Doktersassistent

Locatie
Heerlen (ZAP), Henri Dunantstraat
Leerweg
BOL
Niveau
Niveau 4
Duur
3 jaar
Crebo
25473

Jij bent een duizendpoot

Afspraken inplannen, overleggen met de arts, bloed afnemen en bloeddruk meten, injecties geven, wonden verzorgen, wrattenspreekuur houden, hartfilmpjes maken, de arts assisteren bij kleine ingrepen en onderzoek én bezorgde patiënten te woord staan. En dan hebben we het nog niet over het bijhouden van de patiënten- en financiële administratie. Jij knippert geen enkele keer met je ogen als je denkt aan de hoeveelheid werkzaamheden die een doktersassistent heeft en de verantwoordelijkheid die daarbij hoort. In de dokterspraktijk ben jij de onmisbare schakel tussen patiënt en arts.

Jij moet kunnen beoordelen hoe dringend het verzoek van de patiënt is. Je blijft kalm, kunt een patiënt geruststellen, schakelt onmiddellijk de dokter in of zorgt voor snel vervoer naar een ziekenhuis. Intussen registreer je nauwkeurig alle gegevens, die voor de gezondheid van de patiënt van belang zijn, zorgt voor het versturen van rekeningen en controleert of betalingen zijn gedaan. Als jij er bent verloopt alles in de praktijk of de kliniek soepel en goed. Je geeft voorlichting en advies, legt materialen, instrumenten en hulpmiddelen klaar voor behandelingen en bereid de behandelruimte voor. Jij zorgt dat de arts ongestoord kan werken, dat patiënten zich op hun gemak voelen en met een gerust hart naar huis gaan.

Meer informatie

Opleidingsinformatie

De opleiding Doktersassistent is zeer beroepsgericht. Op school en in de beroepspraktijk werk je aan kennis, vaardigheden en houding. Zo bereiden we je voor op je toekomst. We begeleiden je intensief, maar verwachten ook dat je verantwoordelijkheid voor je eigen leerproces neemt.

Naast de specifieke hoorcolleges die je volgt, krijg je vaardigheidstrainingen en praktijklessen. Daarnaast krijg je algemene vakken, zoals Nederlands, rekenen, loopbaanbegeleiding en burgerschapsvaardigheden. Doe je een niveau 4 opleiding, dan komt daar Engels bij.

Keuzedelen

Jouw opleiding bestaat uit een basis-, profiel- en keuzedeel (of -delen). Het keuzedeel - verbredend of verdiepend - maakt je studie interessanter. Met deze keuzedelen kunnen we als opleiding namelijk inspelen op ontwikkelingen in onze regio of binnen het bedrijfsleven. Zo zorgen de keuzedelen voor een betere aansluiting op een eventuele vervolgstudie en bieden ze meerwaarde als je gaat solliciteren op de arbeidsmarkt.

Stage(s)

Tijdens je stage, je beroepspraktijkvorming, sta je met beide benen in de praktijk. Je past al het geleerde toe en leert nog veel meer vaardigheden van je praktijkopleider. De praktijkbegeleider van school en je praktijkopleiders van het leerbedrijf beoordelen je beroepshouding, resultaten en je inzet. Een positieve beoordeling van je stage is een voorwaarde om je diploma te halen.

Verder leren/werken

Je kunt na deze studie verschillende hbo-opleidingen volgen of natuurlijk gaan werken. Bijvoorbeeld bij een huisartsenpraktijk, een medische dienst of in de sociale gezondheidszorg.

Direct Aanmelden
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken