Kom op 7 maart naar onze open avond!

Meld je nu aan
Printen

Luchtvaarttechniek

3 opleidingen gevonden

De richting mbo luchtvaarttechniek heeft verschillende opleidingen waar jij meer leert over de techniek van een vliegtuig. Je volgt de opleiding tot monteur of technicus. Bij vliegtuig monteur opleiding leer je over het basisonderhoud van een vliegtuig. De technicus opleiding gaat dieper in op het vliegtuig en is een specialisatie.

Eerste monteur luchtvaartuigen

BOL BBL Niveau 3 Maastricht Airport, Horsterweg

Technicus avionica luchtvaartuigen

BOL BBL Niveau 4 Maastricht Airport, Horsterweg

Technicus mechanica luchtvaartuigen

BOL BBL Niveau 4 Maastricht Airport, Horsterweg

Mbo vliegtuigmonteur opleiding

Met mbo luchtvaarttechniek niveau-3 kun je vliegtuigmonteur worden. Als vliegtuigmonteur is het belangrijk om onderhoud goed uit te voeren en op details te letten. Je leert dit tijdens de vliegtuigmonteur opleiding. Ook kom je meer te weten over veiligheidsvoorschriften en mechanisch en technisch onderhoud. De opleiding bestaat uit praktijk- en theorielessen. Je krijgt les op het vliegveld waardoor jij theorie meteen kunt uitvoeren. Ook ga je op stage waarbij je direct aan de slag gaat bij een bedrijf.

Luchtvaarttechnicus opleiding

Wil je meer over luchtvaarttechniek weten dan het basis onderhoud? Dan volg je de opleiding tot technicus. Als luchtvaarttechnicus analyseer jij de elektronische problemen en los je deze daarna zelf op. Je wordt opgeleid om deze problemen te herkennen en de vervolgstappen uit te voeren. Ook leer je alles over elektrische- en navigatiesystemen. Na het behalen van de opleiding mbo luchtvaarttechniek kun jij aan de slag op het vliegveld.

Luchtvaarttechniek mbo opleidingen volg je bij VISTA college

Het VISTA college biedt een leerzame en leuke omgeving voor mbo luchtvaarttechniek opleidingen. Je wordt opgeleid tot vliegtuigmonteur of technicus en krijgt les van ervaren docenten. Je bent in goede handen en kan altijd met je vragen bij hen terecht. Daarnaast volg je de vakken op het vliegveld in Beek. De ideale locatie om veel praktijkervaring op te doen. Je mag meteen aan de slag met echte apparatuur en komt tijdens de opleiding luchtvaarttechniek alles te weten over een vliegtuig én een vliegveld. Benieuwd hoe onze locatie op het vliegveld eruitziet? Kom dan eens een dagje kijken en wie weet zien we jou snel bij het VISTA college!

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken