Moet je dit jaar nog een studiekeuze maken? Plan een speeddate met onze loopbaanadviseurs!

Meld je aan

Interieuradviseur

Sittard, Arendstraat
BOL
Niveau
Niveau 4
Duur
3 jaar
Crebo
25771

Jij creëert stijl en sfeer

Neerzetten. Kijken. Verschuiven. Nog eens heel goed kijken. Iets toevoegen of toch weghalen? Jij wikt en weegt. Combineert kleuren, materialen en hebt aandacht voor licht. Je koppelt terug naar je opdrachtgever en adviseert. Controleert of wensen en stylingsideeën in lijn zijn. Jij weet goed jouw ideeën over te brengen op anderen, adviseert oog voor detail, maar ook voor het totaal. Bij jou krijgen meubelen en accessoires, maar ook stoffering en bekleding, vloerbedekking, raam- en wandbekleding, verlichting en kleur evenveel aandacht. Alles om die ene sfeer te creëren en mensen te verleiden.

Jij draait je hand kortom niet om voor het inrichten van winkels en winkeletalages, woningen, kantoren of andere objecten. Je bewaakt altijd het overzicht, bent betrokken en dus ook regelmatig aanwezig tijdens de uit- voering van ontwerpen. Voel je je aangesproken? Schrijf je dan in voor onze opleiding Interieuradviseur.

Meer informatie

Opleidingsinformatie

Als interieuradviseur werk je in de detailhandel bij een midden- en kleinbedrijf of grootwinkelbedrijf binnen de woonbranche. Dat kan in loondienst bij een speciaalzaak of misschien werk je wel als zelfstandige. Als interieuradviseur adviseer klanten over de inrichting van ruimten zoals woningen of bedrijfsruimte. Uitgangspunt hierbij is dat je de wens van de opdrachtgever verwerkt dit tot een ontwerp. Je presenteert dit inclusief offerte aan de klant, zodat deze een keuze kan maken. Als interieuradviseur combineer je advies-, verkoop- en ontwerpvaardigheden. Je gebruikt je creativiteit en kennis van materialen en trends. Wanneer de opdracht gegeven is, coördineer je de uitvoering van het ontwerp inclusief de financiële afwikkeling van het project. Je werkt voornamelijk zelfstandig en hebt overleg met de opdrachtgever en eventuele collega’s.

Op het moment dat je je diploma hebt gehaald, ben je in staat gebleken onderstaande kerntaken en bijbehorende werkprocessen uit te voeren.

  • Adviseren, ontwerpen en verkopen
  • Het regisseren en bewaken van de uitvoering van het ontwerp
  • Het bevorderen van de verkoop

Maximaal aantal deelnemers (numerus fixus)
NUMERUS FIXUS

Voor deze opleiding geldt een numerus fixus van 50 studenten. Nadat je hebt deelgenomen aan de thuisopdracht en het plaatsingsadviesgesprek kijken we terug naar de datum van ontvangst van het aanmeldingsdossier (kopie ID en diploma of actuele puntenlijst). Deze datum bepaalt de volgorde van plaatsing.

Klik hier voor het toelatingsbeleid

Keuzedelen

Jouw opleiding bestaat uit een basis-, profiel- en keuzedeel (of -delen). Het keuzedeel - verbredend of verdiepend - maakt je studie interessanter. Zo zorgen de keuzedelen voor een betere aansluiting op een eventuele vervolgstudie en bieden ze meerwaarde als je gaat solliciteren op de arbeidsmarkt.

Stage(s)

Tijdens je stage, je beroepspraktijkvorming, sta je met beide benen in de praktijk. Je past al het geleerde toe en leert nog veel meer vaardigheden van je praktijkopleider. De praktijkbegeleider van school en je praktijkopleiders van het leerbedrijf beoordelen je beroepshouding, resultaten en je inzet. Een positieve beoordeling van je stage is een voorwaarde om je diploma te halen. Je kunt bijvoorbeeld stage lopen in een interieurwinkel of een meubelzaak.

Verder leren/werken

Wil je verder studeren, dan kan je met deze opleiding doorstromen naar de hbo opleiding architectuur en interieur of de design academy. Ga je werken dan kun je aan het werk bij een ontwerpbureau voor interieurs, in een keukenzaak, een badkamerzaak, een meubelzaak of een interieurwinkel.

DIRECT AANMELDEN SCHOOLJAAR
2024-2025
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken