Studiekeuze nog maken? Loop een dagje mee!

Registreer je hier

Muzikant

Heerlen (Campus), Valkenburgerweg
BOL
Niveau
Niveau 4
Duur
3 jaar
Crebo
25654

Jij speelt de sterren van de hemel

Muziek is je leven. Jij speelt. Je jamt. Je componeert. Geen minuut laat je onbenut om met muziek bezig te zijn. Jij bent een echte performer, weet het publiek mee te krijgen, te emotioneren of op te zwepen. Je gaat naar concerten, luistert naar de oude lp’s van je ouders, zit in een bandje of speelt bij de plaatselijke harmonie. Misschien heb je een voor- keur voor een bepaalde muziekstijl, maar je kunt andere genres ook waarderen en spelen.

Straks wil jij als uitvoerend muzikant of band- leider op poppodia of in theaters spelen. Mogelijk voor muziekproducties partijen inspelen of meewerken aan particuliere, commerciële of recreatieve evenementen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen eigen muziek te componeren of arrangeren. Gemakkelijk is deze beroeps- keuze niet. Je zult niet altijd een vaste baan hebben. Steeds zul je jezelf moeten presenteren en auditie moeten doen om muzikale opdrachten te krijgen. Daar zit jij echter niet mee. Jij weet wat je namelijk wilt. En dat is muziek in je leven hebben.

Meer informatie

Opleidingsinformatie

In deze opleiding ga je heel praktisch aan de slag. De eerste leerjaren volg je voornamelijk in het KTM (Kunst, Theater en Media) Productiehuis workshops binnen je eigen opleiding én werk je samen met de andere opleidingen aan optredens waar ook publiek bij wordt betrokken. Bij het maken van theater-, muziekproducties en bij evenementen horen zaken als de organisatie, logistiek, begroting, pr, productiebegeleiding en aankleding. Die vakken volg jij dus ook. Net zoals de algemene vakken Nederlands, Engels, burgerschap en rekenen.

We stimuleren je tijdens je opleiding om ook buiten school mee te werken aan optredens, sessies en festivals. Hoe actiever jij namelijk bent, hoe beter je netwerk zal zijn en je vaardigheden zullen worden. Je krijgt bovendien een beter beeld van jouw mogelijkheden en talenten. We besteden tijdens je opleiding ook aandacht aan ondernemingsplannen maken, budgetteren, je eigen financiële administratie op orde houden en je netwerk onderhouden. We willen immers dat je na de diplomering succesvol kunt zijn. Ook als zelfstandig ondernemer, wat je soms als muzikant zult zijn.

Aanvullende eisen en maximum aantal deelnemers (numerus fixus)
De intakeprocedure

Je kunt uit vier richtingen kiezen: gitaar, drums, zang, basgitaar of toetsen. Zodra je aanmelding binnen is, ontvang je een uitnodiging voor de talentscan zodat wij zicht krijgen op jouw capaciteiten, je persoonlijkheid en omstandigheden. Daarna volgt een uitnodiging voor een auditie waarbij we letten op gevoel voor muziek, muzikaal gehoor, basis technische vaardigheden voor de gekozen richting en presentatie. Na de auditie volgt een plaatsingsadviesgesprek waarbij je hoort of je aangenomen kunt worden voor deze opleiding. Het kan ook zijn dat er nog een vervolggesprek nodig is.

Numerus fixus

Voor deze opleiding geldt een numerus fixus. Na deelname aan de talentscan, de auditie en het plaatsingsadviesgesprek kijken we terug naar de datum van aanmelding met DigiD; voor studenten die zich niet met DigiD aanmelden, geldt de datum van ontvangst van het identiteitsbewijs.

Deze datum bepaalt de volgorde van plaatsing onder de geschikte kandidaten.

Klik hier voor het toelatingsbeleid

Keuzedelen

Jouw opleiding bestaat uit een basis-, profiel- en keuzedeel (of -delen). Het keuzedeel - verbredend of verdiepend - maakt je studie interessanter. Zo zorgen de keuzedelen voor een betere aansluiting op een eventuele vervolgstudie en bieden ze meerwaarde als je gaat solliciteren op de arbeidsmarkt.

Stage(s)

Tijdens je stage, je beroepspraktijkvorming, sta je met beide benen in de praktijk. Je past al het geleerde toe en leert nog veel meer vaardigheden van je praktijkopleider. De praktijkbegeleider van school en je praktijkopleiders van het leerbedrijf beoordelen je beroepshouding, resultaten en je inzet. Een positieve beoordeling van je stage is een voorwaarde om je diploma te halen.

Verder leren/werken

Als jij klaar bent met je opleiding kun jij je als uitvoerend popmuzikant ontwikkelen tot solomusicus, bandlid, bandleider, producer, componist/arrangeur of studiomuzikant.

DIRECT AANMELDEN SCHOOLJAAR
2023-2024
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken