Leidinggevende keuken

Heerlen (Campus), Valkenburgerweg
BBL & BOL
Niveau
Niveau 4
Duur
3 jaar
Crebo
25181

Jij hebt alles onder controle

Als jij in de keuken staat, ga je los. Je vindt het leuk om met verse ingrediënten en streekproducten te werken. Als leidinggevende keuken heb je naast uitvoerende werkzaamheden ook leidinggevende taken en vind je het een uitdaging om personeel aan te sturen en motiveren.

Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van alle werkzaamheden in de keuken. Dit houdt in dat je diverse plannen maakt en de uitvoering ervan bewaakt. Ook stel je begrotingen op en bewaak je de toegekende budgetten op je werkplek. In de keuken coördineer en organiseer jij de werkzaamheden. Je verdeelt taken onder medewerkers en bewaakt de voortgang en voorschriften.

Daarnaast zorg je voor de inkoop van producten en goederen. Uiteraard werk je als leidinggevende mee in de uitvoering van dagelijkse werkzaamheden. Je werkt daarbij nauw samen met andere collega’s.

Aanmelden schooljaar 2021-2022

Je kunt je voor de opleiding Leidinggevende keuken BBL ook nog inschrijven tijdens het lopende schooljaar. Gebruik hiervoor de onderstaande knop.

Aanmelden voor deze opleiding schooljaar 2021-2022

Aanmelden schooljaar 2022-2023

Meer informatie

Opleidingsinformatie

Wat jou onderscheidt van een kok is dat jij denkt aan het uitbreiden of verbeteren van de menukaart én dat je helpt bij het verbeteren van de efficiëntie en de kostenbeheersing in de keuken. Jij beoordeelt niet alleen kritisch je eigen werk, maar ook dat van jouw collega's. Als het nodig is, stuur je hen bij en geef je tips. Bij alles wat je doet, zorg je in ieder geval voor een schone en nette werkomgeving rekening houdend met alle voorschriften.

Wij gaan je voor dit werk klaarstomen met vakken, zoals Praktijk koken, vaktheorie (keukentheorie, warenkennis, voedingsleer, hygiëne), personeelsmanagement , Nederlands, Engels, rekenen, beroeps- en sociale vaardigheden en maatschappij-ontwikkeling. Uiteraard loop jij ook stage naast de theorie en praktijklessen die we aanbieden. Zowel in het eerste, tweede als derde leerjaar werk je mee in erkende leerbedrijven en leert daar de fijne kneepjes van het vak.

Samenwerking Van der Valk > bol-variant

Met deze optie ga je meteen de praktijk in namelijk op de werkvloer van een van de deelnemende Van der Valk vestigingen in Zuid-Limburg.

Tijdens deze opleiding ga je zo’n drie tot vier dagen per week aan het werk zijn om praktijkervaring op te doen in de vestigingen Maastricht, Heerlen en Urmond en daarnaast Hotel Kasteel Terworm en Hotel Kasteel Bloemendal in Vaals. Je gedurende de drie jaar ga je ervaring opdoen binnen al deze vestigingen zodat je alle facetten en het werk op verschillende niveaus kunt ervaren. Ook docenten zijn op de werkvloer om de jou ter plekke te zien en te begeleiden.

Zo creëren we een super goede aansluiting van de opleiding op de regionale arbeidsmarkt en heb jij zowel meer stage- als baan- als ontwikkel kansen!

Meer weten over deze samenwerking?

Keuzedelen

Jouw opleiding bestaat uit een basis-, profiel- en keuzedeel (of -delen). Het keuzedeel - verbredend of verdiepend - maakt je studie interessanter. Zo zorgen de keuzedelen voor een betere aansluiting op een eventuele vervolgstudie en bieden ze meerwaarde als je gaat solliciteren op de arbeidsmarkt.

Stage(s)

Leidinggeven in een professionele keuken? Zorgen dat je team als een geoliede machine samenwerkt met de bediening? Sta jij graag met de koksmessen in de aanslag, maar kun jij tegelijkertijd het grote geheel overzien? Als leidinggevende keuken zorg jij ervoor dat je team zo efficient mogelijk werkt. Jij verdeelt taken, stuurt medewerkers aan, stimuleert en motiveert. Je bent goed met mensen èn met cijfers. Je coördineert, plant, werkt mee. Ook bent je kostenbewust en commercieel. Dan is de opleiding leidinggevende keuken echt iets voor jou!

Verder leren/werken

Na het behalen van je diploma als ‘Leidinggevende Keuken’ kun je met jouw skills vrijwel overal terecht binnen de horeca voor een afwisselende baan voor en achter de schermen van een (luxe) hotel, (sterren)restaurant of congrescentrum. Nog niet klaar met studeren? Dan kun je ervoor kiezen om door te stromen naar het hbo. Met een mbo-diploma niveau 4 op zak word je op vrijwel iedere hbo-opleiding toegelaten.

DIRECT AANMELDEN SCHOOLJAAR
2022-2023
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken