Eerste monteur elektrotechniek en instrumentatie (service en onderhoud)

Sittard, Arendstraat
BBL & BOL
Niveau
Niveau 3
Duur
3 jaar
Crebo
25304

Jij houdt van afwisseling

Goed is niet goed genoeg voor jou. Installaties, apparaten en systemen moeten gewoon werken. Waar jij bent geweest, zijn zelden storingen. Jij zorgt er namelijk voor dat alles wat onder jouw handen komt, goed is geïnstalleerd, afgesteld en ingeregeld. Jij inspecteert, meet, test en optimaliseert. En als dan toch een keer de boel plat gaat, dan draai jij je hand er niet voor om om storingen te lokaliseren, analyseren en op te lossen.

Als Eerste monteur elektrotechniek werk je bij een technische dienst of onderhoudsafdeling van productie- en servicebedrijven met als specialisatie elektrotechniek. Je kunt met dit vak echt alle kanten op. Van consumentenapparatuur en voedselindustrie tot datatransport of procesindustrie, de keuze is aan jou en vervelen zul je je niet snel. Ook kun je doorgroeien naar niveau 4 functies. Je bent dus naast besluitvaardig, dienstverlenend en klantgericht ook nog eens flexibel en ambitieus. Met een flinke portie verantwoordelijkheidsgevoel doe jij je werk. Stressbestendig en zorgvuldig. En vooral met veel plezier.

Meer informatie

Opleidingsinformatie

Deze opleiding wordt aangeboden in voltijd en deeltijd. Tijdens je opleiding volg je je praktijk- en theorieonderwijs voor een groot gedeelte binnen VISTA college. Hoewel je natuurlijk ook op stage gaat bij een erkend leerbedrijf. Alle skills die we je leren zijn uiteraard georiënteerd op elektrotechniek en instrumentatie. Het bedrijfsleven vind het belangrijk dat je niet alleen geschoold wordt in elektrotechniek maar ook dat je iets leert van werktuigbouw. Geen zorgen we maken geen ijzerboer van je maar wel iemand die weet dat je geen ijzer met handen kunt breken en daar een zetbank voor gaat gebruiken.

Maar ook andere vaardigheden komen aanbod. We werken veel met projecten, al dan niet komend uit het bedrijfsleven. Hiermee ervaar je dat hetgeen je maakt ook daadwerkelijk gebruikt kan worden. Maar denk ook aan vaardigheden die je nodig hebt buiten je beroep.

Keuzedelen

Jouw opleiding bestaat uit een basis-, profiel- en keuzedeel (of -delen). Het keuzedeel - verbredend of verdiepend - maakt je studie interessanter. Met deze keuzedelen kunnen we als opleiding namelijk inspelen op ontwikkelingen in onze regio of binnen het bedrijfsleven. Zo zorgen de keuzedelen voor een betere aansluiting op een eventuele vervolgstudie en bieden ze meerwaarde als je gaat solliciteren op de arbeidsmarkt.

Stage(s)

Tijdens je stage, je beroepspraktijkvorming, sta je met beide benen in de praktijk. Je past al het geleerde toe en leert nog veel meer vaardigheden van je praktijkopleider. De praktijkbegeleider van school en je praktijkopleiders van het leerbedrijf beoordelen je beroepshouding, resultaten en je inzet. Een positieve beoordeling van je stage is een voorwaarde om je diploma te halen.

Verder leren/werken

Ben je klaar met deze opleiding, dan kun je verder studeren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de opleiding technicus service en onderhoud elektrotechniek en instrumentatie (niveau 4).

DIRECT AANMELDEN
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken