Moet je dit jaar nog een studiekeuze maken? Plan een speeddate met onze loopbaanadviseurs!

Meld je aan

Tandartsassistent

Heerlen (ZAP), Henri Dunantstraat
BOL & BBL
Niveau
Niveau 4
Duur
3 jaar
Crebo
25699

Je bent de duizendpoot

Wil je werken in een veelzijdige omgeving waar je nauw samenwerkt met de tandarts? Dan is werken in een tandartsenpraktijk of- kliniek iets voor jou. Orthodontie, kaakchirurgie, tandheelkundige preventie, tandtechniek, ondersteunen in administratie, kwaliteitszorg of balie? Bij het beroep van tandartsassistente ben je de spin in het web. Jij ziet in één oogopslag wat nodig is en vult aan. Je bent het visitekaartje van de praktijk.

Meer informatie

Opleidingsinformatie

Als Tandartsassistent ben je een duizendpoot. Je bent de hele dag in de weer, regelt de afspraken met patiënten en houdt de administratie bij. Je assisteert de tandarts aan de stoel en zorgt dat alle apparatuur in orde is. Je steriliseert en legt instrumenten en materialen klaar en reikt ze tijdens een behandeling aan. Je geeft waar nodig voorlichting over mondhygiëne.

Als assistente verricht je een aantal zelfstandige behandelingen zoals het maken van afdrukken, röntgenfoto’s (in opdracht van de tandarts), fluoride applicatie, aanbrengen van een sealing etc. Dit vereist overigens dat je nauwgezet en geconcentreerd kunt werken. En dat je vriendelijk bent en aan de hoogste eisen van hygiëne en netheid voldoet. Jij beschikt kortom over een goede dosis klantgerichtheid, oog voor detail en vooral twee rechterhanden.

Keuzedelen

Jouw opleiding bestaat uit een basis-, profiel- en keuzedeel (of -delen). Het keuzedeel maakt je studie interessanter. Hiermee kunnen opleidingen inspelen op ontwikkelingen in onze regio of binnen het bedrijfsleven. De keuzedelen zorgen bovendien voor een betere aansluiting op een hbo-studie.

Stage(s)

Tijdens je stage, je beroepspraktijkvorming, sta je met beide benen in de praktijk. Je past al het geleerde toe en leert nog veel meer vaardigheden van je praktijkopleider. De praktijkbegeleider van school en je praktijkopleiders van het leerbedrijf beoordelen je beroepshouding, resultaten en je inzet. Een positieve beoordeling van je stage is een voorwaarde om je diploma te halen.

Verder leren/werken

Als je klaar bent met deze studie kun je gaan werken in een tandartsen of orthodontiepraktijk, of in een tandheelkundige kliniek. Je hebt zo goed als zeker een baan. Als je wilt doorleren binnen deze branche, dan is de opleiding Mondhygiëniste een mogelijkheid.


DIRECT AANMELDEN
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken