Medewerker sign

Sittard, Arendstraat
BOL
Niveau
Niveau 2
Duur
2 jaar
Crebo
25214

Jij zet de puntjes op de i

Billboards, lichtreclames en beletterde vracht- wagens zie je overal. Wat je vaak niet ziet, is diegene die verantwoordelijk is voor de productie van al die uitingen. De mannen en vrouwen die achter de schermen werken. Als medewerker sign ben je uitvoerend bezig met visuele communicatie. De reclamesector is jouw thuis.

Met alle gemak van de wereld werk jij met verschillende computerprogramma’s, zoals Adobe Illustrator en aan het voorbereiden van de productiewerkzaamheden. Bestanden die je van ontwerpers krijgt, zet je om. Soms ontwerp je zelf materialen. Nauwkeurig plak jij folies en monteer je borden op locatie. Je overlegt, adviseert en meet. Hebt technisch inzicht en bent vooral praktisch. Jij pakt aan en maakt boodschappen zichtbaar.

Meer informatie

Opleidingsinformatie

Wanneer jij de opleiding Medewerker sign hebt afgerond, kun je opdrachten voor onder andere autoreclame, gevelreclame, reclamezuilen, posters, banners, vlaggen, kleding, tekst- en naamplaten digitaal vervaardigen en praktisch produceren. Samen met je team van collega’s en onder begeleiding van je leidinggevende werken jullie aan mooie eindresultaten.

Tijdens de opleiding leren we je alle basistechnieken, die nodig zijn om dit beroep uit te voeren. Je krijgt dan ook veel praktijklessen en je loopt stage (beroepspraktijkvorming) bij erkend leerbedrijven, zodat jij je verder kunt specialiseren. Qua vakken op school moet je denken aan: Signpraktijk, Signtechniek, Signtheorie, Desktop Publisher, Decoratieve Technieken, Schetsvaardigheid, VCA, Kunstgeschiedenis, Nederlands, Rekenen en Loopbaan en Burgerschap.

Maximum aantal deelnemers (numerus fixus)
De intakeprocedure

Zodra je je aanmeldingsdossier compleet hebt aangeleverd (diploma of actuele puntenlijst als je nog studeert en kopie ID), ontvang je een uitnodiging voor de talentscan, zodat wij zicht krijgen op jouw capaciteiten, je persoonlijkheid en omstandigheden.

Dan volgt een uitnodiging voor een schoolopdracht die je op de locatie uitvoert. Daarna word je uitgenodigd voor een gesprek. Aan het einde van dit gesprek hoor je mondeling wat ons advies voor jou is, of deze opleiding voor jou haalbaar kan zijn. Het kan echter ook zijn dat er nog een vervolggesprek nodig is.
Omdat er voor deze opleiding een numerus fixus geldt, is het belangrijk dat je zo spoedig mogelijk je aanmeldingsdossier compleet aanlevert. De datum van ontvangst bepaalt namelijk, na deelname aan talentscan, opdrachten en het plaatsingsadviesgesprek, de volgorde van aanname.

Numerus fixus

Voor deze opleiding geldt een numerus fixus (48 > samen met signspecialist en allround signmedewerker). Nadat je hebt deelgenomen aan de talentscan, de opdracht en het plaatsingsadviesgesprek kijken we terug naar de datum van ontvangst van het aanmeldingsdossier (kopie ID en diploma of actuele puntenlijst). Deze datum bepaalt de volgorde van plaatsing.

Keuzedelen

Jouw opleiding bestaat uit een basis-, profiel- en keuzedeel (of -delen). Het keuzedeel - verbredend of verdiepend - maakt je studie interessanter. Zo zorgen de keuzedelen voor een betere aansluiting op een eventuele vervolgstudie en bieden ze meerwaarde als je gaat solliciteren op de arbeidsmarkt.

Stage(s)

Tijdens je stage, je beroepspraktijkvorming, sta je met beide benen in de praktijk. Je past al het geleerde toe en leert nog veel meer vaardigheden van je praktijkopleider. De praktijkbegeleider van school en je praktijkopleiders van het leerbedrijf beoordelen je beroepshouding, resultaten en je inzet. Een positieve beoordeling van je stage is een voorwaarde om je diploma te halen.

Verder leren/werken

Als je na deze opleiding wilt verder leren, dan kun je denken aan de opleiding Allround Signmaker (niveau 3). Ga je werken dan kan dat bijvoorbeeld bij een reclame- of beletteringsbedrijf, een textielbedrijf, in de standbouw of als display-producent.

Direct Aanmelden
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken