Doktersassistent

Heerlen (ZAP), Henri Dunantstraat
BOL & BBL
Niveau
Niveau 4
Duur
3 jaar
Crebo
25695

Je bent de onmisbare schakel

Werken in een dynamische omgeving waar je contact hebt met veel verschillende patiënten? Dan is de opleiding doktersassistent echt iets voor jou. Je komt te werken in een huisartsenpraktijk, polikliniek of spoedzorg. Jij bent het eerste aanspreekpunt voor hulpvragen en bepaalt de ernst van de gezondheidsklacht. Een verantwoorde job waar jouw beslissingen het verschil maken.

Aan de telefoon bepaal jij in eerste instantie de ernst van de gezondheidsklacht van de patiënt. Dit doe je via de triage wijzer. Samen met de arts bepaal je het vervolgtraject en leg je de uitkomsten vast in de patiëntenadministratie. Je werkt secuur en geconcentreerd met hart voor mensen. Geen dag is hetzelfde en jij zorgt ervoor dat alles in de praktijk, op de polikliniek of spoedzorg soepel en goed verloopt. Je bent een echte duizendpoot.


Meer informatie

Opleidingsinformatie

De opleiding Doktersassistent is zeer beroepsgericht. Op school en in de beroepspraktijk werk je aan kennis, vaardigheden en houding. Zo bereiden we je voor op je toekomst. We begeleiden je intensief, maar verwachten ook dat je verantwoordelijkheid voor je eigen leerproces neemt.

Naast de specifieke hoorcolleges die je volgt, krijg je vaardigheidstrainingen en praktijklessen. Daarnaast krijg je algemene vakken, zoals Nederlands, rekenen, loopbaanbegeleiding en burgerschapsvaardigheden. Doe je een niveau 4 opleiding, dan komt daar Engels bij.

Keuzedelen

Jouw opleiding bestaat uit een basis-, profiel- en keuzedeel (of -delen). Het keuzedeel - verbredend of verdiepend - maakt je studie interessanter.

Met deze keuzedelen kunnen we als opleiding namelijk inspelen op ontwikkelingen in onze regio of binnen het bedrijfsleven. Zo zorgen de keuzedelen voor een betere aansluiting op een eventuele vervolgstudie en bieden ze meerwaarde als je gaat solliciteren op de arbeidsmarkt.

Stage(s)

Tijdens je stage, je beroepspraktijkvorming, sta je met beide benen in de praktijk. Je past al het geleerde toe en leert nog veel meer vaardigheden van je praktijkopleider. De praktijkbegeleider van school en je praktijkopleiders van het leerbedrijf beoordelen je beroepshouding, resultaten en je inzet. Een positieve beoordeling van je stage is een voorwaarde om je diploma te halen.

Verder leren/werken

Als je klaar bent met deze studie kun je gaan werken in een huisartsenpraktijk, op een polikliniek van een ziekenhuis of bij de spoedzorg. Je hebt zo goed als zeker een baan. Als je wilt doorleren binnen deze branche, dan zijn er vele mogelijkheden waaronder die van Hogeschool Zuyd of Fontys Hogescholen


DIRECT AANMELDEN
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken