Leidinggevende keuken

Heerlen (Campus), Valkenburgerweg
BBL
Niveau
Niveau 4
Duur
3 jaar
Crebo
25181

Jij hebt alles onder controle

Jij hebt het diploma zelfstandig werkend kok op zak. Naast uitvoerende werkzaamheden vind je het een uitdaging om personeel aan te sturen en motiveren. Wil jij je ontwikkelen als leidinggevende? Dan is onze 1-jarige kopopleiding Leidinggevende keuken iets voor jou! Aangezien je de basis al onder de knie hebt, focus je je in deze 1-jarige opleiding vooral op wat er allemaal komt kijken bij het leiding geven. Dit houdt in dat je leert diverse plannen te maken en de uitvoering hiervan te bewaken. Ook leer je begrotingen opstellen en bewaak je de toegekende budgetten op je werkplek. In de keuken coördineer en organiseer jij de werkzaamheden van de medewerkers.

De opleiding Leidinggevende keuken is een versneld 1-jarig BBL-traject na het behalen van je diploma Zelfstandig werkend kok. Let op: je meld je aan voor een 3-jarig traject in CAMBO.

Meer informatie

Over BBL opleidingen

Als BBL-er loop je per schooljaar minimaal 610 klokuren stage. Hoeveel uur dat per week is, is afhankelijk van het aantal schoolweken, vakanties en afspraken met de werkgever. Het betreffende onderwijsteam zal hierover met je in gesprek gaan.

Opleidingsinformatie

Wat jou onderscheidt van een kok is dat jij denkt aan het uitbreiden of verbeteren van de menukaart én dat je helpt bij het verbeteren van de efficiëntie en de kostenbeheersing in de keuken. Jij beoordeelt niet alleen kritisch je eigen werk, maar ook dat van jouw collega's. Als het nodig is, stuur je hen bij en geef je tips. Bij alles wat je doet, zorg je in ieder geval voor een schone en nette werkomgeving rekening houdend met alle voorschriften.

Wij gaan je voor dit werk klaarstomen met vakken, zoals Praktijk koken, vaktheorie (keukentheorie, warenkennis, voedingsleer, hygiëne), personeelsmanagement , Nederlands, Engels, rekenen, beroeps- en sociale vaardigheden en maatschappij-ontwikkeling. Uiteraard loop jij ook stage naast de theorie en praktijklessen die we aanbieden. Zowel in het eerste, tweede als derde leerjaar werk je mee in erkende leerbedrijven en leert daar de fijne kneepjes van het vak.

Keuzedelen

Jouw opleiding bestaat uit een basis-, profiel- en keuzedeel (of -delen). Het keuzedeel - verbredend of verdiepend - maakt je studie interessanter. Zo zorgen de keuzedelen voor een betere aansluiting op een eventuele vervolgstudie en bieden ze meerwaarde als je gaat solliciteren op de arbeidsmarkt.

Verder leren/werken

Na het behalen van je diploma als ‘Leidinggevende Keuken’ kun je met jouw skills vrijwel overal terecht binnen de horeca voor een afwisselende baan voor en achter de schermen van een (luxe) hotel, (sterren)restaurant of congrescentrum. Nog niet klaar met studeren? Dan kun je ervoor kiezen om door te stromen naar het hbo. Met een mbo-diploma niveau 4 op zak word je op vrijwel iedere hbo-opleiding toegelaten.

DIRECT AANMELDEN SCHOOLJAAR
2024-2025
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken