Moet je dit jaar nog een studiekeuze maken? Plan een speeddate met onze loopbaanadviseurs!

Meld je aan

Manager/ondernemer horeca

Heerlen (Campus), Valkenburgerweg
BOL
Niveau
Niveau 4
Duur
3 jaar
Crebo
25184

Jij bent een ondernemer pur sang

Jij weet nu al wat je wil. Een horecazaak runnen. Als manager of als eigen ondernemer. Jij zorgt ervoor dat alles op rolletjes loopt en up-tempo gewerkt wordt. Dat personeel weet wat verwacht wordt en welke regels en voorschriften er zijn. Jij brengt met je team sfeer en trekt publiek. Dag in, dag uit. Jouw aandacht verslapt nooit. Je blijft alert. Pikt signalen van medewerkers en klanten op, communiceert, motiveert én weet zelf ook van aanpakken. Goed voorbeeld doet immers volgen.

Jij staat dus met beide benen op de grond. Als het nodig is, grijp je in en steek je de handen mee uit de mouwen. Je hebt daarnaast goede voelsprieten voor commercie, ziet kansen en zet hotel, café of restaurant waar je werkt, scherp in de markt. Jij geeft leiding. Jij onderneemt.

Meer informatie

Opleidingsinformatie

Met het diploma Manager/ondernemer horeca kun jij als manager of ondernemer een zaak runnen; bij bestaande horeca of je eigen onderneming. Je geeft leiding aan personeel, maar draait ook zelf gewoon mee. Je zorgt voor een goede werksfeer, waarin alle regels en voorschriften worden nageleefd, een klantgerichte houding en een kloppende boekhouding. Kies je hiervoor, dan kies je voor drie jaar studie.

Jij gaat vervolgens alles leren over ondernemerschap, marketing, (bedrijfs)economie, personeelsmanagement, coachend leiderschap, recht, hoe gewerkt wordt in een drank- en spijsverstrekkend bedrijf en hoe je meewerkt in een logies verstrekkend bedrijf. Een deel van je opleiding werk je mee in ons Leerwerkbedrijf. Daar motiveren we je om de geleerde theorie om te zetten in de praktijk.

Uiteraard loop je ook stage en pak je daar flink aan. Talen zijn belangrijk in de horeca, dus bieden we Nederlands, Engels en Duits aan. Je krijgt ook algemene vakken, zoals rekenen, loopbaanbegeleiding en burgerschapsvaardigheden.

Examinering Duitse taal

Goede beheersing van de Duitse taal in het grensgebied Zuid-Limburg is erg belangrijk. Wij zijn aangesloten bij de stichting Duits in de beroepscontext die een samenwerkingsverband heeft met het Goethe-Institut Amsterdam. Je wordt geëxamineerd volgens de normen van dit instituut. De examens vinden plaats op school. Extra gekwalificeerde leraren Duits nemen de examens af. Je ontvangt bij behalen van de examens een Goethe certificaat Duits in de beroepscontext. Dit is een wereldwijd erkend keurmerk en geeft een plus op je CV.

Kwaliteitsstempel
Keuzedelen

Jouw opleiding bestaat uit een basis-, profiel- en keuzedeel (of -delen). Het keuzedeel - verbredend of verdiepend - maakt je studie interessanter. Zo zorgen de keuzedelen voor een betere aansluiting op een eventuele vervolgstudie en bieden ze meerwaarde als je gaat solliciteren op de arbeidsmarkt.

Stage(s)

Tijdens je stage, je beroepspraktijkvorming, sta je met beide benen in de praktijk. Je past al het geleerde toe en leert nog veel meer vaardigheden van je praktijkopleider. De praktijkbegeleider van school en je praktijkopleiders van het leerbedrijf beoordelen je beroepshouding, resultaten en je inzet. Een positieve beoordeling van je stage is een voorwaarde om je diploma te halen.

Verder leren/werken

Als je binnen deze opleiding niveau 4 hebt behaald, kun je doorstromen naar een hbo opleiding bijvoorbeeld: food innovatie. Ga je werken dan moet je denken aan functies als leidinggevende posities bij hotels, restaurants, cafés en aanverwante bedrijven. Zowel in binnen- als buitenland.

DIRECT AANMELDEN
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken