Ondernemer handel

Heerlen (Campus), Valkenburgerweg
BOL & BBL
Niveau
Niveau 4
Duur
3 jaar
Crebo
25880

Jij kent de markt

Jij droomt er al lange tijd van om ofwel een eigen winkel te starten of om als zelfstandige in een winkelformule binnen het MKB (Midden- en Klein Bedrijf) te werken. De Ondernemer handel geeft richting aan een commerciële onderneming (B2B/B2C) met als doel winst maken en waarde toevoegen. Jij hebt namelijk een goed beeld van wat de markt vraagt. Je motiveert je personeel tot maximale inzet, kijkt met een scherp oog naar financiën en juridische aspecten van de bedrijfsvoering, zorgt voor promotie-activiteiten en regelt de logistiek. Je bent ook niet te beroerd om de handen uit de mouwen te steken en zelf aan de slag te gaan. Het is voor jou ook dé manier om op de hoogte te blijven van wat speelt in jouw winkel en nog succesvoller te worden.

Meer informatie

Opleidingsinformatie

Als ondernemer handel heb je een eigen onderneming binnen de retail, in de food- of non-foodsector. Afhankelijk van de grootte heb je ook medewerkers in dienst. Je zet dagelijks je ondernemende houding in voor het welslagen van je eigen onderneming. Je maakt een ondernemingsplan met alle ideeën, gegevens en cijfers die van belang kunnen zijn voor het voeren van goed beleid. Daarnaast maak je ook een beleid voor de marketing, in- en verkoop, het personeel en het geld. Jij bepaalt hoe de winkel en het assortiment eruitzien. Je bent een echte netwerker die er alles aan doet klanten en relaties aan zich te binden en zo het resultaat te verhogen. Om een goed overzicht te hebben houd je een administratie bij voor de omzet, de voorraad en het personeel. Verder werk je natuurlijk ook in de winkel mee, om je beleid te vertalen naar de werkvloer. Kortom, Je bent een echte duizendpoot die met alle facetten van de Retail te maken heeft in de B2B of B2C.

Op het moment dat je je diploma hebt gehaald, ben je in staat om de onderstaande kerntaken en bijbehorende werkprocessen uit te voeren.

  • Profileert zich als ondernemer
  • Ontwikkelt een business model
  • Voert operationele processen in een handelingsonderneming uit
  • Ontwikkelt zich in het ondernemer
BBL | informatie & kosten

De BBL-Bedrijfsopleiding is speciaal bedoeld voor werkenden. Dit kunnen starters, zij-instromers, of werkenden met ervaring zijn. Wij bieden maatwerk in de BBL: starten aan de opleiding kan flexibel en periodiek door het hele jaar plaatsvinden. Dat geldt ook voor uitstroom, wanneer iemand door eerdere opgedane kennis sneller kan afronden.

Gedurende het leertraject bestaat er tevens de mogelijk om bepaalde delen met een los Mbo-certificaat af te ronden. Een stapeling van het behalen van deze losse modules leidt tot een diploma erkend door de overheid.

Werken & leren

Je bent als BBL-er géén stagiair, maar een werknemer bij dit bedrijf. Je arbeidscontract moet minimaal 20 uur per week zijn. Je verdient salaris en je gaat daarbij 1x per week naar school. Bij VISTA college beiden wij alleen BBL-opleidingen aan via erkende BPV-leerbedrijven. Dus wil je leren en werken combineren en heb je nog géén leerbedrijf? Dan adviseren wij je in te schrijven bij de voltijd BOL-opleiding, dan gaan we samen met jou op zoek naar een passend leerbedrijf.

Aanmelding & intake

Na je aanmelding volgt eerst een intakegesprek met een docent van VISTA college. Hierin nemen we nogmaals alles met je door, waaronder het hebben van een leerplek en de kosten voor de opleiding. Die wijken namelijk af van een BOL-opleiding. De kosten voor een BBL-opleiding factureren we standaard met de bedrijven. Tenzij het bedrijf daar met jou andere afspraken over maakt. Dan betaal jij die zelf. Het intakeformulier laat je ook ondertekenen door het leerbedrijf waar je aan de slag bent/gaat. Daarmee laat je zien dat jouw leerbedrijf alles goed heeft doorgenomen.

Kosten

De kosten voor de opleiding Ondernemer handel zijn in totaal € 1.950 per volledig leerjaar. Hierin zit oa. het cursusgeld (€ 730) de leermiddelen (€ 300), examenkosten (€ 295) en overige kosten. Wij factureren dat per leerjaar. Je opleidingstraject duurt 3 jaar, dus de totale kosten zijn € 5.850.

Keuzedelen

Jouw opleiding bestaat uit een basis-, profiel- en keuzedeel (of -delen). Het keuzedeel - verbredend of verdiepend - maakt je studie interessanter. Zo zorgen de keuzedelen voor een betere aansluiting op een eventuele vervolgstudie en bieden ze meerwaarde als je gaat solliciteren op de arbeidsmarkt.

Stage(s)

Naast de theoretische en praktische lessen op school loop je stage, ook wel beroepspraktijkvorming (BPV) genoemd. Uiteraard betreft dit een erkend leerbedrijf (SBB). De praktijkbegeleider van school en je praktijkopleiders van het leerbedrijf beoordelen je beroepshouding, resultaten en je inzet. Een positieve beoordeling van je stage is een voorwaarde om je diploma te halen.

Als ondernemer handel, kun je stage lopen bij bedrijven de gecertificeerd zijn voor deze opleiding, zoals; Mango, media markt, Blokker en Jan Linders

Verder leren/werken

Jij kunt na deze opleiding verder studeren en een hbo-opleiding volgen, bijvoorbeeld People and Business Manager, Sociaal-Juridische dienstverlening en Bestuurskunde. Als je na deze opleiding wil gaan werken, kun je aan de slag in een commerciële onderneming (B2B/B2C) of je eigen onderneming starten.

DIRECT AANMELDEN
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken