Technicus avionica luchtvaartuigen

Maastricht Airport, Horsterweg
BOL & BBL
Niveau
Niveau 4
Duur
4 jaar
Crebo
25942

Jij kiest voor een specialisme

Als jij iets wilt weten, dan duik je je helemaal in de materie. Jij zoek tot op de bodem uit wat speelt. Dat zul je als Technicus avionica ook moeten doen. Jij bent namelijk verantwoordelijk voor de elektrische-, navigatie- en vluchtgeleidingssystemen en -onderdelen, die in vliegtuigen worden gebruikt. Vanuit een hangaar of werkplaats voor vliegtuigonderdelen zorg jij er voor dat vliegtuigen en (gevechts) helikopters dag en nacht inzetbaar zijn.

Je analyseert de elektronische problemen, repareert, vervangt en test. Waar nodig voer je preventief onderhoud uit. Daarbij werk je volgens vaste en specifieke voorschriften van een fabrikant en werk je systematisch en geconcentreerd. Een probleem kan voor jou niet complex genoeg zijn. Uitdagingen zijn er om op te lossen en niet om over te jammeren.

Meer informatie

Opleidingsinformatie

Als jij straks als Technicus avionica werkt volgens de specifieke, voor dat vliegtuig of onderdeel, geldende voorschriften, zul je dan voornamelijk in het Engels doen. De voorschriften zijn namelijk altijd in het Engels opgesteld. Je zult daarnaast de voorschriften en protocollen goed moeten kunnen opvolgen; systematisch en geconcentreerd werken is belangrijk. Als jij kiest voor deze opleiding heb je uiteraard aanleg voor techniek. Je werkt nauwkeurig en bent flexibel inzetbaar en vindt veiligheid en kwaliteit belangrijk. Voor jou is het niet meer dan gewoon, dat je wilt blijven leren en meedenken om de voortdurende ontwikkeling in het vakgebied te kunnen volgen en te helpen verbeteren.

Je werkt graag in teamverband, maar kunt ook zelfstandig klussen uitvoeren. Je hebt goed contact met collega’s - waaronder productievoorbereiding en kwaliteitsafdeling - en je leidinggevende en houdt naast je reguliere werkzaamheden tevens toezicht op het uitvoeren van aanpassingen in elektronische systemen. Wij gaan je voor dit alles klaarstomen en bieden praktijk- en theorieonderwijs en stages aan. Luchtvaart georiënteerd uiteraard. Tijdens je theorielessen leer je om te beginnen beslissen en activiteiten initiëren, samenwerken en overleggen, ethisch en integer handelen, formuleren en rapporteren, materialen en middelen inzetten, leren, plannen en organiseren, kwaliteit leveren, instructies en procedures opvolgen, met druk en tegenslag omgaan, onderzoeken, analyseren, overtuigen en beïnvloeden.

Daarnaast leer je natuurlijk alles over vliegtuigtechniek. We focussen ons op het vlak van de elektronica en navigatie- en vluchtgeleidingssystemen. Jij leert vliegtuigsystemen inspecteren, metingen uitvoeren, storingen opsporen en oplossen en rapporteren. Met al die kennis in huis ben jij straks goed voorbereid op een baan als Technicus avionica.

Gedurende de opleiding werken wij nauw samen met Aviation Competence Centre.

Keuzedelen

Jouw opleiding bestaat uit een basis-, profiel- en keuzedeel (of -delen). Het keuzedeel - verbredend of verdiepend - maakt je studie interessanter. Zo zorgen de keuzedelen voor een betere aansluiting op een eventuele vervolgstudie en bieden ze meerwaarde als je gaat solliciteren op de arbeidsmarkt.

Stage(s)

Naast de theoretische en praktische lessen op school loop je stage, ook wel beroepspraktijkvorming (BPV) genoemd. Uiteraard betreft dit een erkend leerbedrijf (SBB). De praktijkbegeleider van school en je praktijkopleiders van het leerbedrijf beoordelen je beroepshouding, resultaten en je inzet. Een positieve beoordeling van je stage is een voorwaarde om je diploma te halen.

Verder leren/werken

Ben je klaar met deze opleiding, dan kun je verder studeren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de opleiding Technisch specialist (niveau 4) of de hbo opleidingen aviation operations of luchtvaarttechnologie.

DIRECT AANMELDEN
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken