Acteur

Heerlen (Campus), Valkenburgerweg
BOL
Niveau
Niveau 4
Duur
3 jaar
Crebo
25651

Jij wilt in de schijnwerpers staan

Je weet het zeker. Je bent in de wieg gelegd om te schitteren. Op het witte doek of op het toneel. Jij kunt verhalen en personages tot leven brengen. Weet mensen te vervoeren. Te verleiden. En vooral even in een andere wereld te laten stappen. En hoewel je gaat voor een Oscar, weet jij ook dat je moet beginnen bij het begin. Bij ons dus.

Wij leiden je doelgericht op tot acteur. Iemand die in staat is zichzelf te presenteren in audities, te performen én te presteren. Als je die drive hebt, dan maak je kans te gaan werken bij theatergezelschappen, in de film- en reclame-industrie of bij schooltheatergroepen, festivals en trainingsbureaus. Wie weet word je wel zelf theatermaker of regisseur. Heb je na je opleiding altijd een baan? Nee. Daar zijn we eerlijk over. Het is knokken voor een rol of een vaste baan en alleen de allerbeste breken door. Maar daar laat jij je niet door afschrikken.

Meer informatie

Opleidingsinformatie

Tijdens de eerste jaren van deze opleiding sta je uiteraard veel op het podium, volg je KTM-Productiehuis (Kunst, Theater en Media) workshops én werk je met andere opleidingen samen aan het opzetten en daadwekelijk uitvoeren van voorstellingen. We stimuleren je ook om mee te werken aan festivals, theaterweken, optredens en exposities buiten school. Hoe meer, hoe beter, dus maak je borst maar nat. Dit soort activiteiten bieden namelijk dé kans om je netwerk op te bouwen en vergroten. Op locatie ervaar je wat je moet kunnen, wat organisaties willen van hun medewerkers en wat ze te bieden hebben. Jij kunt ter plekke laten zien wat jij in je hebt. Of jij voldoende talent, maar ook de juiste mentaliteit en motivatie hebt. Wees voorbereid, want je krijgt op je functioneren pittige feedback. We willen namelijk het beste in je naar boven halen.

Je staat tijdens de opleiding niet altijd op de planken. Je hebt ook gewoon school. Je Nederlands en Engels moeten goed zijn, want straks sta je voor volle zalen te spelen. Bij het maken van theater- en filmproducties en bij evenementen komt meer kijken dan kunnen toneelspelen en dus krijg je ook lessen op gebied van onder andere organisatie, pr en productiebegeleiding. Zelfs het vak burgerschap staat op de lijst, wil jij je diploma Acteur behalen. Je werkt intensief met andere studenten samen en uiteraard onder de inspirerende en persoonlijke begeleiding van vakdocenten. Zij zorgen ervoor - met individuele- en groepsbegeleiding - dat jij klaar bent voor de wereld van Kunst, Theater en Media.

Aanvullende eisen en maximum aantal deelnemers (numerus fixus)
De intakeprocedure

Zodra je aanmelding binnen is, ontvang je een uitnodiging voor de talentscan zodat wij zicht krijgen op jouw capaciteiten, je persoonlijkheid en omstandigheden. Daarna volgt een uitnodiging voor een auditie waarbij we letten op inzet, tekstbegrip, tekstkennis, samenspel, improvisatievermogen, oplossingsgericht denken en initiatief nemen.

De auditie is leidend, dan wordt bepaald of je bent aangenomen of niet.

Na de auditie volgt nog wel een intakegesprek waarna je officieel bent aangenomen.

Het kan ook zijn dat er nog een vervolggesprek nodig is.

Numerus fixus

Voor deze opleiding geldt een numerus fixus van 15. Na deelname aan de talentscan en de auditie kijken we naar de datum van aanmelding met DigiD. Voor studenten die zich niet met DigiD aanmelden, geldt de datum van ontvangst van het identiteitsbewijs.

Deze datum bepaalt de volgorde van plaatsing onder de geschikte kandidaten.

Direct na de open dag kun je je opgeven voor de audities.

Klik hier voor het toelatingsbeleid

DIRECT AANMELDEN
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken