Leidinggevende Bakkerij

Heerlen (Campus), Valkenburgerweg
BBL
Niveau
Niveau 4
Duur
3 jaar
Crebo
25720

Meer informatie

Over BBL opleidingen

Als BBL-er loop je per schooljaar minimaal 610 klokuren stage. Hoeveel uur dat per week is, is afhankelijk van het aantal schoolweken, vakanties en afspraken met de werkgever. Het betreffende onderwijsteam zal hierover met je in gesprek gaan.

Jij hebt alles onder controle

Jij hebt het diploma zelfstandig werkend bakker op zak. Naast uitvoerende werkzaamheden vind je het een uitdaging om personeel aan te sturen en motiveren. Wil jij je ontwikkelen als leidinggevende? En zie jij het als uitdaging om de mooiste producten te maken en tegelijkertijd een heel team van collega’s te motiveren het allerbeste uit zichzelf te halen? Dan is onze 1-jarige kopopleiding Leidinggevende bakkerij iets voor jou! Aangezien je de basis al onder de knie hebt, focus je je in deze 1-jarige opleiding vooral op wat er allemaal komt kijken bij het leiding geven. Dit houdt in dat je leert diverse plannen te maken en de uitvoering hiervan te bewaken. Ook leer je begrotingen opstellen en bewaak je de toegekende budgetten op je werkplek. In de bakkerij coördineer en organiseer jij de werkzaamheden van de medewerkers.

De opleiding Leidinggevende bakkerij is een versneld 1-jarig BBL-traject na het behalen van je diploma zelfstandig werkend bakker. Let op: je meld je aan voor een 3-jarig traject in CAMBO.

Opleidingsinformatie

Tijdens de 1-jarige BBL-kopopleiding leer je alles op het gebied van leidinggeven binnen de bakkerij. Wat jou onderscheidt van een bakker is dat jij denkt aan het bevorderen van de kwaliteit, het aanbod en de aantrekkelijkheid van het assortiment én dat je helpt bij het verbeteren van de efficiëntie en de kostenbeheersing in de bakkerij. Hierbij heb je oog voor duurzaamheid. Je leert hoe je een team aanstuurt en komt alles te weten over administratie en planning, begroten en bewaken van financiën en voorraad beheer. Jij beoordeelt niet alleen kritisch je eigen werk, maar ook dat van jouw collega's. Als het nodig is, stuur je hen bij en geef je tips. Bij alles wat je doet, zorg je in ieder geval voor een schone en nette werkomgeving rekening houdend met alle voorschriften. Je leert hoe je formele en informele gesprekken met je personeel moet voeren en dat wat er nog meer komt kijken bij jouw rol als leidinggevende. Je krijgt te maken met zowel vaktheorie als algemene vakken waaronder Nederlands, Engels en rekenen. Alles wat je op school leert pas je meteen toe op jouw werkplek.

Keuzedelen

Jouw opleiding bestaat uit een basis-, profiel- en keuzedeel (of -delen). Het keuzedeel - verbredend of verdiepend - maakt je studie interessanter. Met deze keuzedelen kunnen we als opleiding namelijk inspelen op ontwikkelingen in onze regio of binnen het bedrijfsleven. Zo zorgen ze voor een betere aansluiting op een eventuele vervolgstudie en bieden ze meerwaarde als je gaat solliciteren op de arbeidsmarkt. De keuzedelen worden aan het begin van je studie bekend gemaakt.

Stage(s)

Het betreft een BBL opleiding. Dit betekent dat je in dienst bent van een organisatie die is erkend door SBB waar je tenminste 2 dagen per week werkzaam bent. Daarnaast volg je 1 dag per week lessen op school.

Verder leren/werken

Na het behalen van je diploma als ‘Leidinggevende Bakkerij’ kun je met jouw skills vrijwel overal terecht binnen de bakkerswereld voor een afwisselende baan. Nog niet klaar met studeren? Dan kun je ervoor kiezen om door te stromen naar het hbo. Met een mbo-diploma niveau 4 op zak word je op vrijwel iedere hbo-opleiding toegelaten.

DIRECT AANMELDEN SCHOOLJAAR
2024-2025
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken