Moet je dit jaar nog een studiekeuze maken? Plan een speeddate met onze loopbaanadviseurs!

Meld je aan
Printen

Brood & Banket

3 opleidingen gevonden

De bakkers opleidingen bij VISTA college zijn opleiding in de richting Brood & Banket. In deze richting kun je twee opleidingen volgen. De niveau 3 opleiding tot zelfstandig werkend bakker en de niveau 2 opleiding tot uitvoerend bakker. Beide opleidingen bereiden je voor op het heerlijke werk in een bakkerij.

Leidinggevende Bakkerij

BBL Niveau 4 Heerlen (Campus), Valkenburgerweg

Uitvoerend bakker brood- en banketproducten

BOL BBL Niveau 2 Heerlen (Campus), Valkenburgerweg

Zelfstandig werkend bakker brood- en banketproducten

BOL BBL Niveau 3 Heerlen (Campus), Valkenburgerweg

Bakkers opleiding

Wanneer je kiest voor de uitvoerende bakkers opleiding dan volg je de bakkers opleiding op niveau 2. Hier leer je volgens vaste recepten te werken en verzamel en verwerk je ingrediënten. Tijdens de bakkerij opleiding leer je ook hoe je producten klaarmaakt en verpakt voor verkoop. Je gaat aan de slag met verschillende smaken en weet daardoor hoe je klanten kunt adviseren. Je leert zowel tijdens theorie- als praktijklessen. De bakkers opleiding heeft toegang tot een eigen bakkerij in de school waar je meteen je eigen creaties kunt maken. Je leert niet alleen op school om producten te maken, maar gaat ook stagelopen. Je loopt tijdens de bakkersopleiding in het eerste jaar al stage. Zo pas je direct de technieken toe die je leert op school.

Banketbakker opleiding

De opleiding zelfstandig werkend bakker wordt ook wel de banketbakker opleiding genoemd. Hier leer je bijvoorbeeld hoe je gebak, koek en andere lekkernijen maakt. Met de banketbakker opleiding kun jij bij elke bakkerij als zelfstandig werkend bakker aan de slag. Tijdens deze banketbakker opleiding op mbo-niveau 3 leer je niet alleen hoe je recepten volgt, maar ook hoe je zelf recepten samenstelt. Jij kunt zelf nieuwe producten aan het assortiment toevoegen. De combinatie van theorielessen, praktijklessen en stage bij een echte bakker stoomt jou in drie jaar klaar tot zelfstandig werkend bakker.

Opleiding bakker BBL

De bakkers opleiding en banketbakker opleiding zijn beiden als BBL (beroepsbegeleidende leerweg) opleiding te volgen. Tijdens je BBL-opleiding ben je al aan het werk bij een bakkerij en heb je één keer in de week een terugkomdag. Op de terugkomdag leer je de theorie die je vervolgens kunt toepassen op je werk. Je werkt met verschillende apparaten en kunt vragen stellen aan docenten. Weet je nog niet helemaal zeker of een BBL- of BOL-bakkers opleiding het beste bij jou past? Kom dan kijken op het VISTA college. Stel je vragen aan docenten en studenten en maak de juiste keuze.

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken