Dagje meelopen met een mbo-opleiding? Aanmelden kan nog t/m mei!

Aanmelden

Entree, profiel: assistent verkoop/retail

Heerlen (Campus), Valkenburgerweg
BOL
Sittard, Arendstraat
BOL & BBL
Maastricht, Sibemaweg
BOL & BBL
Niveau
Niveau 1 (Entree)
Duur
1 jaar
Crebo
23301/25748

Jij weet van wanten

Je weet misschien nog niet wat je wilt in de toekomst, maar bent wel een aanpakker. Je hebt nu weliswaar geen diploma, maar wilt wel je kansen op de arbeidsmarkt vergroten. De één- jarige Entreeopleiding is voor jou dan ook dé oplossing. Het is een korte opleiding, waarin je je diploma op mbo-niveau 1 kunt halen. Kies jij voor assistent verkoop/retail, dan kies jij heel bewust voor werken in de detailhandel.

Jij wilt aan de slag bij uiteenlopende winkelformules in zowel het midden- en kleinbedrijf als het grootwinkelbedrijf en in zowel de food- als non-foodsector.

Als assistent steek je flexibel je handen uit de mouwen en helpt bij de uitvoering van werk in de winkel en het magazijn. Je ziet werk liggen, bent behulpzaam en klantgericht. Jij houdt het tempo erin, werkt nauwkeurig en gestructureerd volgens de instructies die je hebt gekregen. Niets is jou te veel. Je bent enthousiast en neemt je verantwoordelijkheid. Jij wilt namelijk wat van je toekomst maken.

Meer informatie

Opleidingsinformatie

Jij staat centraal in de entreeopleiding. Wij passen het onderwijsprogramma, samen met jou, zo veel mogelijk aan jouw wensen en mogelijkheden aan. Omdat de Entreeopleiding gaat over het uitvoeren van eenvoudige werkzaamheden in een arbeidsorganisatie, bieden we je maatwerk onderwijs aan. Lessen die aantrekkelijk, activerend en uitdagend zijn. In de Entreeopleiding leer je én zelfstandig werken én samenwerken én (vooral) om verantwoordelijkheid nemen. Je werkt aan je eigen ontwikkeling, vaardigheden en zelfvertrouwen en krijgt allerlei praktijkgerichte opdrachten. De groepen zijn klein, de opleiding geeft veel structuur en je krijgt veel persoonlijke aandacht om de beste resultaten te behalen.

Jij werkt als assistent verkoop in een kleinere winkel (MKB) of bijvoorbeeld bij een groothandel of winkelketen (GWB). Dat kan in bijna elke sector. Er gaan veel artikelen door je handen. Jij neemt de artikelen in ontvangst, controleert ze en legt ze op de juiste plaats in de winkel. De presentatie van de artikelen is een belangrijke taak van jou. Je zorgt ervoor dat de voorraad in de winkel altijd is aangevuld en ook kan het voorkomen dat je zelf een eenvoudige presentatie op moet bouwen. Ook moet je als assistent verkoop de winkel schoonhouden. Dit doe je volgens de hygiënische voorschriften. Bij alles wat je doet moet je oog hebben voor de klant. De klant moet met vragen over het assortiment of de winkel bij jou of een collega terechtkunnen.

Stage(s)

Tijdens de Entreeopleiding staat het opdoen van ervaring in de praktijk centraal. Zo ontdek je waar jouw interesses en talenten liggen en krijg je steeds meer zelfvertrouwen. Tijdens je stage, je beroepspraktijkvorming, sta je met beide benen in de praktijk. Je past al het geleerde toe en leert nog veel meer vaardigheden van je praktijkopleider. De praktijkbegeleider van school en je praktijkopleiders van het leerbedrijf beoordelen je beroepshouding, resultaten en je inzet. Een positieve beoordeling van je stage is een voorwaarde om je diploma te halen.

Verder leren/werken

Als je wilt doorleren na deze opleiding, dan is de opleiding Verkoper misschien wel wat voor jou. Je kunt ook gaan werken als verkoper in een winkel.

DIRECT AANMELDEN SCHOOLJAAR
2023-2024
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken