Dagje meelopen met een mbo-opleiding? Aanmelden kan nog t/m mei!

Aanmelden

Doktersassistent

Heerlen (ZAP), Henri Dunantstraat
BOL & BBL
Niveau
Niveau 4
Duur
3 jaar
Crebo
25695

Jij bent een duizendpoot

In de dokterspraktijk ben jij de onmisbare schakel tussen patiënt en arts. Zo plan je afspraken in, overleg je met de arts. Je assisteert de arts bij het uitvoeren van kleine chirurgische ingrepen. Jij zorgt er dan voor dat materialen klaarliggen en je bereid de behandelruimte voor. Je zorgt ervoor dat de arts ongestoord kan werken. Tevens voer je medisch technische handelingen uit, zoals bijvoorbeeld bloedprikken, een hartfilmpje maken, de bloeddruk meten.

Aan de telefoon bepaal jij in eerste instantie de ernst van de gezondheidsklacht van de patiënt. Dit doe je via de triage wijzer. Ook regel je je eigen spreekuur en verwerk je de patiënten- en financiële administratie. De werkzaamheden van een doktersassistent zijn heel gevarieerd zoals je merkt.
Je bent een duizendpoot: als jij er bent verloopt alles in de praktijk of op de poli soepel en goed.

Meer informatie

Opleidingsinformatie

De opleiding Doktersassistent is zeer beroepsgericht. Op school en in de beroepspraktijk werk je aan kennis, vaardigheden en houding. Zo bereiden we je voor op je toekomst. We begeleiden je intensief, maar verwachten ook dat je verantwoordelijkheid voor je eigen leerproces neemt.

Naast de specifieke hoorcolleges die je volgt, krijg je vaardigheidstrainingen en praktijklessen. Daarnaast krijg je algemene vakken, zoals Nederlands, rekenen, loopbaanbegeleiding en burgerschapsvaardigheden. Doe je een niveau 4 opleiding, dan komt daar Engels bij.

Keuzedelen

Jouw opleiding bestaat uit een basis-, profiel- en keuzedeel (of -delen). Het keuzedeel - verbredend of verdiepend - maakt je studie interessanter. Met deze keuzedelen kunnen we als opleiding namelijk inspelen op ontwikkelingen in onze regio of binnen het bedrijfsleven. Zo zorgen de keuzedelen voor een betere aansluiting op een eventuele vervolgstudie en bieden ze meerwaarde als je gaat solliciteren op de arbeidsmarkt.

Stage(s)

Tijdens je stage, je beroepspraktijkvorming, sta je met beide benen in de praktijk. Je past al het geleerde toe en leert nog veel meer vaardigheden van je praktijkopleider. De praktijkbegeleider van school en je praktijkopleiders van het leerbedrijf beoordelen je beroepshouding, resultaten en je inzet. Een positieve beoordeling van je stage is een voorwaarde om je diploma te halen.

Verder leren/werken

Je kunt na deze studie verschillende hbo-opleidingen volgen of natuurlijk gaan werken. Bijvoorbeeld bij een huisartsenpraktijk, een medische dienst of in de sociale gezondheidszorg.

DIRECT AANMELDEN SCHOOLJAAR
2023-2024
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken