Moet je dit jaar nog een studiekeuze maken? Plan een speeddate met onze loopbaanadviseurs!

Meld je aan

Verzorgende IG

Maastricht, Sibemaweg
BOL & BBL
Heerlen (ZAP), Henri Dunantstraat
BOL & BBL
Niveau
Niveau 3
Duur
3 jaar
Crebo
25656

Jij kiest voor samenwerken met mensen

Nu al zie jij het wanneer mensen extra hulp nodig hebben. Jij steekt dan ook vaak een helpende hand uit. Je maakt eens schoon bij je opa of oma of helpt de buren met boodschappen doen. Indien je de opleiding Verzorgende IG (Individuele gezondheidszorg) gaat volgen, dan weet jij ook van aanpakken. Je ondersteunt (tijdelijk) mensen die even zichzelf niet kunnen redden. Vaak zijn dat oudere mensen, mensen die moeten revalideren of die verblijven in een verzorgingstehuis..

Jij vindt het fijn om anderen te helpen, kunt goed met mensen omgaan en signaleert kritisch of extra hulp gewenst is. Omdat niemand hetzelfde is en alle situaties anders zijn, ben je flexibel en kun je je goed inleven en aanpassen. Je staat open voor je cliënten en helpt hen met tact en geduld, maar treedt waar nodig ook daadkrachtig op. Zorgvuldig ondersteun je mensen bij de dagelijkse basiszorg en onderhoudt waar nodig contact met familie, huisarts, maatschappelijk werk of andere betrokkenen. Jij staat sterk in je schoenen. Zowel mentaal als fysiek. En je hebt geen moeite met onregelmatige werktijden. Jij staat garant voor een sterke basis.

Meer informatie

Opleidingsinformatie

Als Verzorgende IG richt jij je op het ondersteunen van mensen in hun thuissituatie, een verzorgingstehuis of bij revalidatie . Je verleent zorg en begeleidt hen. Het is belangrijk dat jij naast de technische kanten van het vak ook goede en correcte sociale vaardigheden hebt en initiatief neemt. Jij ziet als geen ander wat er rondom de zorgvrager gebeurt en wat eventueel extra nodig is.

Onze opleiding Verzorgende IG duurt 3 jaar en is zeer praktijkgericht. Lesweken wisselen we af met stages bij verschillende zorginstellingen en in diverse zorgsituaties. We leren je om mensen te ondersteunen bij hun basisbehoefte en hen te begeleiden. We leren je verpleegtechnische handelingen en theorie over ziektebeelden, anatomie en fysiologie.

Als je al een vooropleiding in de zorg hebt of werkervaring in de zorg, dan kan het zijn dat je niet de volledige 3 jaar nodig hebt. Zie informatie bij ‘zij-instroom’.

Zij-instroom

Als je al een opleiding in de zorg hebt, bijvoorbeeld Helpende Zorg & Welzijn, of relevante werkervaring in de zorg, dan is het mogelijk om als zij-instromer de opleiding versneld te doorlopen. Dat kan door bijvoorbeeld verkorting van de voltijd (BOL) opleiding of door een verkort BBL-traject. De aard van de vooropleiding en/of de werkervaring bepaalt welk traject voor jou het meest geschikt is. Wil je hier meer over weten, neem dan contact op met regisseur@vistacollege.nl.

Keuzedelen

Deze opleiding bestaat uit een basisdeel waarin 2 kerntaken centraal staan, namelijk:

- Bieden van zorg en ondersteuning in het verpleegkundig proces
- Werken aan organisatie- en professie gebonden taken

Naast het basisdeel zijn er ook keuzedelen. Het keuzedeel is een aanvulling op het basisdeel en is verbredend of verdiepend. Hierdoor is het een meerwaarde voor jou als student. Bijvoorbeeld als aansluiting op een vervolgopleiding, of als je gaat solliciteren op de arbeidsmarkt.

Stage(s)

Tijdens je opleiding sta je voor een groot deel met beide benen in de praktijk, ook wel de beroepspraktijkvorming genoemd. Je past al het geleerde toe en leert nog veel meer vaardigheden van je werkbegeleider en collega’s. De coach/mentor van school en je werkbegeleiders van het leerbedrijf beoordelen je beroepshouding, resultaten en je inzet. Een positieve beoordeling van de beroepspraktijkvorming is een voorwaarde om je diploma te halen.

Verder leren/werken

Na deze opleiding kun je doorstromen naar de opleidingen verpleegkundige (niveau 4), doktersassistente (niveau 4), apothekersassistente (niveau 4) of tandartsassistente (niveau 4). Ga je werken, dan kun solliciteren in de diverse branches.

DIRECT AANMELDEN
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken