Moet je dit jaar nog een studiekeuze maken? Plan een speeddate met onze loopbaanadviseurs!

Meld je aan

Bedrijfskunde (Junior manager groothandel)

Heerlen (Campus), Valkenburgerweg
BOL & BBL
Maastricht, Sibemaweg
BOL & BBL
Niveau
Niveau 4
Duur
3 jaar
Crebo
25878

Vanaf augustus 2023 heet deze opleiding in CAMBO Junior manager groothandel. Dit was voorheen de opleiding Vestigingsmanager groothandel. De wervingsnaam bij VISTA college is Bedrijfskunde.

Jij denkt in het groot

Winkels zijn leuk. Maar groothandels zijn nog leuker. Bigger is better, zeg maar. Jij houdt van de schaalgrootte en net dat beetje meer... Meer volume in goederen, een grotere diversiteit aan producten en afnemers die met een ander doel inkopen dan reguliere particulieren. Hier worden vakken niet gevuld vanuit een doos, maar vanaf steekkarren waarop dozen staan opgestapeld. Als Junior manager internationale handel beheer je een vestiging in de groothandel (food of non- food). Eenvoudiger kunnen we het niet stellen. Het werk is echter verre van simpel.

Jij bent namelijk verantwoordelijk voor alles in en om je vestiging. Je bewaakt het imago van de organisatie en houd je onder andere bezig met het beheren van het magazijn, het aansturen van het logistieke proces en het voeren van acquisitie- en aftersales activiteiten. Samen met je personeel voer je het beleid van de organisatie uit, controleer je goederenstromen en voorraden en zet je gericht in op het verbeteren van klantrelaties. Van jou wordt verwacht dat je commercieel en communicatief bent. Dat je knopen kunt doorhakken en voor je personeel staat. Dat je kunt plannen en organiseren en vooral dat je ondernemend bent. Jij laat geen enkele kans onbenut.

Meer informatie

Opleidingsinformatie

Als junior manager groothandel werk je in een of meer vestigingen in de groothandel. Je kan werken binnen uiteenlopende formules, in de food- en non-foodsector. Je geeft het vestigingsbeleid vorm binnen de bandbreedte, die je gegeven wordt door de centrale organisatie. Je werkt in een steeds veranderende markt en volgt hierbij de ontwikkelingen die er binnen het vakgebied zijn. Je kan je ideeën op overtuigende wijze overbrengen en bent accuraat in het runnen van de vestiging. Je houdt je aan regels en procedures en streeft naar efficiënt werken, maar bent ook flexibel genoeg om je aan de verschillende situaties aan te passen. Je werkt samen met andere medewerkers en hebt soms een aansturende en/of begeleidende rol. Uiteindelijk ben je verantwoordelijk voor de resultaten van een vestiging.

Op het moment dat je je diploma hebt gehaald, ben je in staat om de onderstaande kerntaken en bijbehorende werkprocessen uit te voeren.

  • Onderzoekt de customer Journey
  • Verzorgt marketing- en communicatie-activiteiten
  • Geeft tactische input voor het vestigingsbeleid
  • Coördineert operationele processen en werkzaamheden
  • Voert een commercieel traject uit
BBL | informatie & kosten

De BBL-Bedrijfsopleiding is speciaal bedoeld voor werkenden. Dit kunnen starters, zij-instromers, of werkenden met ervaring zijn. Wij bieden maatwerk in de BBL: starten aan de opleiding kan flexibel en periodiek door het hele jaar plaatsvinden. Dat geldt ook voor uitstroom, wanneer iemand door eerdere opgedane kennis sneller kan afronden.

Gedurende het leertraject bestaat er tevens de mogelijk om bepaalde delen met een los Mbo-certificaat af te ronden. Een stapeling van het behalen van deze losse modules leidt tot een diploma erkend door de overheid.

Werken & leren

Je bent als BBL-er géén stagiair, maar een werknemer bij dit bedrijf. Je arbeidscontract moet minimaal 20 uur per week zijn. Je verdient salaris en je gaat daarbij 1x per week naar school. Bij VISTA college beiden wij alleen BBL-opleidingen aan via erkende BPV-leerbedrijven. Dus wil je leren en werken combineren en heb je nog géén leerbedrijf? Dan adviseren wij je in te schrijven bij de voltijd BOL-opleiding, dan gaan we samen met jou op zoek naar een passend leerbedrijf.

Aanmelding & intake

Na je aanmelding volgt eerst een intakegesprek met een docent van VISTA college. Hierin nemen we nogmaals alles met je door, waaronder het hebben van een leerplek en de kosten voor de opleiding. Die wijken namelijk af van een BOL-opleiding. De kosten voor een BBL-opleiding factureren we standaard met de bedrijven. Tenzij het bedrijf daar met jou andere afspraken over maakt. Dan betaal jij die zelf. Het intakeformulier laat je ook ondertekenen door het leerbedrijf waar je aan de slag bent/gaat. Daarmee laat je zien dat jouw leerbedrijf alles goed heeft doorgenomen.

Kosten

De kosten voor de opleiding Bedrijfskunde (Junior manager groothandel) zijn in totaal € 1.950 per volledig leerjaar. Hierin zit oa. het cursusgeld (€ 730) de leermiddelen (€ 300), examenkosten (€ 295) en overige kosten. Wij factureren dat per leerjaar. Je opleidingstraject duurt 3 jaar, dus de totale kosten zijn € 5.850.

Keuzedelen

Jouw opleiding bestaat uit een basis-, profiel- en keuzedeel (of -delen). Het keuzedeel - verbredend of verdiepend - maakt je studie interessanter. Zo zorgen de keuzedelen voor een betere aansluiting op een eventuele vervolgstudie en bieden ze meerwaarde als je gaat solliciteren op de arbeidsmarkt.

Stage(s)

Naast de theoretische en praktische lessen op school loop je stage, ook wel beroepspraktijkvorming (BPV) genoemd. Uiteraard betreft dit een erkend leerbedrijf (SBB). De praktijkbegeleider van school en je praktijkopleiders van het leerbedrijf beoordelen je beroepshouding, resultaten en je inzet. Een positieve beoordeling van je stage is een voorwaarde om je diploma te halen.

Als junior manager groothandel, kun je stage lopen bij bedrijven de gecertificeerd zijn voor deze opleiding. Vanzelfsprekend hebben wij het dan over groothandels in alle sectoren, zoals; Hanos, LHC dranken en Primex.

Verder leren/werken

Jij kunt na deze opleiding verder studeren en een hbo-opleiding volgen, bijvoorbeeld commerciële economie. Als je na deze opleiding liever wil gaan werken kun je aan de slag als filiaalmanager, vestigingsleider, vestigingsdirecteur of bedrijfsleider.

DIRECT AANMELDEN
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken