Kom op 7 maart naar onze open avond!

Meld je nu aan
Printen

Zorg

3 opleidingen gevonden

De opleidingen in de richting zorg staan allemaal in het teken van het helpen van mensen. Je leert hoe je een patiënt kunt helpen en hun situatie kunt verbeteren. Binnen deze opleidingen, zoals mbo-verpleegkunde of verzorgende IG-niveau 3, leer je alles wat je moet weten over werken in de zorg.

Mbo verpleegkundige

BOL BBL Niveau 4 Heerlen (ZAP), Henri Dunantstraat Maastricht, Sibemaweg

Mbo verpleegkundige ziekenhuis

BOL Niveau 4 Maastricht, Sibemaweg Heerlen (ZAP), Henri Dunantstraat

Verzorgende IG

BOL BBL Niveau 3 Maastricht, Sibemaweg Heerlen (ZAP), Henri Dunantstraat

Verpleegkundige niveau 4

Er zijn twee mbo-verpleegkunde opleidingen op niveau 4: Mbo verpleegkundige en Mbo verpleegkundige ziekenhuis.

Ze leiden beiden op tot hetzelfde diploma. Bij mbo verpleegkundige word je breed opgeleid voor het ziekenhuis, de psychiatrie, gehandicaptenzorg en ouderen- & thuiszorg. Bij mbo verpleegkundige ziekenhuis richt de opleiding zich van begin af aan specifiek op het werk in een ziekenhuis.

Beide verpleegkundige niveau 4 opleidingen zijn te volgen bij VISTA college.

Mbo-verpleegkundige

Na het volgen van de mbo-verpleegkunde opleiding kun je werken in de thuiszorg, bij een instelling, maar ook in een ziekenhuis. Tijdens de lessen op het VISTA college krijg je natuurlijk theorielessen maar ook praktijkgerichte lessen. Je oefent bijvoorbeeld op poppen. Zo leer je tijdens de mbo-verpleegkundige opleiding alle handelingen die je als verpleegkundige in de praktijk tegenkomt. Jouw mbo verpleegkunde opleiding heeft veel stage. Je gaat in het eerste jaar al aan de slag en leert je kennis toe te passen. Het is ook mogelijk een BBL-verpleegkundige opleiding te volgen. Je gaat dan in dienst bij een werkgever en hebt een lesdag op school voor theorielessen.

Mbo-verpleegkundige ziekenhuis

De mbo-verpleegkundige ziekenhuis opleiding is gericht op de klinische zorg. Klinische zorg is de zorg waarbij de patiënt voor een bepaalde tijd in een ziekenhuis verblijft. De opleiding is anders ingericht dan de mbo-verpleegkunde opleiding; de theorielessen hebben betrekking op ziekenhuiszorg en ook de stages vinden plaats in het ziekenhuis. Na de eerste twee jaar van jouw mbo-verpleegkundige ziekenhuis opleiding heb je de mogelijkheid om het derde en vierde jaar als BBL opleiding voort te zetten en af te ronden. Dat betekent dat je aan het werk gaat in een ziekenhuis in de buurt en één lesdag per week naar school komt.

Verzorgende IG

Als student verzorgende IG leer je patiënten te ondersteunen die zichzelf niet kunnen redden. Het gaat vaak om ouderen of mensen die moeten revalideren. Tijdens de verzorgende IG-niveau 3 opleiding krijg je les op school en loop je stage. Je leert verpleegtechnische handelingen uitvoeren en krijgt theorielessen over anatomie en fysiologie.

Verzorgende IG of Verpleegkundige als BBL-opleiding

Alle zorgopleidingen bij het VISTA college zijn als BBL-(beroepsbegeleidende leerweg) opleiding te volgen. Kies je voor een BBL- opleiding verzorgende IG of verpleegkundige, dan ga je werken of je werkt al bij een instelling of in het ziekenhuis. Je bent dan werknemer én student. Een dag per week kom je naar school om de theorie en verpleegkundige vaardigheden te leren.

Ben je nieuwsgierig?

Meer weten over hoe deze opleidingen zijn opgebouwd of hoe studenten de vaardigheden leren? Kom dan eens een dagje kijken. Onze studenten en docenten vertellen je graag meer over de mbo-verpleegkunde of verzorgende IG-opleiding.Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken