Open dag VISTA college zondag 5 november 2023!

Meer info & aanmelden

Tandartsassistent

Heerlen (ZAP), Henri Dunantstraat
BOL & BBL
Niveau
Niveau 4
Duur
3 jaar
Crebo
25699

Jij bent niet bang voor de tandarts

Als kind was je al gefascineerd door wat bij de tandarts gebeurde als je in de stoel lag. Je zag een smetteloze omgeving, glimmende instrumenten netjes gepresenteerd en zoemende apparaten. Snel en trefzeker wist de tandartsassistent altijd het goede haakje aan te geven, vroeg je vriendelijk om je mond te spoelen, hielp je in en uit de stoel en maakte een nieuwe afspraak met je. Dat wil jij nu ook. Als Tandartsassistent ben je een duizendpoot. Je bent de hele dag in de weer, regelt de afspraken met patiënten en houdt de administratie bij.

Je assisteert de tandarts aan de stoel en zorgt dat alle apparatuur in orde is. Je steriliseert en legt instrumenten en materialen klaar en reikt ze tijdens een behandeling aan. Je geeft waar nodig voorlichting over mondhygiëne. Je hebt ook lef en bent handig. Als assistente verricht je een aantal zelfstandige behandelingen zoals het maken van afdrukken, röntgenfoto’s (in opdracht van de tandarts), fluoride applicatie, aanbrengen van een sealing etc. Dit vereist overigens dat je nauwgezet en geconcentreerd kunt werken. En dat je vriendelijk bent en aan de hoogste eisen van hygiëne en netheid voldoet. Jij beschikt kortom over een goede dosis klantgerichtheid, oog voor detail en vooral twee rechterhanden.

Meer informatie

Opleidingsinformatie

Tijdens de opleiding gaan we samenwerken aan het (verder) ontwikkelen van kwaliteiten en vaardigheden die je als Tandartsassistent nodig hebt. Jij wilt immers goed getraind aan de slag gaan. Deze opleiding is zeer beroepsgericht. Zowel op school als in de beroepspraktijk werk je aan kennis, vaardigheden en houding. We bieden naast hoorcolleges, vaardigheidstrainingen en praktijklessen. Je wordt intensief begeleid, maar er wordt ook veel verantwoordelijkheid voor je eigen leerproces van jou verwacht.

Keuzedelen

Jouw opleiding bestaat uit een basis-, profiel- en keuzedeel (of -delen). Het keuzedeel maakt je studie interessanter. Hiermee kunnen opleidingen inspelen op ontwikkelingen in onze regio of binnen het bedrijfsleven. De keuzedelen zorgen bovendien voor een betere aansluiting op een hbo-studie. Je krijgt ook algemene vakken zoals Nederlands, rekenen, loopbaanbegeleiding en burgerschapsvaardigheden. Doe je een niveau 4 opleiding, dan komt daar Engels bij.

Stage(s)

Tijdens je stage, je beroepspraktijkvorming, sta je met beide benen in de praktijk. Je past al het geleerde toe en leert nog veel meer vaardigheden van je praktijkopleider. De praktijkbegeleider van school en je praktijkopleiders van het leerbedrijf beoordelen je beroepshouding, resultaten en je inzet. Een positieve beoordeling van je stage is een voorwaarde om je diploma te halen.

Verder leren/werken

Als jij klaar bent met deze studie, dan kun je ervoor kiezen om op hbo-niveau de opleiding Mondhygiënist te gaan volgen. Ook andere opleidingen zijn overigens mogelijk. Informeer je goed. Wil je meteen aan de slag als gediplomeerd Tandartsassistent, dan kun je gaan werken in een tandartspraktijk of op andere plekken waar tandheelkundige handelingen worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld bij een kaakchirurg of een orthodontist. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid te werken bij een zogenaamd dental depot of als vertegenwoordiger van tandheelkundige producten. Met dit diploma heb je tegenwoordig zo goed als zeker een baan.

DIRECT AANMELDEN SCHOOLJAAR
2023-2024
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken