepspraktijkvorming (BPV) genoemd. Uiteraard betreft dit een erkend leerbedrijf (SBB). De praktijkbegeleider van school en je praktijkopleiders van het leerbedrijf beoordelen je beroepshouding, resultaten en je inzet. Een positieve beoordeling van je stage is een voorwaarde om je diploma te halen.

Verder leren/werken

Na je opleiding kun je verder studeren voor eerste monteur mechatronica (niveau 3). Je kunt je ook verbreden naar andere werkgebieden, zoals voertuigen en mobiele werktuigen, elektrotechniek, werktuigbouw of installatietechniek.

DIRECT AANMELDEN SCHOOLJAAR
2024-2025
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken