Kom op 7 maart naar onze open avond!

Meld je nu aan

Ondernemer handel

Maastricht, Sibemaweg
BOL & BBL
Heerlen (Campus), Valkenburgerweg
BOL & BBL
Niveau
Niveau 4
Duur
3 jaar
Crebo
25880

Jij kent de markt

Jij droomt er al lange tijd van om ofwel een eigen winkel te starten of om als zelfstandige in een winkelformule binnen het MKB (Midden- en Klein Bedrijf) te werken. De Ondernemer handel geeft richting aan een commerciële onderneming (B2B/B2C) met als doel winst maken en waarde toevoegen. Jij hebt namelijk een goed beeld van wat de markt vraagt. Je motiveert je personeel tot maximale inzet, kijkt met een scherp oog naar financiën en juridische aspecten van de bedrijfsvoering, zorgt voor promotie-activiteiten en regelt de logistiek. Je bent ook niet te beroerd om de handen uit de mouwen te steken en zelf aan de slag te gaan. Het is voor jou ook dé manier om op de hoogte te blijven van wat speelt in jouw winkel en nog succesvoller te worden.

Meer informatie

Opleidingsinformatie

Als ondernemer handel heb je een eigen onderneming binnen de retail, in de food- of non-foodsector. Afhankelijk van de grootte heb je ook medewerkers in dienst. Je zet dagelijks je ondernemende houding in voor het welslagen van je eigen onderneming. Je maakt een ondernemingsplan met alle ideeën, gegevens en cijfers die van belang kunnen zijn voor het voeren van goed beleid. Daarnaast maak je ook een beleid voor de marketing, in- en verkoop, het personeel en het geld. Jij bepaalt hoe de winkel en het assortiment eruitzien. Je bent een echte netwerker die er alles aan doet klanten en relaties aan zich te binden en zo het resultaat te verhogen. Om een goed overzicht te hebben houd je een administratie bij voor de omzet, de voorraad en het personeel. Verder werk je natuurlijk ook in de winkel mee, om je beleid te vertalen naar de werkvloer. Kortom, Je bent een echte duizendpoot die met alle facetten van de Retail te maken heeft in de B2B of B2C.

Op het moment dat je je diploma hebt gehaald, ben je in staat om de onderstaande kerntaken en bijbehorende werkprocessen uit te voeren.

  • Profileert zich als ondernemer
  • Ontwikkelt een business model
  • Voert operationele processen in een handelingsonderneming uit
  • Ontwikkelt zich in het ondernemer
Keuzedelen

Jouw opleiding bestaat uit een basis-, profiel- en keuzedeel (of -delen). Het keuzedeel - verbredend of verdiepend - maakt je studie interessanter. Zo zorgen de keuzedelen voor een betere aansluiting op een eventuele vervolgstudie en bieden ze meerwaarde als je gaat solliciteren op de arbeidsmarkt.

Stage(s)

Naast de theoretische en praktische lessen op school loop je stage, ook wel beroepspraktijkvorming (BPV) genoemd. Uiteraard betreft dit een erkend leerbedrijf (SBB). De praktijkbegeleider van school en je praktijkopleiders van het leerbedrijf beoordelen je beroepshouding, resultaten en je inzet. Een positieve beoordeling van je stage is een voorwaarde om je diploma te halen.

Als ondernemer handel, kun je stage lopen bij bedrijven de gecertificeerd zijn voor deze opleiding, zoals; Mango, media markt, Blokker en Jan Linders

Verder leren/werken

Jij kunt na deze opleiding verder studeren en een hbo-opleiding volgen, bijvoorbeeld People and Business Manager, Sociaal-Juridische dienstverlening en Bestuurskunde. Als je na deze opleiding wil gaan werken, kun je aan de slag in een commerciële onderneming (B2B/B2C) of je eigen onderneming starten.

DIRECT AANMELDEN SCHOOLJAAR
2024-2025
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken