Retailmanager

Maastricht, Sibemaweg
BOL & BBL
Heerlen (Campus), Valkenburgerweg
BOL & BBL
Niveau
Niveau 4
Duur
3 jaar
Crebo
25807

Jij bent een geboren leider

Jij wilt leidinggevende worden. Mensen aan- sturen. Het voorbeeld geven en initiatieven nemen. Beslissingen nemen en verantwoordelijkheid dragen. Op een prettige manier weet jij anderen te overtuigen. Vanuit jouw visie op verkoop en commercie. Daarbij heb je ook oog voor de inbreng van jouw team, klanten en andere betrokken. Jij kent als geen ander het belang van warme contacten en onderhoudt actief relaties. Als Retailmanager zorg jij eenvoudigweg voor alles in en om de winkel, de afdeling of het filiaal.

Als jij werkt, loopt alles op rolletjes. Voorraden zijn in orde, artikelen worden op het juiste moment ingekocht en je medewerkers weten precies wat van hen wordt verwacht. Jij plant alles tot in de puntjes en zorgt voor een aantrekkelijke winkel. Jij zorgt dus voor top verkopen.

Meer informatie

Opleidingsinformatie

Commercieel inzicht, klantgericht denken en werken en met discipline leidinggeven. Dat zijn jouw competenties als Retailmanager. We laten je in deze opleiding dan ook met elk aspect van de detailhandel kennismaken. Enerzijds is dat inhoudelijke kennis over Retail: van klantadvies en verkoopactiviteiten tot goederenstromen en voorraadbeheer.

Anderzijds is er aandacht voor het managen van een retail bedrijf, het uitvoeren van organisatiebeleid en de ontwikkeling van jouw managementvaardigheden. Je krijgt ook vakken als bedrijfseconomie, marketing en management. Daarnaast volg je een aantal avo-vakken (algemeen vormend onderwijs), zoals Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan & burgerschap.

Omdat je het vak uiteindelijk het beste in de praktijk leert, is de opleiding een combinatie van leren op school (theorie) en leren in een erkend leerbedrijf (stage in de praktijk).

Op het moment dat je je diploma hebt gehaald, ben je in staat gebleken onderstaande kerntaken en bijbehorende werkprocessen uit te voeren:

  • Werkt mee aan hospitality, advies en verkoop
  • Begeleidt retailondersteunende processen
  • Voert taken omtrent personeelsmanagement uit
  • Geeft tactisch leiding aan de eigen afdeling of vestiging
Keuzedelen

Jouw opleiding bestaat uit een basis-, profiel- en keuzedeel (of -delen). Het keuzedeel - verbredend of verdiepend - maakt je studie interessanter. Zo zorgen de keuzedelen voor een betere aansluiting op een eventuele vervolgstudie en bieden ze meerwaarde als je gaat solliciteren op de arbeidsmarkt.

Stage(s)

Tijdens je stage, je beroepspraktijkvorming, sta je met beide benen in de praktijk. Je past al het geleerde toe en leert nog veel meer vaardigheden van je praktijkopleider. De praktijkbegeleider van school en je praktijkopleiders van het leerbedrijf beoordelen je beroepshouding, resultaten en je inzet. Een positieve beoordeling van je stage is een voorwaarde om je diploma te halen.

Verder leren/werken

Wil je verder studeren, dan kan je met deze opleiding doorstromen naar bijvoorbeeld de hbo opleiding commerciële economie, retail management of marketing, sales & communicatie. Ga je werken dan kun je aan de slag bij vestigingen van bijvoorbeeld grootwinkelbedrijven, supermarkten, schoenenwinkels of elektrozaken.

DIRECT AANMELDEN SCHOOLJAAR
2024-2025
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken