Printen

Horeca keuken

3 opleidingen gevonden

Binnen de richting horeca keuken vind je verschillende opleidingen op elk mbo-niveau. Bijvoorbeeld de opleiding tot assistent horeca en voeding of voedingsindustrie op niveau 1, de koksopleiding op niveau 2, de opleiding zelfstandig werkend kok op niveau 3 en de opleiding tot leidinggevende keuken niveau 4.

Kok

BOL BBL Niveau 2 Heerlen (Campus), Valkenburgerweg

Leidinggevende keuken

BBL Niveau 4 Heerlen (Campus), Valkenburgerweg

Zelfstandig werkend kok

BOL BBL Niveau 3 Heerlen (Campus), Valkenburgerweg

Koksopleiding

De koksopleiding is een mbo niveau 2 opleiding en duurt twee jaar. Tijdens de opleiding tot kok leer je onder andere hoe je voorbereidingen treft voor een drukke avond. Het werk als kok is iedere keer anders is en dus is de kok opleiding dat ook. Je leert hoe je rekening houdt met dieetwensen, hoe je de keuken schoon moet maken en natuurlijk hoe je kookt voor verschillende gezelschappen. Tijdens de koksopleiding op mbo niveau 2 krijg je praktijklessen in een echte keuken. Daarnaast volg je theorievakken zoals hygiëne en voedingsleer. Om jouw klaar te stomen voor het werkveld zul je tijdens de kok opleiding ook stage gaan lopen.

Koksopleiding volwassenen

De opleiding tot kok is ook als BBL-variant te volgen en wordt ook wel de koksopleiding voor volwassenen genoemd. Deze koksopleiding is vergelijkbaar met de BOL-variant. Het verschil is dat jij al aan het werk bent en daarnaast één dag in de week naar school gaat. Tijdens de terugkomdag behandel je vakken en onderwerpen die ook aan bod komen tijdens de BOL-koksopleiding. De BBL-opleiding tot kok is dus ideaal voor volwassenen die willen werken en daarnaast willen leren.

Opleiding zelfstandig werkend kok

De opleiding tot zelfstandig werkend kok is een mbo-niveau 3 opleiding. Deze opleiding bevat een aantal uitbreidingen ten opzichte van de koksopleiding op niveau 2.Je leert bijvoorbeeld hoe je de menukaart kunt uitbreiden of verbeteren. Daarnaast leer je hoe je jouw eigen werk en het werk van anderen kunt beoordelen. Met deze kennis en vaardigheden kun jij de leidinggevende in de keuken een handje te helpen. Je kunt de opleiding zelfstandig werkend kok als BOL- en als BBL-opleiding volgen.

Leidinggevende keuken niveau 4

Tijdens de opleiding leidinggevende keuken niveau 4 leer je niet alleen wat het betekent om kok te zijn, maar ook hoe je leiding geeft. Je leert hoe je jouw team aanstuurt en hoe je tips kunt geven in de keuken. Daarnaast leer je gedurende deze koksopleiding alles over hygiëne, zodat je rekening kunt houden met de voorschriften in de keuken. De opleiding leidinggevende keuken niveau 4 is als BOL- en als BBL-opleiding te volgen. Kies je voor de BOL-variant van leidinggevende keuken niveau 4? Dan maak je gebruikt van onze samenwerking met Van der Valk. Je gaat meteen aan de slag in de praktijk op een van hun locaties. Deze samenwerking zorgt voor een goede overgang tussen de opleiding tot kok en het werk in de praktijk.

Meer horecaopleidingen bij VISTA college

Is een baan in de horeca echt iets voor jou, maar wil je liever niet in de keuken werken? Bekijk dan ook eens de opleidingen in de richtingen horecamanagement en horeca gastheerschap. Misschien zit daar een wel een opleiding bij die beter bij je past dan een opleiding tot kok.

Horeca keuken- en koksopleidingen bij VISTA college

Tijdens een koksopleiding bij VISTA college leer je alles wat je moet weten om aan de slag te gaan in een horeca keuken. Naast theorielessen zul je al snel aan de slag gaan in de praktijk. Je bent dan ook veel te vinden in onze eigen keuken of in die van een van de Van der Valk locaties. Samen met de docenten bereid jij je voor op het echte werk in de keuken. Ben je benieuwd naar onze eigen keuken, jouw toekomstige docenten of huidige studenten? Kom dan eens kijken op een van onze locaties voor de koksopleiding op mbo-niveau.

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken