Vanwege een grote ICT operatie binnen VISTA college zijn we tijdens de zomervakantie van 19 juli t/m 9 augustus telefonisch en via e-mail niet bereikbaar. Vanaf maandag 10 augustus zijn wij weer bereikbaar via info@vistacollege.nl of telefonisch via het centrale nummer 088-0015000.

Meer informatie

CIOS Sport- en bewegingscoördinator dans

Sittard (Sportzone), Milaanstraat
BOL
Niveau
Niveau 3 - 4
Duur
3 jaar
Crebo
23163

Jij danst overal en altijd

Terwijl de muziek uit de boxen klinkt, zet jij je in beweging. Je spant je spieren aan, draait om je as, springt hoog in de lucht en gebruikt je armen om je expressie te benadrukken. Jij wordt één met de muziek, drukt je gevoel uit en verbind. Dans is voor jou een taal. Een communicatiemiddel dat je graag deelt met anderen. Niet alleen door zelf op het podium te staan, maar juist ook door choreografieën te bedenken en voorstellingen en educatieve projecten te organiseren.

Jij bent creatief. Je schakelt de beste passen en moves aan elkaar. Vloeiend lopen bewegingen in elkaar over. Krachtige dynamiek wissel je af met ingetogen verstilling. Jij weet dansers te motiveren alles op alles te zetten. Jij weet de aandacht van het publiek vast te houden. Jouw werk ontroert. Jouw choreografieën zijn indrukwekkend. Jij barst van de energie.

Meer informatie

Opleidingsinformatie

Als je kiest voor de opleiding Sport- en bewegingscoördinator dans, dan bieden we je een brede basisopleiding aan. Je krijgt uiteraard praktijkvakken, zoals klassiek ballet, moderne dans, jazz dans en urban. De theorievakken richten zich op trainingskunde, omgangskunde, didactiek, methodiek en EHBSO. Alle vakken staan in het teken van les- en leidinggeven. Uiteraard krijg je ook de vakken Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan en burgerschap.

Gedurende de opleiding kies je tevens een specialisatie en rond je drie of vier keuzedelen af om je rugzak extra te vullen.

Daarnaast krijg je te maken met het opzetten van dansdagen en de organisatie van dansprojecten voor verschillende doelgroepen (inclusief de aankleding). In je examenjaar maak je zelfs een choreografie en organiseer je zelf een dansvoorstelling, die wordt uitgevoerd in het theater. Alle studenten van de dansopleidingen treden op in deze voorstelling. Het zijn dit soort praktijkonderdelen die maken dat jij straks een veelzijdige professional bent die breed inzetbaar is in de danswereld.

Niveau
De opleiding bieden we aan op niveau 4. Mocht tijdens je studie blijken dat niveau 3 beter bij jou past dan is het ook mogelijk om de opleiding af te ronden op niveau 3.

Maximum aantal deelnemers (numerus fixus)

Een dansauditie en een medische keuring zijn onderdelen van de toelating tot deze opleiding. Studenten die aan de aanvullende eisen voldoen, worden geplaatst in volgorde van aanmelding.

Klik hier voor het toelatingsbeleid

Keuzedelen

Tijdens de opleiding kies jij meerdere keuzedelen. Deze vergroten je kansen op de arbeidsmarkt en bevorderen een doorstroom naar een hoger opleidingsniveau. De keuzedelen zijn onder andere:

 • Gezonde leefstijl
 • Lifestylecoach
 • Personal trainer
 • Sportmassage
 • Doorstroom hbo
Stage(s)

Een belangrijk onderdeel van de opleiding is je stage: de beroepspraktijkvorming. De praktijkbegeleider en je mentor beoordelen daarin je beroepshouding, resultaten en inzet. Een positieve beoordeling van je stage is natuurlijk een voorwaarde om je diploma te halen.

Praktijkervaring doe je op bij dansscholen, fitnesscentra of dansstudio’s. Je kunt ook meewerken aan educatieve projecten op het gebied van dans binnen het basisonderwijs. Hoe dan ook zullen je (werk)tijden behoorlijk kunnen variëren. Soms loop je overdag stage, soms ’s avonds en soms moet je in het weekend of tijdens de vakantie aan het werk.

Verder leren/werken

Veel van onze studenten kiest voor een vervolgopleiding. Als je op niveau 4 je opleiding afrondt kun je kiezen uit onder andere:

 • Dansacademie
 • Academie voor Lichamelijke Opvoeding
 • Lerarenopleiding PABO
 • Sport en Bewegingseducatie
 • Bewegingsagogie
 • Fysiotherapie, Caesar- of Mensendiecktherapie
 • Leraar Lichamelijk Opvoeding (Hogeschool PXL Hasselt)
 • Academie Sociale Studies
 • Sportmanagement
 • Sporteconomie
 • Internationaal Toeristisch Management

Ga je werken? Dan heb je veel mogelijkheden. Het werkveld van de sport- en bewegingsleider dans is namelijk heel divers. Je kunt denken aan dansverenigingen, -scholen, of -studio’s en fitnesscentra. Of je kiest ervoor om mee te werken aan educatieve dansprojecten voor bijvoorbeeld het onderwijs, centra voor kunsten of gemeenten. Het is natuurlijk ook mogelijk je eigen dansschool te starten!

Direct Aanmelden
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken