Bedrijfskunde (Junior manager groothandel)

Maastricht, Sibemaweg
BOL & BBL
Heerlen (Campus), Valkenburgerweg
BOL & BBL
Niveau
Niveau 4
Duur
3 jaar
Crebo
25878

Vanaf augustus 2023 heet deze opleiding in CAMBO Junior manager groothandel. Dit was voorheen de opleiding Vestigingsmanager groothandel. De wervingsnaam bij VISTA college is Bedrijfskunde.

Jij denkt in het groot

Winkels zijn leuk. Maar groothandels zijn nog leuker. Bigger is better, zeg maar. Jij houdt van de schaalgrootte en net dat beetje meer... Meer volume in goederen, een grotere diversiteit aan producten en afnemers die met een ander doel inkopen dan reguliere particulieren. Hier worden vakken niet gevuld vanuit een doos, maar vanaf steekkarren waarop dozen staan opgestapeld. Als Junior manager internationale handel beheer je een vestiging in de groothandel (food of non- food). Eenvoudiger kunnen we het niet stellen. Het werk is echter verre van simpel.

Jij bent namelijk verantwoordelijk voor alles in en om je vestiging. Je bewaakt het imago van de organisatie en houd je onder andere bezig met het beheren van het magazijn, het aansturen van het logistieke proces en het voeren van acquisitie- en aftersales activiteiten. Samen met je personeel voer je het beleid van de organisatie uit, controleer je goederenstromen en voorraden en zet je gericht in op het verbeteren van klantrelaties. Van jou wordt verwacht dat je commercieel en communicatief bent. Dat je knopen kunt doorhakken en voor je personeel staat. Dat je kunt plannen en organiseren en vooral dat je ondernemend bent. Jij laat geen enkele kans onbenut.

Meer informatie

Opleidingsinformatie

Als junior manager groothandel werk je in een of meer vestigingen in de groothandel. Je kan werken binnen uiteenlopende formules, in de food- en non-foodsector. Je geeft het vestigingsbeleid vorm binnen de bandbreedte, die je gegeven wordt door de centrale organisatie. Je werkt in een steeds veranderende markt en volgt hierbij de ontwikkelingen die er binnen het vakgebied zijn. Je kan je ideeën op overtuigende wijze overbrengen en bent accuraat in het runnen van de vestiging. Je houdt je aan regels en procedures en streeft naar efficiënt werken, maar bent ook flexibel genoeg om je aan de verschillende situaties aan te passen. Je werkt samen met andere medewerkers en hebt soms een aansturende en/of begeleidende rol. Uiteindelijk ben je verantwoordelijk voor de resultaten van een vestiging.

Op het moment dat je je diploma hebt gehaald, ben je in staat om de onderstaande kerntaken en bijbehorende werkprocessen uit te voeren.

  • Onderzoekt de customer Journey
  • Verzorgt marketing- en communicatie-activiteiten
  • Geeft tactische input voor het vestigingsbeleid
  • Coördineert operationele processen en werkzaamheden
  • Voert een commercieel traject uit
Keuzedelen

Jouw opleiding bestaat uit een basis-, profiel- en keuzedeel (of -delen). Het keuzedeel - verbredend of verdiepend - maakt je studie interessanter. Zo zorgen de keuzedelen voor een betere aansluiting op een eventuele vervolgstudie en bieden ze meerwaarde als je gaat solliciteren op de arbeidsmarkt.

Stage(s)

Naast de theoretische en praktische lessen op school loop je stage, ook wel beroepspraktijkvorming (BPV) genoemd. Uiteraard betreft dit een erkend leerbedrijf (SBB). De praktijkbegeleider van school en je praktijkopleiders van het leerbedrijf beoordelen je beroepshouding, resultaten en je inzet. Een positieve beoordeling van je stage is een voorwaarde om je diploma te halen.

Als junior manager groothandel, kun je stage lopen bij bedrijven de gecertificeerd zijn voor deze opleiding. Vanzelfsprekend hebben wij het dan over groothandels in alle sectoren, zoals; Hanos, LHC dranken en Primex.

Verder leren/werken

Jij kunt na deze opleiding verder studeren en een hbo-opleiding volgen, bijvoorbeeld commerciële economie. Als je na deze opleiding liever wil gaan werken kun je aan de slag als filiaalmanager, vestigingsleider, vestigingsdirecteur of bedrijfsleider.

DIRECT AANMELDEN SCHOOLJAAR
2024-2025
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken