Studiekeuze nog maken? Loop een dagje mee!

Registreer je hier

Technicus engineering elektrotechniek

Maastricht, Sibemaweg
BOL & BBL
Niveau
Niveau 4
Duur
4 jaar
Crebo
25297

Jij denkt in structuren

Als ergens zonnepanelen worden aangelegd, sta jij te kijken hoe dat gebeurt. Liefst zou je zelf zo’n zonnepaneel eens onder de loep nemen en uit elkaar willen halen om te zien hoe het systeem kan functioneren. Dat heb je ook met andere elektrotechnische installaties. Hoe wordt een gebouw beveiligd, hoe wordt wind omgezet naar energie en opgeslagen en hoe kunnen batterijen worden ontwikkeld waarmee auto’s nog langer kunnen rijden? Het zijn vragen die jou bezighouden en waarmee je als Technicus engineering elektrotechniek aan de slag kunt.

Niet alleen werk je mee aan concepten en ideeën, maar je stelt ook diagnoses bij storingen, levert elektrotechnische installaties op en controleert of ze voldoen aan alle relevante veiligheidseisen. Jouw werk is veelzijdig en uitdagend. Jij zult gestructureerd moeten werken en oog moeten hebben voor kwaliteit. Je zet je creativiteit in om ontwerpen voor elektrotechnische installaties te maken, overlegt met opdrachtgevers over de juiste installatiemethode, maakt projectplanningen en kostencalculaties en begeleid je collega’s in hun werkzaamheden. Waar nodig test of programmeer je systemen. Jij bent altijd bezig. Overal wordt namelijk gebruik gemaakt van elektrotechniek. Maak je borst dus maar nat.

Meer informatie

Opleidingsinformatie

We vallen maar meteen met de deur in huis. Onze innovatieve en op het bedrijfsleven afgestemde opleiding Technicus engineering elektrotechniek start met het aanleren van praktische basisvaardigheden, zoals praktijk elektrotechnische installatietechnieken, meettechnieken, aandrijftechniek, domotica, tekening lezen, PLC techniek, besturingstechniek en CAD-tekenen.

Daarnaast ga je aan de slag om een brede theoretische basiskennis te verwerven. We bieden onder andere lessen aan over: theoretische elektrotechniek, ontwerpen van elektrotechnische installaties, uitgebreide kennis van elektrotechnische Normen en Veiligheidsregels, bedrijfskunde, wiskunde en natuurkunde. Uiteraard heb je ook algemeen vormende vakken zoals Nederlands, Engels, rekenen.

In de hogere leerjaren zorgen integrale beroepsopdrachten er voor dat je meer zelfsturend vermogen en beroepsbekwaamheid ontwikkeld. In die periode loop je ook vier perioden stage bij een erkend leerbedrijf bedrijf. We begeleiden je individueel en bieden je de mogelijkheid tot maatwerktrajecten. We doen er kortom alles aan om jou een goede start te geven. Wat doe jij?

Keuzedelen

Jouw opleiding bestaat uit een basis-, profiel- en keuzedeel (of -delen). Het keuzedeel - verbredend of verdiepend - maakt je studie interessanter. Met deze keuzedelen kunnen we als opleiding namelijk inspelen op ontwikkelingen in onze regio of binnen het bedrijfsleven. Zo zorgen de keuzedelen voor een betere aansluiting op een eventuele vervolgstudie en bieden ze meerwaarde als je gaat solliciteren op de arbeidsmarkt.

Stage(s)

Tijdens je stage, je beroepspraktijkvorming, sta je met beide benen in de praktijk. Je past al het geleerde toe en leert nog veel meer vaardigheden van je praktijkopleider. De praktijkbegeleider van school en je praktijkopleiders van het leerbedrijf beoordelen je beroepshouding, resultaten en je inzet. Een positieve beoordeling van je stage is een voorwaarde om je diploma te halen.

Verder leren/werken

Jij kunt na deze opleiding verder studeren en een technische georiënteerde hbo-opleiding volgen zoals engineering. je kunt werken bij elektrotechnische installatiebedrijven. Hier werk je mee aan het realiseren van grote elektrotechnische installaties in de utiliteit zoals bij hotels, in scholen en ziekenhuizen of help je bij het realiseren van elektrische installaties in woningen en bedrijven. Ook kun je werken bij dienstverlenende bedrijven van verschillende omvang in de gebouwde omgeving. Daarnaast kun je zelfstandig een elektrotechnisch installatiebedrijf starten.

DIRECT AANMELDEN SCHOOLJAAR
2023-2024
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken