Jij draait je hand niet om voor een pakkend ontwerp
In je dagelijks leven word je voortdurend gebombardeerd met uithangborden, auto- reclame, reclamezuilen, posters en banners. Elk bedrijf wil opvallen en de aandacht van klanten vangen. Jij hebt daar oog voor en vraagt je regelmatig af of het niet beter kan. Of uitingen niet strakker op elkaar kunnen worden afgestemd. Of dat andere media niet logischer zouden zijn voor het overbrengen van boodschappen en het bereiken van doelgroepen.
Als jij kiest voor de opleiding Allround Signmaker, dan ga je aan de slag met visuele communicatie. Je ontwerpt en produceert reclameproducten met behulp van computer- programma’s, zoals Adobe Illustrator, InDesign en Photoshop. Dat werk doe je zelfstandig, hoewel je natuurlijk ook verdomd goed moet overleggen met klanten om achter hun wensen zien te komen. Als Allrounder geef je daarnaast leiding aan je collega’s. Je pakt het voortouw en toont initiatief. Je denkt in concepten en kunt die ook aan anderen uitleggen. Of beter gezegd schetsen. Want jij kunt tekenen, illustreren, vormgeven, monteren en beletteren.
Meer informatie
Wanneer je de opleiding Allround Signmaker hebt gevolgd, dan kun je opdrachten voor bijvoorbeeld autoreclame, gevelreclame, reclamezuilen, posters, banners, vlaggen, kleding en tekst- en naamplaten digitaal vormgeven en produceren. Jij bent verantwoordelijk voor het achterhalen van ideeën van klanten, het vertalen van de vraag naar concepten en uitvoeren daarvan. Je levert kant-en-klare producten op. Samen met je collega’s.
Tijdens de opleiding Allround signmaker krijg je alle basistechnieken aangeleerd die van belang zijn. Op het programma staan vakken als: Signpraktijk, Signtechniek, Desktop Publisher, Decoratieve Technieken, Schetsvaardigheid, Signtheorie, Typografie, Vormgeving, VCA en Kunstgeschiedenis. Ook meer algemene vakken, zoals Nederlands, Engels, Rekenen, Loopbaan en Burgerschap komen aan bod. We leren je tevens hoe je zo efficiënt en productief mogelijk kunt samenwerken en hoe je anderen effectief kunt aansturen.
Praktische vaardigheden en de ontwikkeling daarvan zijn belangrijk. Door je aan projecten te laten werken en in de praktijk bezig te zijn, worden verschillende vaardigheden en kennis geïntegreerd en leer je sneller. Soms voer je zo'n project alleen uit, maar vaak ook in een groep. Hierdoor leer je om meer zelfstandig binnen een team te werken of juist om leiding te geven. We stomen je kortom klaar voor een mooie carrière.
De intakeprocedure
Zodra je aanmelding binnen is, ontvang je een uitnodiging voor de talentscan, zodat wij zicht krijgen op jouw capaciteiten, je persoonlijkheid en omstandigheden.
Deze talentscan bestaat uit een thuisopdracht, schoolopdracht, portfolio en een gesprek.
De thuisopdracht krijg je toegestuurd twee weken voordat je naar school komt voor de schoolopdracht. Vervolgens wordt je uitgenodigd voor de schoolopdracht. Daarvoor
kom je naar de locatie. Na afloop van de schoolopdracht zal tevens het plaatsingsadviesgesprek plaatsvinden. Hierin worden je thuisopdracht, schoolopdracht en portfolio besproken.
Aan het einde van dit gesprek hoor je mondeling wat ons advies voor jou is. Het kan ook zijn dat er nog een vervolggesprek nodig is.
Numerus fixus
Voor deze opleidingen geldt een numerus fixus van 48 samen met Signspecialist en Medewerker sign. Na deelname aan de talentscan, de opdrachten en het plaatsingsadviesgesprek kijken we terug naar de datum van aanmelding met DigiD; voor studenten die zich niet met DigiD aanmelden, geldt de datum van ontvangst van het identiteitsbewijs.
Deze datum bepaalt de volgorde van plaatsing.
Jouw opleiding bestaat uit een basis-, profiel- en keuzedeel (of -delen). Het keuzedeel - verbredend of verdiepend - maakt je studie interessanter. Zo zorgen de keuzedelen voor een betere aansluiting op een eventuele vervolgstudie en bieden ze meerwaarde als je gaat solliciteren op de arbeidsmarkt.
Naast de theoretische en praktische lessen op school loop je stage, ook wel beroepspraktijkvorming (BPV) genoemd. Uiteraard betreft dit een erkend leerbedrijf (SBB). De praktijkbegeleider van school en je praktijkopleiders van het leerbedrijf beoordelen je beroepshouding, resultaten en je inzet. Een positieve beoordeling van je stage is een voorwaarde om je diploma te halen.
Ben je klaar met deze opleiding, dan kun je verder studeren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen tussen de opleiding Signspecialist (niveau 4) of Mediavormgeving (niveau 4). Je kunt ook gaan werken. Bijvoorbeeld bij een reclame- of beletteringsbedrijf, een textielbedrijf, in de standbouw of als displayproducent.